VÜCUT TİPİNE GÖRE BİKİNİ SEÇİMİ

Yaz kapıda, sıcaklar kendini iyice hissettirmeye hazırlanıyor. Peki plaj stilini tamamlayacak parçalar bavuluna dahil olmaya hazır mı? Öncelikle sezonun trend bikini modelleriyle plaj stilini güçlendirmek istiyorsan vücut tipine göre bikini seçimi konusunda uzmanlaşman şart! Nokta atışı seçimler yapabilmek için işe öncelikle kendinden yani vücudunu tanıyarak başlaman gerektiğini hatırlatalım. Peki senin vücut tipin ne? Vücut tipine göre bikini seçimi nasıl yapılır?

Dagi Blog olarak kıvrımlı vücut hatlarından atletik vücut tipine kadar tüm vücut tiplerine uygun bikini çeşitlerini senin için yakın markaja aldık ve “o” parçayı bulabilmen konunun derinlerine indik. Eğer hala yaz tatilinde sana eşlik edecek bikinileri bulamadıysan, rehber niteliği taşıyan “vücut tipine göre bikini seçimi nasıl yapılır?” yazımız tam senlik! İşte başlıyoruz!


Kum Saati Vücut Tipine Uygun Bikini

Kum saati vücut tipi, adından da anlaşılacağı gibi vücudun kum saati şekline benzediği vücut tipidir. Senin de vücut ölçülerin 90-60-90’sa, sen de her şeyin yakıştığı, neredeyse kusursuz dediğimiz vücut tipine sahipsin demektir. Kum saati vücut tipine sahipsen, yapman gereken tek şey feminen hatlarını ortaya çıkaran bikini modellerine yönelmek…

Vücut hatlarını ortaya çıkaran straplez bikini modelleri her ne kadar risksiz görünse de, göğüslerine baskı yaparak iddialı görünümüne gölge düşürebilir. Bikini takımı seçimi yaparken bu detaya dikkat edebilir, zevkli seçimlerinle plajın gözdesi sen olabilirsin. Yüksek bel bikini altı modellerini radarına alarak belinin inceliğini ortaya çıkarabilir, üst kısımda dar askılı parçaları kullanarak göğüslerini ön plana çıkarabilirsin.

Cesur ve iddialı tavrını dengelemek, kıvrımlarını açığa çıkarmak yerine kendine saklamak istiyosan, kalçanı ve basenlerini ortaya çıkaracak kalın bağcıklı mayokinilerden ve string bikinilerden uzak durabilirsin.

Kum saati vücut tipine uygun bikini bulmak senin için yalnızca keyif!

Armut Vücut Tipine Uygun Bikini

Kalçan ve baldırların daha kıvrımlı hatlara sahipken, vücudunun üst kısmı alt bedenine göre daha küçük kalıyorsa sen de armut vücut tipine sahipsin demektir. Hatta senin için vücut tipini belirleme işini biraz daha kolaylaştıralım. Eğer vücut hatların Jennifer Lopez ya da Rihanna’ya benziyorsa sen de armut vücut tipine uygun bikini modellerine hemen göz atmaya başlayabilirsin.  Peki armut vücut tipine uygun bikini modelleri nelerdir?

Sen de vücut hatlarınla bikininin mükemmel uyumu yakalamasını istiyorsan vücut hatlarını daha orantılı göstermenin yollarını keşfetmelisin. Kalça ve basenin üst bölgene göre daha geniş olduğundan bu bölgeyi kamufle ederek istediğin görünümlere bir adım daha yaklaşabilirsin. Bel ve basen bölgeni koruma altına almak için etekli bikini modelleri gibi hareketli modeller yerine daha sade modellere yönelebilirsin. Kadın mayo ya da mayokini gibi tek parça modeller bacak boyunu olduğundan daha kısa ve kalın göstereceğinden bu parçalarla arana mesafe koyabilirsin.

Aynı şekilde kısa şortlu bikini çeşitleri de kamufle etmeye çalıştığın bölgeye daha çok dikkat çekeceğinden fırfırlı, fazla renkli ya da kat kat modellerden uzak durmalısın. Fırfır detaylı parçalar vazgeçilmezinse, yakası fırfırlı ya da desenli bikini üstlerini plaj stiline dahil edebilirsin. Kalçanı kapatırken şık duruşundan ödün vermek istemiyorsan, bikininle uyumlu pareo modelleri ile iddialı bir duruş sergileyebilirsin.

Dikkat etmen gereken tek şey, odağı tamamen üst bölgeye çekmek!

Kare/Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Bikini

Kare ya da dikdörtgen vücut tipine sahipsen omuzların ve kalçan aynı hizada yani atletik bir yapın var demektir. Daha geometrik bir vücut yapısına sahip olduğundan bel kısmının daha oyuntusuz ve düz olduğunu söyleyebiliriz. Burada dikkat etmen gereken en önemli konuysa, sende olmayanı varmış gibi gösterecek parçalarla haşır neşir olmak! Daha kıvrımlı görünümler elde etmek için kapalı modeller yerine cut out detaylı bikini modellerini plaj stiline adapte edebilirsin.

