Emzirme Sütyeni Ne İşe Yarar?

Anne adayları için en özel zamanlardan biri olan hamilelik sürecini tamamlayıp bebeği kucağa aldıktan sonra emzirme dönemi başlar. Emzirme dönemi, bebeğin sağlıklı gelişimi için önemli olmakla birlikte annenin konforu açısından da önemli bir yere sahiptir. Bu süreci daha rahat hale getirmek için emzirme aşamasında emzirme sütyenleri kullanılır. Yani kısacası özellikle sosyal hayatta aktifsen veya gezmeyi seviyorsan, emzirme sütyenleri tam sana göre demektir! Peki emzirme sütyenleri ne işe yarar?

Acıkan bebeği hemen emzirebilme imkanı sunan emzirme sütyenleri ile anneliği daha rahat geçirebilir, göğüslerinin doğum sonrası sarkmasının önüne geçebilirsin. Ayrıca emzirme sütyenleri, göğüs bölgesini baskı ve tahrişten koruduğu için geceleri daha rahat uykuya dalabilirsin.

Emzirme sütyeni ne işe yarar sorusunun cevabı elbette bunlarla bitmiyor. Emzirme sütyeni sayesinde bebeği emzirmek için sütyeni çıkarmak zorunda kalmaz, bulunduğun her yerde mahremiyetini koruyarak bebeğini rahatlıkla emzirebilirsin. Ayrıca emzirme sütyeninin özel tasarımı sayesinde sütünün dışarı akmasının da önüne geçebilirsin.

Emzirme sütyeni ne işe yarar sorusunun diğer bir yanıtı da göğüslerde oluşacak şekil bozukluklarını önlemesi yönünde! Gebelik sonrası göğüsler büyümeye başladığı için rahat bir sütyene ihtiyaç duyulur. Göğüslerin dolgunlaşması ile birlikte ağrılar da başlayacağı için balensiz emzirme sütyeni veya emzirme atleti, tüm bu semptomları en aza indirgemede noktasında sana yardımcı olur.

Emzirme Sütyeni Nasıl Olmalıdır?

Emzirme dönemi annelere büyük rahatlık sağlayan emzirme sütyenlerini, lohusalık döneminin bitiminden hemen sonra kullanmaya başlayabilirsin. Ancak emzirme sütyeni alırken sütyenin nasıl olacağına dair dikkat etmen gereken birkaç önemli nokta bulunuyor. Böylelikle sonradan oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsin. Peki emzirme sütyeni nasıl olmalıdır? Emzirme döneminde nasıl sütyen takılmalı?

Emzirme sütyeni alırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta, sütyenin beden ölçüsüdür. Göğüsün boyutu, gebelik döneminden öncesine göre daha büyük olacağı için normalde kullandığın sütyen bedeninden daha büyüğünü almalısın. Bedeni tam olarak belirlemek istiyorsan, göğüs altı çevresini ne tam sıkı ne de tamamen gevşek olacak şekilde, göğüs üstü çevresini ise göğüsün en geniş yerinden ölçerek doğru beden ölçüne ulaşabilirsin.

Emzirme sütyeni nasıl olmalıdır konusunda sütyenin ölçülerinin yanı sıra kumaş da büyük bir önem taşır. Yüzde yüz pamuk kumaştan üretilen emzirme sütyeni ya da emzirme atleti tercih etmek, tahrişi büyük ölçüde azaltacağı için emzirme sürecini daha rahat ve sağlıklı geçirmeni sağlar. Ayrıca sütyenin iç kısmının da yumuşak bir dokuya sahip olmasına dikkat etmelisin.

Emzirme sütyeni nasıl olmalıdır sorusuna geri dönersek, kullanacağın sütyenin göğüslerini toparlaması gerektiğini söyleyebiliriz. Doğum sonrası göğüsler büyüyeceği için toparlayıcı sütyen modelleri, göğüsleri bir arada tutmaya yardımcı olacak ve göğüs ağrılarının önüne geçecektir. Ayrıca omuzlara ve göğüslere baskı uygulayan ince askılı sütyenler yerine emzirme sütyeninizin kalın askılı olmasını öneriyoruz. Bunun yanında göğüs ucunun tek elle kolayca açılıp kapanabilen klipslere sahip olması gerektiğini de hatırlatalım. 

