TOPARLAYICI SÜTYEN İLE DAHA ŞEKİLLİ DAHA KÜÇÜK GÖĞÜSLER

En az dış giyim parçaları kadar iddialı, iç gıcıklayıcı ve bir o kadar da konfor vaadi yüksek bu parçalar için söylenecek şey çok! İç giyimin vazgeçilmez parçalarından biri olan sütyen modellerini kombinlerine dahil ederken göğüs şeklini ve bedenini göz önünde bulundurarak nokta atışı seçimler yapabilirsin. Eğer göğüslerin büyük ve sarkıksa, öncelikle toparlayıcı özelliği olan balenli sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Göğüslerini olduğundan daha küçük göstermek istiyorsan minimizer sütyen modelleri ile istediğin görünümleri elde edebilir, olası sağlık sorunlarının önüne geçerek konforun dozunu artırabilirsin.

Dagi Blog olarak “toparlayıcı sütyen ile daha şekilli daha küçük göğüsler” konusunu senin için radarımıza aldık. “Büyük göğüslü kadınların en büyük 5 problemi nedir?”, “Toparlayıcı Sütyen Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” gibi aklına takılan soruları senin için detaylandırdık! Hazırsan, işte başlıyoruz!

Büyük Göğüslü Kadınların En Büyük 5 Problemi Nedir?

Genetik faktörler başta olmak üzere kilo alma, doğum ve emzirme gibi sebepler göğüslerin büyümesine ve sarkmasına neden oluyor. Ciddi sağlık sorunları yaratmasının yanında hayat kalitesini de düşüren büyük göğüsler bu durumda kadınların arzu nesnesi olmaktan çıkıyor. Tüm bu sebepler psikolojik ve sosyal problemleri de beraberinde getiriyor.

Peki büyük göğüslü kadınların en büyük 5 problemi nedir? Büyük göğüslü kadınların problemlerini genetik problemler, fiziksel problemler, psikolojik problemler, estetiksel problemler ve sosyal problemler olarak 5 ana başlıkta toplayabiliriz.

    1. Genetik Problemler

      Her ne kadar büyük göğüslere sahip kadınların daha şanslı oldukları düşünülse de işin aslı öyle değil! Genellikle genetik nedenlerin baskın olduğu durumlar söz konusu olsa da kilo alma, doğum ve emzirme nedeniyle bazı kadınlarda zaman içerisinde göğüsleri normalden çok daha büyük hale geliyor. Göğüslerin büyümesi de zamanla sarkmalara yol açtığından ortaya istenmeyen görüntüler çıkıyor. Bu ve benzeri problemler de kadınların fiziksel, sosyal, psikolojik ve estetiksel problemlerini beraberinde getiriyor. Kendini kısır bir döngünün içerisine hapsolmuş gibi hisseden kadınlar çareyi estetik operasyonlarda arıyor.
    2. Fiziksel Problemler

      Büyük göğüsler, zaman içerisinde özellikle boyun ağrıları, kol, baş, sırt, bel ağrıları, boyun ve bel fıtığı hatta yaz aylarında özellikle göğüs altında pişik gibi ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Bununla birlikte sütyen askıları büyük göğüslerin ağırlığından dolayı omuzlarda çukur oluşturarak şekil bozukluklarına sebebiyet veriyor. Bu şekil bozuklukları da zamanla omuzlarda erken yaşta çökme ve kamburlaşmaya neden oluyor. Tedavi edilmeyen hastalıklar da kadınların hareket kabiliyetlerini kısıtladığından hayat kalitesini direkt olarak düşürüyor. Tüm bunların yanında büyük göğüslerin karın üzerindeki sürtünmeden kaynaklanan pişik ve yaralar da tedavi edilmesi gereken başka bir sağlık problemi yaratıyor.
    3. Psikolojik Problemler

