SÜTYEN TERCİHLERİNİZİ KOMBİNLERİNİZE DAHİL EDİN!

 

Kadın iç giyimin en önemli parçalarından biri olan sütyenler, kadınların rahat etmelerini sağladığı gibi kıyafetlerle kombinlendiğinde görünümlerin şık bir tamamlayıcısı olabilir. Gün boyu ve bazı gecelerde devamlı üzerinde bulunan sütyen modellerini kombinlerine dahil ederken göğüs şeklini ve bedenini göz önünde bulundurabilir ya da o gün giydiğin kıyafete göre bir seçim yapabilirsin. Eğer dekolteli bir elbise giyiyorsan, dekolte bölgende görünmeyecek sütyen modellerini tercih ederek iddialı görünümler elde edebilirsin. Yani kısacası, her kıyafete ve göğüs bedenine göre birbirinden şık ve rahat sütyen modelleri mevcut. Aralarından yapacağın konforlu seçimlerle sen de tarzını konuşturabilirsin!

Eğer sen de sütyen seçimi yaparken zorlanıyorsan, rehber niteliği taşıyan “göğüs şekli ve bedenine göre tercih edilebilecek sütyen modelleri” başlıklı yazımız tam senlik! Dagi Blog olarak gardırobun gizli kahramanı “sütyenleri” senin için yakın markaja aldık! İşte başlıyoruz…

Göğüs Şekli ve Bedenine Göre Tercih Edilebilecek Sütyen Modelleri

 Sütyen, sadece kıyafetlerin altına giyilen rastgele bir parçaymış gibi düşünülse de aslında hem kadın sağlığı hem de rahatlık açısından büyük önem taşıyor. Bununla birlikte farklı göğüs şekillerine ve bedenlerine sahip olan kadınların istedikleri görünümü elde etmelerini de kolaylaştırıyor. Kimileri ayrık olan göğüslerini toparlayıcı sütyenlere ihtiyaç duyarken kimileri küçük göğüslerini daha büyük göstermek istiyor. Peki göğüs şekli ve bedenine göre tercih edilebilecek sütyen modelleri nelerdir?

Göğüslerinin fazla küçük ya da fazla büyük olmasından şikayetçi olabilirsin. Ancak göğüs şekli ve bedenine göre tercih edilebilecek sütyen modelleri ile sen de istediğin görünüme kavuşabilirsin. Eğer küçük göğüslerini büyük ve dik göstermek istiyorsan, dolgulu sütyen modellerini tercih edebilirsin. Dolgulu sütyen modelleri, kap kısımlarında bulunan dolgu malzemesi sayesinde göğüslerinin olduğundan daha dolgun ve sıkı görünmesini sağlar.

Aksine göğüslerin fazla büyükse ve onları küçük göstermek istiyorsan, o halde minimizer sütyen modelleri tam sana göre! Minimizer sütyen modelleri ile göğüslerini olduğundan daha küçük gösterebilir, kıyafetlerin dışında oluşan abartılı görünümün önüne geçebilirsin. Bunun yanında göğüslerine ek destek sağlamak için lazer kesim sütyen modellerini tercih edebilirsin. Özellikle büyük göğüslüler için ideal olan lazer kesim sütyen modelleri, fazla baskı uygulamadan göğüsleri destekleyerek sarkmayı engeller. Büyük göğüslülerin tercih edebileceği diğer bir sütyen modeli de penye sütyenlerdir. Penye sütyenler, kalın askılara ve rahat bir yapıya sahip oldukları için göğüsleri sıkmaz ve omuzlarda ağırlık yapmaz.

Göğüs şekli ve bedenine göre tercih edilebilecek sütyen modelleri elbette bunlarla sınırlı değil! Eğer göğüslerin birbirinden ayrıksa, kenarlarındaki destekler sayesinde göğüsleri ortalayan destekli sütyen modellerini tercih edebilirsin. Göğüs şeklin yuvarlak ve bitişik ise bu durumda destekli sütyenler yerine toparlayıcı sütyen modellerini tercih ederek göğüslerinin doğal dolgunluğunu koruyabilirsin. Eğer üçgen göğüs şekline sahipsen, çapraz sütyen modellerini tercih edebilirsin. Çapraz sütyenler, sırtından destek alarak göğüslerini toplar ve ideal bir görünüme sokar.

