Sporcu Sütyeni Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı sporu günlük rutinine dahil etmenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığına iyi yönde etki ettiği bir gerçek! Tabi spor yapmak kadar spor sırasında doğru kıyafetleri giymiş olmak da sağlığın için oldukça büyük bir önem taşıyor. Sen de egzersizi hayatının olmazsa olmazı olarak görüyor ya da spora yeni başlıyorsan, sporcu sütyeni modelleri ile spordan aldığın hazzı artırarak hareketlerine özgürlük kazandırabilirsin. Ancak seçimini yapmadan önce göz önünde bulundurman gereken bazı püf noktaların olduğunu belirtelim. Peki sporcu sütyeni tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Sporcu sütyeni modeline karar vermeden önce göğüs ölçünü ve şeklini belirleyebilir, yapacağın uygun seçimlerle öz güvenli duruşundan taviz vermeden konforun dozunu ikiye katlayabilirsin. Yalnızca spor yaparken değil, sportif görünümleri benimsediğin günlük kombinlerinde de sporcu sütyeni modellerini gardırobunun diğer parçaları ile birleştirerek göz alıcı görünümlere imza atabilirsin.

Dagi Blog olarak “sporcu sütyeni tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” konusunu senin için radarımıza aldık. Hazırsan, işte başlıyoruz!

Göğüs Ölçüsüne Uygun Sporcu Sütyeni Modelleri

Sporcu sütyeni alırken kendi göğüs bedenine uygun bir sütyen seçmen gerektiği konusunda baştan hemfikir olalım! Çünkü kendi göğüs ölçüne uygun bir sporcu sütyeni seçmediğinde özellikle hareket halindeyken hiç yaşamak istemeyeceğin sorunlarla karşılaşabilir, antrenmanındaki konsantrasyonunu kaybedebilir hatta fiziki olarak cildinde tahribata sebep olabilirsin. Tabi bir de bunlara estetik açıdan hiç hoş görünmeyecek görüntüleri de eklemeyi unutmayalım. Sporcu sütyeninin egzersiz yaptığın zaman diliminde seni rahatsız etmemesi ve diken üstündeymişsin gibi hissettirmemesi için göğüs ölçüne uygun modelleri gardırobuna dahil edebilirsin. Peki göğüs ölçüne uygun sporcu sütyeni modelleri nasıl belirlenir?

Göğüs ölçüne uygun sporcu sütyeni modelleri alabilmen için öncelikle göğüs ölçünü biliyor olman gerekir. Evinde bulundurduğun mezurayı göğsünün altından çepeçevre dolayarak beden ölçünü, göğüslerinin üzerinden çevreleyerek de cup ölçünü alabileceğini hızlıca hatırlatalım. Gerektiğinden fazla sıkı olan sporcu sütyeni kullandığında, elastanı yüksek olan bu modellerin göğüslerinin üzerinde baskı oluşturduğunu fark edebilirsin. Bu baskı sonucu belinde, boynunda ve göğsünde ağrı hissedebilir, fazla sürtünmeden kaynaklı cilt sorunlarına yol açabilirsin.

Aşırı bol bir sporcu sütyeni ise egzersiz sırasında göğsünün stabil durmasını önleyemeyeceğinden hareket kabiliyetini engeller. Yürürken, koşarken ya da bisiklete binerken kullanacağın sporcu sütyenin bedenine tam oturmadığı için göğüslerinin dışarı çıkmasına ve kıyafetlerinin altında çirkin bir görüntü oluşmasına yol açar. İşte tam da bu sebeple, göğüs ölçünü doğru belirlemeli ve bedenine tam oturacak bir sporcu sütyeni modeli seçmelisin.

Göğüs Şekline Uygun Sporcu Sütyeni Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Kadınların birçok ortak noktası olduğu kadar, birbirinden ayrıldığı özellikleri de elbette var! Ve buna karakteristik denebilecek göğüs şekilleri de dahil! Kısacası her kadın farklı göğüs şekline sahip… Dolayısıyla ihtiyaç duyulan sporcu sütyeni şekilleri de buna göre değişkenlik gösteriyor. Göğüs şekilleri de boyutuna, göğüs arasındaki mesafeye ve biçimlerine göre kendi aralarında kategorilere ayrılıyor. Sen de göğüs şekline uygun sporcu sütyeni tercihi yaparak egzersiz deneyimindeki konforu ikiye katlayabilir, antrenman performansını artırarak istediğin sonuçları elde edebilirsin. Bu durumda göğüs şekline uygun sporcu sütyeni tercihi nasıl yapılmalıdır? dediğini duyar gibiyiz.