      Büyük göğüslü kadınların fiziksel problemlerinin yanında kendilerini olduklarından daha kilolu görmeleri, istedikleri gibi giyinememelerine sebep oluyor. Bu durum da psikolojik problemlerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Göğüslerini saklamak isteyen kadınlar, daha bol ya da oversize parçaları tercih ederek kendilerine çözüm yaratıyorlar. Psikolojik çöküş yaşayan kadınların çevreleri ile kurdukları iletişim de zayıfladığından özgüvenleri zedeleniyor.
    4. Estetiksel Problemler

      Kronik sırt ağrısı, baş ağrıları, solunum problemleri, postür bozukluğu, boyun ağrısı, deri tahrişi, sütyene bağlı derin ve ağrılı oluklaşmalara sebep olan iri memeler, kadınların yaşam tarzları ve görünümleri üzerinde de büyük rol oynuyor. Fiziksel aktivite, spor ve egzersizi zorlaştıran büyük göğüsler, hareket kabiliyetini de azalttığından sürekli olarak kilo alımına yatkınlık yaratabiliyor. Kendilerini beğenmeyen ve olduğundan daha kilolu göründükleri kanısına varan kadınlar estetik operasyon geçirerek memelerini küçültüyor.
    5. Sosyal Problemler

      Büyük göğüslü kadınlar vücutlarına tam oturan kıyafet, sütyen, bikini gibi modelleri bulmakta zorlandıklarından sosyal hayatta da çeşitli sorunlar yaşıyor. Bununla birlikte istedikleri gibi kombin yapamayan kadınlar özellikle dekolteli ya da V yakalı parçaları giyip giymemek arasında da kararsız kalıyorlar. Özgürce hareket edemediklerinde fiziksel olarak da kendilerini kısıtlanmış hissediyorlar.

Sen de büyük göğüsler için özel olarak üretilmiş sütyen modellerini Dagi kadın iç giyim koleksiyonunda keşfedebilir, nokta atışı seçimlerinle modunu yükseltirken kendini daha seksi hissedebilirsin!

Toparlayıcı Sütyenler ile Göğüslerinizi Şekillendirin!

Sütyen modellerinin sadece kıyafetlerin altına giyilen alelade bir parça olduğunu düşünüyorsan, fazlasıyla yanıldığını söyleyelim. Eğer göğüslerinin normalden fazla küçük ya da olması gerekenden fazla büyük olduğunu düşünüyorsan, göğüs şekli ve bedenine göre tercih edilebilecek sütyen modelleri ile sen de istediğin görünümlere kavuşabilirsin.

Eğer göğüslerin vücuduna oranla fazla büyükse ve onları olduğundan daha küçük göstermek istiyorsan minimizer etkili toparlayıcı sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Özellikle büyük ve sarkık göğüslere sahipsen toparlayıcı etkiye sahip minimizer sütyen modellerini gardırobuna dahil ederek hem göğüslerini olduğundan daha küçük gösterebilir hem de daha dik ve formda bir görünüm elde edebilirsin. Ancak doğru sütyen seçimi yapabilmek için bazı konulara dikkat etmen gerektiğini söyleyelim. Çünkü her toparlayıcı sütyen, toparlayıcı etkiye sahip olmayabilir. Bu sebeple büyük beden toparlayıcı sütyen alırken bazı kriterleri göz önünde bulundurmalısın.

Bu durumda aklını “büyük ve sarkık göğüsler için en doğru sütyen nasıl olmalı?” sorusu kurcalıyor olabilir. Her ne kadar toparlayıcı sütyenlerin farklı çeşitleri olsa da balenli sütyen modellerini tercih ederek sen de göğüslerinin ağırlık merkezinin göğüs kaslarında toplanmasının önüne geçebilirsin. En iyi toparlayıcı sütyen modeli olan balenli sütyen çeşitlerini tercih ederek sen de göğüslerini istediğin gibi şekillendirebilirsin.

