Spor Salonuna Giderken Ne Giyilir?

Spora yeni başladın ya da tam bir müdavimsin… İster tam bir müdavim istersen de spora yeni başlayanlardan ol, spor salonuna giderken ne giyilir? ya da spor salonu için uygun olan kıyafetler hangileridir? gibi sorular kafanı meşgul ediyor olabilir. Ancak paniğe gerek yok.

“Spor salonuna giderken ne giyilir?” sorusuna bir yanıt verecek olursak, giydiğinde seni olduğundan daha özgür hissettiren, seninle birlikte hareket edebilen ve en önemlisi hava alan kumaş yapısına sahip parçalar spora giderken tercih edebileceğin spor kıyafetlerinin ortak noktasıdır diyebiliriz.

Bununla birlikte seçtiğin parçaların hareket kabiliyetini artırarak konfor alanını genişletmesinin yanında vücut yapına ve yapacağın spora uygun olmasına dikkat edebilirsin. Spor kıyafeti seçerken yalnızca trend ya da pahalı diye satın almak yerine yatırımını rahatlığına ve özgürlüğüne yapabilirsin. Böylece yaptığın antrenmandan da hem keyif alır hem de başarılı sonuçlar elde edebilirsin.

Dagi Blog olarak “spor salonuna giderken ne giyilir?”, “spor salonu için uygun olan kıyafetler hangileridir?” gibi sorularını radarımıza aldık. Rehber niteliği taşıyan yazımıza hazırsan, işte başlıyoruz!

Kadınlar Spor Salonuna Giderken Hangi Kıyafetleri Tercih Etmeli?


Spor salonuna giderken yaptığın yanlış kıyafet seçimleri ciltte kızarıklıklara, deformasyona ve kaşıntıya yol açabilir. Bu tarz ciddi sorunlarla karşılaşmamak için antrenman esnasında hayatını kolaylaştıracak ve sana sorun çıkarmayacak spor kıyafetleri seçebilirsin. Kadınlar spor salonuna giderken hangi kıyafetleri tercih etmeli? sorusunu senin için detaylandırdık.

Terletmeyen Tişört, Sporcu Sütyeni ve Sweatshirt Tercih Edin

Spor salonuna gidiyorsan, doğru bir antrenman planı ile terleyeceğin kesin. Bu durumda pamuklu ya da polyester gibi nefes alabilen spor kıyafetleri tercih etmen gerektiğini hatırlatalım. Çünkü egzersiz yaparken vücut ısınız artacağından terlemen kaçınılmaz… Kötü kokuların önüne geçmek ve hastalıklardan kaçınmak için teri hızlı emebilen atlet, tshirt ve spor kıyafetlerini spor kombinlerine dahil edebilirsin. Hareket kabiliyetini artırabilmek ve adımlarını özgürleştirebilmek için sporcu sütyeni modellerine göz atabilirsin.

Yazın havalar çok sıcak olduğundan yalnızca sporcu sütyeni ve taytın ile spor yapmak isteyebilirsin. Seçeceğin sporcu sütyeninin her hareketinde sana uyum sağladığından emin olmalısın. Yoksa spor yaparken kendini fazlasıyla rahatsız hissedebilirsin. Bunun önüne geçebilmek için bedenine uygun bir sporcu sütyeni seçmekle ilk adımı atabilirsin. Göğüslerin küçük ve sarkıksa, toparlayıcı bir sporcu sütyeni ile istediğin görünümü elde edebilirsin. Eğer göğüslerin büyükse desteksiz sporcu bra modellerini tercih edebilirsin.

Özellikle kış aylarında vücut ısını koruyabilmek için spor öncesi ve sonrasında kullanmak üzere sweatshirt modellerine yönelebilirsin. Spor salonunda da iddialı tavrından ödün vermek istemiyorsan Dagi spor giyim koleksiyonuna göz atarak eksik parçalarını tamamlayabilirsin.

Tarafınızı Seçin: Tayt, Şort ya da Eşofman Altı

Hem rahatlığından ödün vermek istemiyor hem de modanın gerisinde kalmak istemiyorsan doğru yerdesin! Özellikle alt grup seçimi yaparken dikkat etmen gereken bazı püf noktalar olduğunu baştan söyleyelim. Bunlardan ilki vücut proporsiyonuna göre doğru seçimler yapmak… Bu noktada bel bölgesi elastik olan tayt, şort ya da eşofman altı tercih edebilirsin.
Özellikle bacak antrenmanı yapıyor ve çok terliyorsan biker tayt ya da bilekte biten tayt modellerini tercih ederek konfor alanını genişletebilirsin. Tayt modelleri ile kendini rahat hissetmiyorsan, spor şort modellerine bir şans verebilirsin. Ancak yalnızca şort giymenin de bazı hareketleri yaparken sana engel oluşturabileceğini hatırlatalım. Bu sebeple taytlı şort modellerine göz atarak bu sorunun önüne geçebilirsin. Örneğin leg press yapacağın bir antrenmanda şort yukarı doğru katlanacağından tayt modellerine göz kırpabilirsin.
Kış aylarında hava soğukken tercih edebileceğin eşofman altları ile sen de rahat tavrını ortaya koyabilirsin. Peki eşofman altı yalnızca kışın mı giyilir? dediğini duyar gibiyiz. Kesinlikle hayır. Nefes alabilen ince eşofman altı modellerini tercih ederek sen de spor yaparken mevsimlere meydan okuyabilirsin.

