Kıyafetinize Göre İç Çamaşırı Seçiminiz Nasıl Olmalı?

Giydiğimiz giysiler kadar kullandığımız iç çamaşırı modelleri de önemlidir. Çünkü unutmamak gerekir ki, güzel görünmek güzel hissetmek ile başlar ve en güzel giysi bile yanlış bir iç çamaşırı ile kullanıldığında kötü görünebilir.

Dar kıyafetler;

Vücudumuzu saran, dar elbise ve eteklerle dantel, fırfır gibi detayları olan iç çamaşırlarını tercih etmeyin. Bunun yerine sade ama şık, sütyeni ince askılı iç çamaşırları ya da son dönemde çok moda olan streç boxer’lar giyebilirsiniz. Bu iç çamaşırları ile kumaşta iz olmadan daracık kıyafetlerinizi giyebilirsiniz.

Derin göğüs dekolteli elbiseler;

Düğünde ve açılışlarda olsun göğüs dekolteli elbise modelleri en revaçtaki seçimleri oluşturuyor. Bu modellerde şık bir görünüm için doğru sütyen desteği gerekir. Dikiş izini belli etmeyen iç çamaşırları her zaman davet kıyafetleri için doğru tercihtir. Çünkü lastik izinin meydana çıkardığı bombeler tüm şıklığınızı söndürebilir. Bu elbiseler ile tercihinizi göğüs dekolteniz için şeridi göğüs kafesi altından geçen, göğsünüzü yandan destekleyip havaya kaldıran sütyen modellerden yana yapabilirsiniz.

Omzu açık giysiler;

Askısız, omuzları açıkta bırakan giysiler giyildiğinde Toparlayıcı ve kaldırıcı özelliğe sahip askısız sütyen, biçilmiş kaftandır. Bu modeler ile bikini üstü gibi kaplı, balenli ve süngerli sütyenleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca göğüsleriniz küçükse aynı zamanda dolgulu modellerden yararlanabilirsiniz. Dar ve straplez elbise modelleri için göğüsler kadar dikkat edilmesi gereken bir diğer ayrıntı da karın bölgesidir. Bu modeller ile göbeğinizi içine alan iç çamaşırı seçmelisiniz. Straplez kesimler daha çok mini olacağından sadece göbeğinizi sıkılaştıran külot korseleri de tercih edebilirsiniz.

Saten Giysiler;

Özellikle fazla kilonuz varsa yada göğüslerinizin normalden büyük ise ipek veya saten elbiseler kullanım açısından oldukça zordur. Komple göğsü saran ve dikişsiz, balensiz sütyenler tam bu kıyafetler içindir. Alttan da hiçbir dikişi olmayan yumuşak ve lastiksiz klasik kesim bir iç çamaşırı modeli seçebilirsiniz.

Sırt dekolteli modeller;

Sırt dekolteli elbiselerde, dekoltenin derinliğine göre çamaşır seçiminize karar vermelisiniz. Eğer sırt dekoltesi çok derin ise silikon bantlardan yararlanabilirsiniz. Giyeceğiniz modelin derinliği daha az ise askılarıyla ve bantlarıyla rahatlıkla oynayabileceğimiz sütyen modellerinden birini seçip elbisenize göre ayarlayabilirsiniz.