Göğüslerinin sarkıklığından şikayetçiysen ya da bunun önüne geçmek istiyorsan, balenli sütyen modelleri ile göğüslerinin dik görünmesini sağlayabilirsin. Demir ve plastik gibi çubuklarla alt kısmı çevrelenmiş olan balenli sütyenler, toparlayıcı etkileri sayesinde göğüslerden kaynaklanan omuz ve sırt ağrılarını ortadan kaldırmana yardımcı olacaktır. 

Kıyafetiniz ile Uyumlu Sütyen Modelleri

 

Sütyenleri göğüslerini ideal şekle sokmak ve sağlıklarını korumak için kullanabileceğin gibi kıyafetlerini tamamlayan bir parça olarak da değerlendirebilirsin. Birbirinden şık modellere sahip olan sütyen çeşitleri ile kombinlerine zarif bir dokunuş yapabilir, çekici görünümünle baştan çıkarıcı bir etki yaratabilirsin. Peki kıyafetinizle uyumlu sütyen modelleri nelerdir? dediğini duyar gibiyiz. 

Eşsiz tasarımlara sahip olan sütyen modellerini farklı giyim parçalarıyla birlikte kullanarak iddialı kombinlere imza atabilirsin. Giyeceğin kıyafete göre sütyen modeli seçerek görünümünü tamamlayabilirsin. Peki kıyafetinizle uyumlu sütyen modelleri nelerdir? İnce işlemeleri ve zarif dokularıyla öne çıkan dantelli sütyen modelleri ile seksapeli yüksek görünümler elde edebilir, girdiğin her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin. Göz alıcı desenleriyle iç giyimde de şıklığı yakalamanı sağlayacak olan dantelli sütyenler ile feminen görünümler elde edebilirsin.

Yumuşak ve bedeni saran bir yapıya sahip olan bralet sütyen modelleri, son zamanlarda kıyafetleri tamamlayıcı bir aksesuar olarak öne çıkıyor. Desteksiz veya destekli bralet, dantelli veya dantelsiz bralet gibi farklı çeşitleri olan bralet sütyen modellerini tişört, gömlek ve ceketlerle birlikte kullanabilir; iddialı tarzınla göz kamaştırabilirsin. Kombinine zarif bir dokunuş katmanın yanı sıra dolgun bir görünüm de elde etmek istiyorsan, destekli bralet sütyen modellerine yönelebilir; sütyeninin kıyafetlerinin altında belli olmamasını istiyorsan, dantelsiz bralet modellerini tercih edebilirsin.

“Kıyafetinizle uyumlu sütyen modelleri nelerdir?” sorusunun yanıtları tabi ki bunlarla sınırlı değil! Göğüsleri daha dolgun göstermesiyle bir adım öne çıkan büstiyer sütyenleri blazer ceketlerin altına tercih ederek seksapelin dozunu artırabilirsin. Daha cesur görünümler peşindeysen transparan bluzların altına büstiyer sütyen modellerini giyebilir, ikonik görünümünle sokak modasına yön verebilirsin. 

Dekoltenize Göre Tercih Edebileceğiniz Sütyenler

Kıyafetlerde dekolte vazgeçilmezlerinden biri ise dekolte sütyeni de senin için bir o kadar önemli demektir! Farklı özelliklere sahip olan dekolte sütyeni modelleri arasından dekoltene uygun bir seçim yaparak tarzını tamamlayabilirsin. Peki dekoltenize göre tercih edebileceğiniz sütyenler nelerdir?

Dekolteye göre sütyen seçimi yaparken kıyafetinin dekoltesini iyi analiz etmelisin. Örneğin; sırt dekolteli bir elbise giyiyorsan, sırtı şeffaf sütyen modellerini tercih edebilirsin. Sırtı şeffaf sütyen modellerinin arkalarından geçen iskelet, şeffaf olduğu için sırt dekolteli kıyafetlerinin altından belli olmaz ve kötü bir görünüm oluşturmaz.

“Dekoltenize göre tercih edebileceğiniz sütyenler nelerdir?” sorusunun yanıtları bunlarla bitmiyor. Eğer tercihin straplez elbiselerden yanaysa, straplez elbise dekoltelerinde askısız sütyen ya da straplez sütyen olarak bilinen sütyen modellerine yönelebilirsin. Silikon balenlere sahip olan straplez sütyen modelleri vücudundan asla kaymaz ve rahat bir kullanım sağlar. Straplez kıyafetlerin altına tercih edebileceğin diğer bir sütyen modeli de push up sütyenlerdir. Push up sütyenler, kenarlardan yaptıkları destek sayesinde göğüslerini daha dolgun gösterecek ve dekoltenin daha cezbedici görünmesini sağlayacaktır. Seçim senin!