HAMİLELİK DÖNEMİNDE GİYEBİLECEĞİNİZ RAHAT VE ŞIK KIYAFETLER

Bünyenin en hassas olduğu dönemlerden biri olan hamilelik sürecinde yeme içmenin yanında giyilen kıyafetler de rahatlık ve konfor açısından büyük bir önem taşır. Daha iyi bir hamilelik süreci için hamile ve lohusa kıyafetinin rahat hareket edebileceğin genişliğe ve sağlıklı kumaşa sahip olması önemlidir.

Kısacası hamile kıyafetleri için rahat olması gerektiği kadar şık da olmalı desek çok da abartmış sayılmayız. Hem rahat etmene hem de göz kamaştırıcı renkleri ve desenleri ile daha estetik bir görünüm elde etmene yardımcı olan birbirinden güzel hamile giyim seçenekleri arasından sen de kendine yakışan modeli bulabilir, zarif stilini ortaya koyabilirsin.

Dagi Blog olarak seçim aşamasında sana rehberlik etmesi için hamilelik döneminde hangi kumaş ürünler tercih edilmeli, hamilelik döneminde beden terchi nasıl yapılmalı gibi konuları yakın markaja aldık! Hazırsan, başlıyoruz!

Hamilelik Döneminde Hangi Kumaş Ürünler Tercih Edilmelidir?

Doğrudan vücuda temas edecek olan hamile kıyafetleri ve lohusa iç çamaşırı seçenekleri alerjik reaksiyona veya tahrişe sebebiyet verebileceği gibi normalden daha sıcak hissedilen hamilelik döneminde aşırı terlemeye yol açabilir. Bu nedenle hamile giyim ve lohusa giyimde kumaş seçimi oldukça önemli bir yere sahiptir. Peki hamilelik döneminde hangi kumaş ürünler tercih edilmelidir?

Hamile kıyafetlerinin kumaşları doğal olmalı ve nefes almalıdır. Terlemeye yol açan sentetik ve polyester içerikli kumaşlar yerine pamuklu, penye ve keten kumaşlı hamile elbisesi, lohusa ve hamile pijama takımı seçeneklerini tercih ederek gün içinde ve uyku esnasında daha rahat hareket edebilir ve terlemenin önüne geçebilirsin.

“Hamilelik döneminde hangi kumaşlar tercih edilmelidir?” sorusunun diğer yanıtının da likralı kumaşlar olduğunu söyleyebiliriz. Likralı kumaşlar, esnek yapıları sayesinde hamileliğin ileriki evrelerinde büyüyen vücuda uyum sağlar ve hareket kabiliyetini artırarak rahat etmene yardımcı olur.

Hamilelik döneminde hangi kumaşlar tercih edilmelidir sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil. Her mevsim kullanılabilen ipek kumaşlı hamile giyim ürünleri tercih ederek hamilelik döneminde de zevkli seçimlerini ortaya koyabilirsin. İpek lohusa gecelik modelleri ile geceleri rahat hissetmenin yanında zarif görünümler elde edebilirsin.

Hamilelik Döneminde Beden Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Hamilelik döneminde beden tercihinin doğru yapılması anne ve bebeğin konforu açısından oldukça önemlidir. Bedeni uygun olmayan hamile kıyafetleri, gün boyu anne adaylarına rahatsızlık verebilir. İşte tam da bu sebeple hamile kıyafeti alırken doğru beden seçimi yapmak hareketlerini özgürleştirirken yaşam kalitenin de artmasına yardımcı olur. Peki hamilelik döneminde beden tercihi nasıl yapılmalıdır?

Fazla dar olan hamile kıyafetleri, göbek ve çevresini sıkabileceği için hem bebek hem de annede sağlık sorunlarının meydana gelmesine yol açabilir. Bu nedenle anne adayları için bol ve esnek yapıdaki kıyafetlere yönelmek doğru bir karar olacaktır. Bu açıdan en ideal seçenekler olan bol hamile elbisesi modellerine yönelebilir, sıkmayan yapıları sayesinde gün boyu rahat ederek adımlarına özgürlük kazandırabilirsin.