Dikdörtgen gibi düz inen vücuduna biraz hareket katmak ve daha kıvrımlı bir görünüm elde etmek için fırfırlı, büzgülü, taşlı ya da desenli modelleri tercih edebilirsin. Bununla birlikte bikini altı modelin ne kadar küçük olursa, kalçanın bir o kadar dolgun ve kıvrımlı görüneceğini de hatırlatalım. Bikini altı tercihi yaparken, bağcıklı bikini altlarına yönelerek daha kıvrımlı görünümler elde edebilirsin. Stiline feminen bir hava katmak istiyorsan tercihini cesur baskılara sahip fırfırlı bikini üstü çeşitlerinden yana kullanabilirsin. Bu yaz, amacının geometrik hatlara sahip vücuduna kıvrım katmak olduğunu unutma!

  1. Kahverengi Spagetti Bikini Alt
    Kahverengi Spagetti Bikini Alt
    En düşük ₺799,95
  2. Kahverengi Üçgen Küçük Bikini Üst
    Kahverengi Üçgen Küçük Bikini Üst
    En düşük ₺899,95
  3. Kahverengi U Yaka Mayo
    Kahverengi U Yaka Mayo
    En düşük ₺1.999,95
  4. Siyah Tek Omuz Bikini Üst
    Siyah Tek Omuz Bikini Üst
    En düşük ₺999,95
  5. Siyah Tek Omuz Mayokini
    Siyah Tek Omuz Mayokini
    En düşük ₺1.999,95

Vücut Tipine Uygun Bikiniyi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yazın en minik ancak en tatlı obsesyonu bikinileri seçerken dikkat etmen gereken pek çok faktörü göz önünde bulundurman gerektiğini baştan söyleyelim. Bikini seçimlerini yalnızca moda trendlerine bakarak yapmak yerine, vücut tipini, kişisel zevklerini, aktivitelerini ve bikini fiyatları gibi konuları göz önünde bulundurarak en ideal sonuca ulaşabilirsin. Peki “vücut tipine uygun bikiniyi alırken nelere dikkat etmelisiniz?”

  • Vücut tipine uygun bikini kesimi tercihi yapmak önemli ancak vücut tipine uygun bikini seçerken öncelikle vücudunu çok iyi tanıman gerektiğini hatırlatalım. Vücut hatlarını doğru analiz ederek güçlü olduğun bölgeleri öne çıkarabilir, kamufle edeceğin alanlar konusunda uzmanlaşarak plajda da iddialı bir duruş sergileyebilirsin.
  • Bedenine tam oturan bir bikini seçerek iddialı bir duruş sergilerken, hareket kabiliyetini artırabilirsin.
  • Eğer göğüslerin büyükse bikini üstü seçerken dikkat etmen gereken bazı püf noktalar olduğunu unutmamalısın. Günlük kombinlerinde seni bir adım öne çıkaran büyük göğüslerin, plajda tam tersi bir duruma yol açması olağan… Bu durumda daha kapalı, toparlayıcı bikini üstü modellerini tercih ederek olası risklerin önüne geçebilirsin.
  • Göğüslerin büyükse ince askılı bikiniler yerine kalın askılı modellerini radarına alabilirsin. Boyundan bağlı bikini üstlerini plaj stiline dahil ederek daha derli toplu bir görünüm elde edebilirsin. Plaj kazası yaşamak istemiyorsan, straplez bikinilerle arana mesafe koyabilirsin.
  • “Vücut tipine uygun bikiniyi alırken nelere dikkat etmelisiniz?” sorusunun yanıtları bunlarla sınırlı değil! Derin dekolteli ya da mikro bikini modelleri göğüslerini büyük göstereceğinden tercihini daha küçük dekoltelerden yana kullanabilirsin.
  • Göğüslerini olduğundan daha küçük göstermek için taşlı, desenli ya da fırfırlı modeller yerine daha sade bikinileri tatil bavuluna dahil edebilirsin. Havuzda ya da denizde özgürce hareket etmek istiyorsan, astarlı ve balenli bikini üstlerine göz kırpabilirsin.
  • Eğer göğüslerin küçük ve onları olduğundan daha büyük göstermek istiyorsan koyu renkler yerine daha canlı ve hareketli renklere yönelerek illüzyon yaratabilirsin. Göğüs bölgene hacim kazandırmak için büyük göğüslülerin aksine fırfırlı, yaka detaylı, taşlı yani kısacası hareketli modellere göz kırpabilirsin. Bununla birlikte destekli bikini üstü modellerini tercih ederek göğüslerini olduğundan daha büyük gösterebilirsin. Straplez ya da tek omuzlu bikini üstü modellerinin senin için biçilmiş kaftan olduğunu da ayrıca belirtelim!
  • “Vücut tipine uygun bikiniyi alırken nelere dikkat etmelisiniz?” sorusuna geri dönersek; göğüslerin küçükse seksapelin dozunu artıracağın mikro bikini modelleri tam senlik demektir! Geometrik kesimli bikini modelleri ve mayokiniler de favorin olabilir. Seçim senin…
  • Son olarak vücut tipine uygun bikini seçerken yapacağın aktiviteleri göz önünde bulundurabilirsin. Eğer plajda güneşleneceksen farklı bir kesim ve materyalden üretilmiş bikini, yüzme ya da sörf gibi daha hareketli aktiviteler içinse bedenini saran, dayanıklı malzemelerden üretilmiş bir bikini seçebilirsin.

 

Hangi vücut tipine sahip olduğunu ve vücut tipine uygun bikiniyi alırken nelere dikkat etmen gerektiğini artık biliyorsun. Yaz hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken sen de www.dagi.com.tr ‘ye göz atarak vücut tipine ve tarzına uygun bikini modellerine hemen sahip olabilirsin! Unutma, Dagi’de herkese göre bir bikini var!