RUHSAL VE FİZİKSEL HUZUR: YOGA

Geride bıraktığımız son birkaç yılda spora yalnızca fiziksel iyiliğimiz için değil aynı zamanda içsel huzurumuzu da yakalamak için yöneldiğimiz bir gerçek! Bu durumun en büyük sebebinin pandemi olduğunu söylesek çok da abartmış sayılmayız. Uzun süre evde durmanın stresinden arınmak ve hareket kabiliyetini artırmak adına sen de sporu bir kaçış olarak görmüş olabilirsin.

Her ne kadar pandemi süreci bi’ tık uzağımızda artık unutmak isteyeceğimiz kötü bir anı gibi kalmış olsa da, şüphesiz ki bize bıraktığı alışkanlıklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Eğer sen de spor yapmayı fit bir vücuda sahip olmanın yanında ruhsal sağlığını da geliştiren bir yol olarak görüyorsan, yogayı çoktan günlük rutinlerine eklemiş olabilirsin.

Ancak yogayı yalnızca spor olarak tanımlamamız ona haksızlık olur! Sanskritçe ‘yuj’ kelimesinin ‘’kavuşmak ve bir araya gelmek’’ kökünden türeyen yoganın, bedensel ve ruhsal bütünlüğü bir araya getirmeyi hedefleyen bir felsefeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. İşte tam da bu anlamıyla paralel olarak iç ve dış güzelliğini yogayla ortaya çıkarırken modunun yükselmesini de kıyafetlerinle destekleyebilirsin.

Vücut bütünlüğünü dengelemesi bakımından sporlar içinde özel bir yeri olan yoganın hakkını teslim etmek için evrensel bir günde karar kılındığını da belirtelim. 21 Haziran Dünya Yoga Günü’nde ister yogaya yeni başlama hevesi içinde ol istersen de bu sporla zaten ilgilenen bir yogi… Gardırobuna ekleyebileceğin yeni parçalarla modunu yükseltirken ruhsal ve fiziksel olarak da bütünlüğü kucaklayabilirsin.

Bu arada bütünlük demişken, bu bütünlüğü yoga yaparken giydiğin kıyafetlerle en zorlu pozlarda bile koruyabilirsin. Seninle birlikte hareket eden parçalarla bütünleşirken, şık ve cool görünümünle tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

Dagi Blog olarak “Yoga yaparken ne giyilir?”, “Yoga kıyafeti seçerken nelere dikkat edilir?” gibi çok merak ettiğin konu başlıklarını senin için yakın markaja aldık! Eğer sen de yogaya yeni başladıysan ya da çoktan hayat rutinlerinde üst sıralara yerleştiyse doğru yerdesin! İşte başlıyoruz!

Ve unutmadan tüm yoga tutkunlarının 21 Haziran Dünya Yoga Günü’nü kutluyoruz!

YOGA YAPARKEN NE GİYİLİR?

 

Yoga yaparken kombinine dahil edeceğin kıyafetler cildinde kızarıklıklara, deformasyona ve kaşıntıya yol açabilir. Yanlış kumaş seçimi sebebiyle sağlığını tehdit eden ürünler yerine yoga yaparken seninle birlikte hareket edebilen, kaliteli kumaşlardan üretilmiş şık ve fonksiyonel ürünleri gardırobuna dahil edebilirsin. Bu konu başlıklarını göz ardı etmeden yoga yaparken giyebileceğin birçok farklı alternatif olduğunu da hatırlatalım. Peki yoga yaparken ne giyilir?

Yoga yaparken giyeceğin parçaları 3 kategoriye ayırabiliriz. Bu kategorileri alt grup, üst grup ve yoga aksesuarları olarak sınıflandırabiliriz. Bu kategorileri detaylandırmadan önce yoga yaparken giyeceğin kıyafetlerin çok dar ya da çok bol olmamasına dikkat etmen gerektiğini söyleyelim. “Yoga yaparken ne giyilir?” sorusuna geri dönecek olursak, üst giyim için bralet, sporcu sütyeni, sporcu atleti ya da body gibi fonksiyonel parçalar tercih edebilirsin. Sporcu atleti ya da body giyeceksen içine uygun bir bralet ya da sporcu sütyeni ile hareketlerine özgürlük kazandırabilirsin.

Yoga yaparken hareketlerini sınırlandırmaktan kaçınmak için esnekliği yüksek ürünlere yönelebilirsin. Hareket halindeyken çok terliyorsan ya da bunaltıcı bir sıcak varsa yalnızca sporcu sütyeni giyerek hareket kabiliyetini artırabilirsin. Kışın soğuk havalara meydan okumak için termal etkili, hafif ve nefes alabilen modellerle yoga rutinini keyifli hale getirebilirsin. Ancak daha rahat hareket edebilmek için katmanlı görünümlerle arana mesafe koyman gerektiğini hatırlatalım!

Yoga yaparken ne giyilir?” konusunu alt grup için detaylandıracak olursak tercihini esnek, yumuşak ve tenini ikinci bir ten gibi saracak toparlayıcı ürünlerden yana yapabilirsin. Dagi Active Koleksiyonu içerisinde yer alan bisikletçi taytı ya da toparlayıcı uzun tayt gibi fonksiyonel ve şık modelleri tercih ederek konfor alanını genişletebilirsin. Hafif, nefes alabilen ve iz bırakmayan dikişsiz ürünleri yoga kombinlerine dahil ederek “hiç yokmuş gibi” hissedebilirsin.