Göğüslerinin sarkık duruşu seni rahatsız ediyor ve bu durumun önüne geçmek istiyorsan toparlayıcı küçültücü sütyen özelliği olan balenli sütyen modellerini kullanarak göğüslerinin daha dik ve dolgun görünmesini sağlayabilirsin. Demir ve plastik gibi çubuklarla alt kısmı desteklenen küçültücü sütyen modelleri sayesinde göğüslerinin omuz, bel ve sırt bölgende meydana getirdiği ağrıları ortadan kaldırarak sağlığına yatırım yapabilirsin.

Sen de bedenine uygun sütyen seçimlerinle göz alıcı görünümlere imza atabilir, gardırobuna uzun ömürlü yatırım yapmanı garantileyen ürünleri Dagi kadın iç giyim koleksiyonunda keşfedebilirsin!

 

Toparlayıcı Sütyen Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Eğer büyük ve sarkık göğüslere sahipsen, minimizer etkili toparlayıcı sütyen modellerini kombinlerine dahil ederek hem olası sağlık sorunlarının hem de sarkmaların önüne geçebilirsin. Minimizer ve toparlayıcı etkiye sahip bu sütyenler ile hem göğüslerini olduğundan daha küçük gösterebilir hem de ayrık olan göğüslerini toparlayıcı özelliği olan sütyenler kullanarak istediğin forma sokabilirsin. Peki toparlayıcı sütyen kullanımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Göğüslerin büyük ve sarkıksa, toparlayıcı özelliği olan balenli sütyen modellerini gardırobuna dahil edebilirsin. Seçtiğin sütyenin balenlerinin tam olarak göğsünün ortasına ve altına geldiğinden emin olmalısın. Eğer sütyenin göğüslerini bastırıyor ve hareket kabiliyetini kısıtlıyorsa, bir beden büyük sütyen modeli deneyerek göğsündeki baskıyla vedalaşabilirsin.
  • Çok dar ya da çok geniş modeller yerine göğsünü tam olarak dolduran toparlayıcı sütyen modellerine yönelerek konfor alanını genişletebilirsin.
  • Büyük göğüslere sahipsen; tercihini askıları geniş, yanlardan destekli, sırtına binen ağırlığı olabildiğince hafifletecek balenli sütyenlerden yana kullanabilir, seninle birlikte hareket eden bu parçalarla adımlarını özgürleştirebilirsin. Her toparlayıcı sütyenin tam olarak toparlayıcı görevi görmediğini bir kez daha hatırlatarak, özellikle balenli sütyen modelleri ile iş birliği yapabilirsin.
  • Büyük göğüslüler için ideal olan lazer kesim sütyen modellerini tercih ederek sarkmaların önüne geçebilirsin. Toparlayıcı sütyen modelleri seçerken sütyen askılarının kalın olmasına özen gösterebilirsin. Kalın askılara ve rahat bir yapıya sahip olan toparlayıcı sütyen modellerini tercih ederek ağırlığı omuzlarına eşit olarak dağıtabilirsin.
  • Eğer göğüslerin vücut proporsiyonuna göre fazla büyükse ve onları olduğundan daha küçük göstermek istiyorsan minimizer sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Küçültücü etkiye sahip bu modelleri kombinlerine dahil ederek kıyafetlerin dışında oluşan abartılı görünümün önüne geçebilirsin.
  • Göğüslerini küçük göstermek için dar ve sıkı modellere yöneliyorsan sağlığını tehlikeye atıyor olabilirsin! Olası sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için lenf dolaşımını bozacak kadar dar ve sıkı olmayan, askıları geniş, yan destekli, göğüslerini tam olarak kavrayabilen, sırtında oluşabilecek ağrıların önüne geçebilecek toparlayıcı ve minimizer etkili sütyen modellerini tercih etmelisin.

 

Sen de feminen enerjini artıran kadın iç giyim ürünlerini www.dagi.com.tr’de keşfedebilir, seksapeli yüksek parçalarla kendini şımartabilirsin.