Göğüs şekline uygun sporcu sütyeni seçimini doğru yapabilmen için öncelikle göğsünü iyi tanımalısın. Eğer göğüslerin büyükse bu durumda onları daha küçük gösterecek toparlayıcı sporcu sütyeni modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Destekli sütyenler göğüslerinin olduğundan daha büyük ve dik görünmesine sebep olacağından toparlayıcı sporcu sütyeni modelleri için gardırobunda yer açabilirsin. Toparlayıcı sporcu sütyenlerini yalnızca spor yaparken değil, günlük kombinlerine de adapte edebileceğini hatırlatalım.

Şayet göğüslerin birbirinden ayrıksa, göğüslerini toparlayacak ve push up etkisi yaratacak destekli sporcu sütyeni modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Göğüslerin hem küçük hem de birbirinden ayrıksa, göğüslerinin daha dolgun ve büyük görünmesinin yanında dik durmasına yardımcı olacak destekli sporcu sütyeni modellerini rahatlıkla kullanabilirsin. Kadın sporcu sütyeni modelleri arasında sıklıkla tercih edilen destekli sporcu sütyeni modelleri ile sen de spora giderken istediğin kombini yaparak seksapeli yüksek görünümler elde edebilirsin.

Göğüslerin hem küçük hem de sarkıksa, yüksek destekli sporcu sütyeni modelleri ile kombinlerini güçlendirebilirsin. Göğüslerinin yer çekimine yenik düşmesini ve sarkmasını engelleyen bu modellerle daha dolgun görünümler elde edebilirsin.

Düzenli olarak spor yapıyorsan ve atletik bir göğüs yapısına sahipsen sporcu bralet modelleri ile iş birliği yapabilirsin. Göğüslerinin geniş ve kaslı olduğu için sporcu bralet modellerinin haricinde sporcu yarım atlet modelleri ile oyuncu değişikliğine gidebilirsin.

Sporcu Sütyeni ile Hem Sporda Hem Günlük Giyimde Şıklığı Yakalayın

Sporcu sütyeninin yalnızca spor yapılırken giyildiğini düşünenlerdensen çok şey kaçırıyor olabilirsin! Çünkü çok yönlü bu parçaları gideceğin yere göre hem sporda hem de kombinlerinde kullanarak şık görünümler elde edebilirsin. Üstelik sağladığı konfor da cabası… Sporcu sütyeni ile hem sporda hem de günlük giyimde yapabileceğin kombinlere birlikte göz atalım!

Spor salonuna giderken vazgeçilmezin olacak kadın sporcu sütyeni modelleri ile teri hızlı emebilen kadın spor tişört ya da atlet modellerini kombinlerine dahil edebilirsin. Egzersiz yaparken vücut ısın hızla artacağından nefes alabilen ve hafif modelleri tercih edebilirsin. Hareket kabiliyetini artırırken konfor alanını genişletecek sporcu sütyeni modelleri ile kadın spor tayt modellerini bir araya getirerek adımlarını özgürleştirebilirsin. Spora giderken tayt yerine başka bir alternatif arıyorsan, kadın spor şort modellerine bir şans vererek konfor alanını genişletebilirsin.

Sporcu sütyenlerini günlük kombinlerine dahil ederek cool kombinlere imza atabilirsin. Hem konforlu hem de şık alternatifler sunan kadın sporcu sütyeni modellerini yüksel bel denimlerinle, kargo pantolonlarınla ya da biker taytlarınla bir araya getirerek trend görünümler elde edebilirsin. Katmanlı görünümler senin de favorilerin arasındaysa, oversize gömleklerinle sporcu sütyenlerini bir araya getirerek cool tavrını ortaya koyabilirsin. Hafta sonu arkadaş buluşmalarında da değerlendirebileceğin sporcu sütyeni modelleri ile jogger pantolon ve sweatshirt ikilisi ile birlikte değerlendirebilirsin. Kombinine son dokunuşu yapmak için spor ayakkabılarından ya da sneaker’larından yardım alabilirsin.

İddialı tavrından ödün vermek istemiyorsan kadın spor giyim koleksiyonuna göz atarak gardırobunun eksik parçalarını tamamlayabilirsin.