Yoga yaparken hem kombinini tamamlayacak hem de yogadan aldığın verimi artıracak aksesuarlardan bahsetmiştik. Eğer yoga esnasında çok terliyorsan spor bilekliği takarak hareketlerinden ödün vermeden terini silebilirsin. Ayaklarının yoga yaparken kaymasını istemiyorsan yoga için özel üretilen çorapları da bu listeye dahil edebilirsin.

Yogaya yeni başlıyor ya da ileri seviye bir yogiysen Dagi’nin yoga koleksiyonuna göz atarak ihtiyacın olan fonksiyonel ve şık parçaları gardırobuna dahil edebilir, hem ruhsal hem de fiziksel olarak kendini daha iyi hissedebilirsin.


YOGA KIYAFETİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLİR?

 

Spor giyim ürünlerinin rahat hissettirmesi kadar seninle hareket edebilmesi de oldukça önemli! Ancak doğru yoga kıyafeti seçmenin başka püf noktaları da olduğunu baştan söyleyelim! Özellikle ruhsal ve fiziksel anlamda bütünlük yakaladığın bu aktiviteyi daha keyifli hale getirirken, sağlıklı seçimler yaparak gardırobuna da yatırım yapabilirsin. Peki yoga kıyafeti seçerken nelere dikkat edilir?

 

  • Sen de yoga yaparken adımlarını özgürleştirmek ve kendini daha iyi hissetmek istiyorsan öncelikle beden seçimine dikkat etmelisin. Vücut proporsiyonuna göre çok dar ya da çok bol ürünlerle arana mesafe koyarak bedenine tam oturan ürünleri tercih etmelisin.
  • Yoga kıyafeti seçerken dikkat etmen gereken bir diğer konu da seçtiğin parçaların kumaşı! Eğer satın almayı düşündüğün parçaların kumaş içeriği spora uygun değilse, hareket halindeyken belli başlı sorunlarla karşılaşabilirsin. Özellikle seninle birlikte hareket edebilen, likralı ürünleri tercih ederek adımlarına özgürlük kazandırabilirsin.
  • Kumaşın içeriğinin yanında formunu kaybetmeyen, diz izi yapmayan ve vücudunu ikinci bir ten gibi saran, kaliteli ve dayanıklı parçalarla aranı sıkı tutarak antrenmandan aldığın hazzı ve verimi artırabilirsin.
  • “Yoga kıyafeti seçerken nelere dikkat edilir?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil! Yoga yaparken giymeyi tercih edeceğin bra, tayt ve benzeri parçaların çabuk kuruyan ve ter tutmayan kumaşlardan üretildiğinden emin olmalısın. Aktif kaldığın süre uzasa dahi terin seni rahatsız etme olasılığını ortadan kaldırarak daha rahat ve özgür hissedebilirsin.
  • Hareketlerinle birlikte vücudunda sürtünmeden dolayı bir tahriş yaşamak istemiyorsan, yumuşak dokulu kumaşları tercih edebilirsin.
  • Hareketlerine özgürlük sağlarken, vücut sağlığını da göz önünde bulundurmalısın. Bu sebeple sporcu sütyeninden kombinine dahil edeceğin çoraba kadar diğer tüm parçaların bedenini sıkmadığından emin olmalısın.
  • “Yoga kıyafeti seçerken nelere dikkat edilir?” sorusuna vereceğimiz bir diğer yanıt da seamless yani nam-ı diğer dikişsiz parçalar! Eğer sen de dikişsiz ürünleri tercih ediyorsan, bedenine tam oturan parçaları gardırobuna dahil edebilirsin. Herhangi biri ürünü satın almadan önce tüm ürün özelliklerine hâkim olmalı ve kıyafetin beklentilerini karşılayıp karşılamadığından şüphe duymamalısın.
  • Yoga kombinini tamamlamak ya da dinlenme pozları esnasında üzerine almak için sweatshirt modellerini olmazsa olmazlar listene dahil edebilirsin. Mevsimlere meydan okuyan sweatshirt modelleri ile sen de hem cool hem de stil sahibi görünümler elde edebilirsin.
  • Uzun süre kullanabileceğin ürünler için bakımı kolay, çamaşır makinasında yıkanabilen yoga kıyafetlerini satın alabilir, rahatlıkla temizleyeceğin ürünlerle rutinlerini kolaylaştırabilirsin.
  • Yoga kıyafetlerini doğru seçmek için hem mevsim şartlarına hem de nerede yoga yaptığına dikkat etmelisin. Mevsimlere göre kullandığın ürünleri değiştirebilir, yoga yaptığın zemine uygun parçaları seçerek yoga rutinini keyifli hale getirebilirsin.

  

Sen de Dagi kadın spor giyim koleksiyonunda yer alan fonksiyonel bralet, tayt ve yoga çorabı modellerine hemen göz atabilir, yoga rutinine özgürlük kazandıracak şık parçaları radarına alabilirsin!