Hamilelik döneminde beden tercihi nasıl yapılmalıdır sorusunun yanıtları bununla sınırlı değil. Hamile ve lohusa iç çamaşırı modellerinin de bedenlerini uygun bir şekilde seçmek, konfor açısından oldukça önemlidir. Gün içerisinde ve uyku esnasında rahat etmek için üste fazla oturmayan ve sıkı olmayan iç çamaşırı modellerini tercih etmelisin. Özellikle emzirme sütyenini, göğüsler ileride büyüyeceği için 1 veya 2 beden büyük seçmelisin.

Hamilelik döneminde beden tercihi nasıl yapılmalıdır sorusuna ek olarak hamilelerin kilolarına göre beden seçimi yapmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Hamilelik döneminde devamlı kilo alınacağı için gebelik öncesi kıyafetler sıkı ve dar gelebilir. Daha rahat hareket edebilmek için kilo aldıkça daha bol kıyafetler tercih edebilirsin.

Hamile Kıyafeti Seçerken Renk ve Desenlere Dikkat!

Hamilelik döneminde kilon devamlı arttığı için olumsuz düşüncelere kapılıyor olabilir, vücuduna göre bir kıyafet bulmanın ve şık görünmenin zor olduğunu düşünebilirsin. Ancak paniğe gerek yok! Dikkat etmen gereken birkaç noktayla istediğin görünüme kavuşman mümkün. Peki hamile kıyafeti seçerken nerelere dikkat edilir? Işte dikkat etmen gereken iki konu: renkler ve desenler.

Giyimde renklerin ve desenlerin kiloları saklamadaki rolünü hepimiz biliyoruz. Aynı durum neden hamile giyimde de mümkün olmasın? Zayıf gösteren renk deyince akla ilk gelen siyah rengi hamile kıyafetlerinde de tercih edebileceğin gibi içini farklı heyecanların kapladığı bu dönemde daha renkli görünmek istiyorsan, kahverengi ve lacivert gibi koyu renklere göz kırpabilirsin.

Desen olarak yatay çizgiler yerine dikey çizgili kıyafetler tercih ederek daha zayıf görünebilirsin. Bunun yanında iri desenler yerine küçük desenli hamile kıyafetleri de kilolarını saklamana yardımcı olabilir.

Hamilelik Döneminde Yapabileceğiniz Rahat ve Şık Kombinler

Hamilelik döneminde giyilen kıyafetlerin rahat ve konforlu olması gerektiği kadar şık olması da psikolojik olarak hassas bir süreçten geçen anne adaylarının kendilerini iyi ve güzel hissetmeleri açısından oldukça önemli. Bunun için hamile kıyafetleriyle oluşturabileceğin birbirinden güzel kombin seçenekleri bulunuyor. Peki hamilelik döneminde yapabileceğin rahat ve şık kombinler neler?

Bol elbiseler, hamile ve lohusa giyimde en rahat kıyafet alternatifleri olarak öne çıkıyor. Sıkmayan yapısıyla gün boyu rahat edeceğin lohusa elbiseleri ile sen de şık kombinler yaratabilir; kombinin tamamlamak için elbisenle uyumlu bir bandana veya toka takabilirsin.

Hamilelik döneminde yapabileceğin rahat ve şık kombinler arasında tişört ve şort kombini de yer alıyor. Birbirinden güzel renk ve desen seçenekleriyle öne çıkan hamile tişörtlerini hamile şortlarıyla bir araya getirebilir, yaz aylarında oldukça rahat edeceğin şık bir kombin oluşturabilirsin. Dilersen şort yerine hamile pantolonu da giyebilirsin.

Hamilelik döneminde yapabileceğin rahat ve şık kombinler elbette bunlarla bitmiyor. Pantolonla rahat edemem diyorsan, hamile tişörtlerinin veya bluzlarının üzerine belini asla sıkmayacak olan hamile salopeti modellerini de tercih edebilirsin.