 

Emzirme Sütyeninin Faydaları Nelerdir?

Hamilelik döneminden sonra emziren annelerin en çok problem yaşadığı konu, giyildiğinde rahatsızlık veren ve tahriş yapan sütyenlerdir desek çok da abartmış sayılmayız. Bu konuda pratik bir çözüm olarak emzirme sütyenleri annelerin imdadına yetişiyor. Emzirme sütyenlerinin bebeklere sağladığı konforun yanında annelerin sağlığı açısından da birçok faydası bulunuyor. Peki her emziren annede muhakkak bulunması gereken emzirme sütyeninin faydaları nelerdir?

Emzirme sütyeninin faydalarının en başında şüphesiz konfor geliyor. Günlük sütyenlerde göğüsleri desteklemek için balen sistemi bulunurken emzirme sütyenleri, balensiz yapıları sayesinde balenli sütyenlerin verdiği baskıyı ortadan kaldırırken göğüsleri desteklemeye devam eder. Böylece baskı sonucunda meydana gelen meme iltihaplanmasının önüne geçer. Ayrıca emzirme döneminde meme ucunun tahriş olması ihtimaline karşın emzirme sütyenlerinin iç bölümü tamamen pamukludur.

Emzirme sütyeninin faydaları nelerdir sorusunun diğer bir cevabı emzirme sütyenlerinin pratik olmasıdır diyebiliriz. Kancası veya klipsi oldukça kullanışlı olan emzirme sütyenlerini, sütyenini tamamen çıkarmana gerek kalmadan bulunduğun her ortamda rahatlıkla kullanabilirsin. Ayrıca emzirme sütyeninin geniş ve rahat kayışları sayesinde göğüs ölçünde meydana gelebilecek dengesizliklerin önüne geçebilir, rahatsızlık ve yorgunluk hissini minimuma indirebilirsin.

Emzirme sütyeninin faydaları nelerdir sorusunun yanıtları bunlarla sınırlı değil. Farklı renk ve tasarım seçeneklerine sahip olan emzirme sütyeni veya emzirme atleti modellerinin estetik duruşları sayesinde şıklığından ödün vermene hiç gerek yok. Özellikle seamless emzirme sütyeni modellerinin dışarıdan bakıldığında varlıkları belli bile olmuyor. Sen de Dagi emzirme sütyeni modelleri arasından hem tarzını hem de sağlığını koruyan seçimler yapabilirsin.

Hamilelik ve Emzirme Dönemlerinde Emzirme Sütyeni Kullanımı Nasıl Olmalı?

Annelere ve bebeklere birçok faydası bulunan emzirme sütyenlerinin uzmanlar tarafından hem hamilelik hem de emzirme döneminde kullanılması tavsiye ediliyor. Emzirme sütyenlerini bu dönemlerde daha kullanışlı ve sağlıklı hale getirmek için bir takım detaylar bulunuyor. Peki hamilelik ve emzirme dönemlerinde emzirme sütyeni kullanımı nasıl olmalı?

Anne adaylarına hamilelik ve emzirme dönemlerinde her gün en az 30 dakika egzersiz yapmaları tavsiye ediliyor. Bu sayede kendilerini daha iyi hisseden ve sağlıklı kalan annelerin egzersiz yaparken emzirme sütyeni kullanmaları, oluşan ağırlık hissi dolayısıyla egzersiz boyunca daha dengede ve rahat hissetmeleri açısından faydalı olabilir.

Emzirme sütyenlerinin sadece emzirme döneminde değil, hamilelik döneminde de kullanılması tavsiye edilen bir sütyen modeli olduğunu söyletebiliriz. Göğüs ölçüsü hamilelik süreci başladığı andan itibaren büyümeye başladığı için göğüslerin dengeli bir şekilde şekil alması ve ağrıları aza indirgemesi açısından emzirme sütyeni kullanmak gerekebilir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde hamile iç çamaşırı seçimi ve emzirme sütyeni kullanımı nasıl olmalı sorusuna dönecek olursak, doğumunuza daha çok vakit varsa göğüs ölçünüzden bir ya da iki beden büyük bir emzirme sütyeni almanızı tavsiye edebiliriz.