Dikkat: Doğru Ayakkabı Seçimi ile Sakatlıkların Önüne Geçin

Spor salonuna giderken ne giyilir? sorusuna verilebilecek en önemli yanıtlardan biri de tabi ki ayakkabılar… Çünkü eğer doğru bir ayakkabı seçimi yapmıyorsan, başına ciddi sağlık sorunları açabilirsin. Yapacağın egzersiz türüne göre ayakkabı modellerinin değişkenlik göstereceğini mutlaka bilmelisin. Şayet bir kardiyo çalışması yapacaksan, ayaklarını ve bacaklarını koruyacak ayakkabıları tercih etmelisin. Koşu bandında koşacaksan, doğru koşu ayakkabını yanında getirdiğinden emin olmalısın. Ancak eliptik veya egzersiz bisikleti kullanacaksan, o zaman seçtiğin ayakkabı o kadar da önemli olmayabilir.

Eğer yoğun ağırlık kaldıracağın bir antrenman planın varsa, ayak bileği kısmı geniş olan, destekli bir ayakkabı tercih edebilirsin. Tabi seçtiğin ayakkabı renginin, kombininle de uyumlu olup olmadığını kontrol ederek zevkli seçimlerini ortaya koyabilirsin.

Erkekler Spor Salonuna Giderken Hangi Kıyafetleri Tercih Etmeli?

Egzersiz için seçtiğin spor kıyafetlerinin egzersiz sonrasında kendini nasıl hissedeceğine dair güçlü etkileri bulunuyor. Ağır bir egzersiz sonrası hem çok yorgun hem de çok terli hissedeceğini göz önünde bulundurursak seçeceğin spor kıyafetlerinin önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Erkekler spor salonuna giderken hangi kıyafetleri tercih etmeli? sorusunu senin için yakın markaja aldık!

Nefes Alabilen Bir Atlet ya da T-shirt Seçin!

Spor salonuna gidiyorsan, terleyeceğin bir gerçek! İşte tam da bu sebeple fitness kıyafetleri seçerken, hareket kabiliyetini sınırlamayacak, teri hızlı emebilen ve hafif parçalara yönelebilirsin. Pamuklu tişört modelleri spor salonuna giderken iyi bir alternatif olacağı gibi bununla birlikte polyester ya da pamuk karışımlı atlet modellerini kombinlerine dahil edebilirsin. Kötü kokuların önüne geçmek için teri kolayca emen parçalara yatırım yaparak hareketlerini özgürleştirebilirsin.

Kurtarıcı ve Cesur Parçalarla Tanışın: Şort, Eşofman Altı ve Tayt

Eğer sen de cesur ve özgür adımlar atmaktan hoşlanıyorsan kısa ya da uzun tayt modelleri ile şortlarını bir araya getirerek spor salonunda da iddialı tavrını koruyabilirsin. Yapacağın antrenmana göre sen de tercihini şort ya da eşofman modellerinden yana kullanarak spor salonu kombinini oluşturabilirsin. Sıkı bir bacak antrenmanı yapacaksan şortların açılabileceğini unutmamalısın. İşte tam da bu sebeple şort ve tayt birlikteliğini deneyerek konfor alanını genişletebilirsin.

Uygun Ayakkabı Seçimi ile Sağlığınızı Koruyun

Fitness kıyafetleri erkek ürünleri arasından seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsin. Mesela yapacağın spor dalına ve egzersiz türüne göre giymen gereken ayakkabı modelinin de değiştiğini biliyor muydun? Eğer bilmiyorsan yanlış ayakkabı seçimi sebebiyle sen de istenmeyen sakatlıklar yaşayabilir ve sağlığından olabilirsin. Eğer kardiyovasküler sistemini çalıştıracak egzersizler yapacaksan koşu ayakkabılarını tercih edebilirsin. Aynı ayakkabıları ağırlık çalışması yaparken de rahatlıkla kullanabileceğini hatırlatalım. Ancak eliptik veya egzersiz bisikleti kullanacaksan ayakkabı seçiminde kendini daha özgür bırakabilirsin.

Fitness Kıyafetler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

1. Nefes Alabilen Hafif Çoraplar Tercih Edin

Spor salonuna giderken ne giyilir? sorusunu detaylarıyla yanıtladık ancak kombinlerin tamamlayıcı parçalarından bahsetmezsek olmaz! Spor giyim aksesuarları denilince pamuklu çorap modelleri en doğru seçim olacaktır.  Ancak rahat edebilmek için çorapların çok sıkı ya da çok gevşek olmadığından emin olmalısın. Vücut proporsiyonu baz alarak kısa ya da uzun çorap modellerini tercih edebilirsin. Kısa çorapların bacaklarının daha fazla nefes alabilmesi için alan yarattığını unutmamalısın ancak uzun çorapların da ter atmaya yardımcı olduğunu da hatırlatalım. 

2. Spor Çantana Ekle: Su, Su, Su!

Spor yaparken vücut ısın artacağından ter yoluyla su kaybının yaşanacağı aşikar. İşte tam da bu sebeple antrenman esnasında da azar azar su içerek vücudundaki su kaybının önüne geçebilirsin. Pratik çözümler için kendine bir su matarası alabilir ya da en az 1 lt’lik pet şişeleri spor çantana atabilirsin. Günde en az 3 lt su tüketerek formda kalabileceğini de söylemeden geçmeyelim.

3. Havlu Kullanımını İhmal Etmeyin

Eğer gittiğin spor salonu temiz spor havlusu hizmeti sağlamıyorsa, spor çantanın içine iki havlu ekleyebilirsin. Bunlardan birini terini silmek için, diğerini ise egzersiz yaparken makinenin üzerine koyacağın havlu olarak planlayabilirsin. Herhangi bir mikrop yayılımı olmaması için havlunu kimseyle paylaşmaman gerektiğini baştan söyleyelim.