İÇ ÇAMAŞIRI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Kadınların hayatında önemli bir yere sahip olan iç çamaşırları “en az dış giyim kadar özen gösterilmesi ve dikkate alınması gereken bir konudur” desek çok da ileri gitmiş sayılmayız. Cildine direkt  temas eden bu parçalar doğru seçilmediği taktirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte tam da bu sebeple gün boyu tenine temas eden bu parçaları seçerken bir takım unsurları göz önünde bulundurman gerekiyor. 

Dagi Blog olarak “iç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusunu senin için tüm detaylarıyla ele aldık. İç çamaşırını seçmeden önce mutlaka bilmen gereken bu ayrıntıları öğrenmek için hazırsan başlıyoruz!

En Önemli Nokta Kumaş!

Giydiğin her kıyafette olduğu gibi, gün boyu üzerinde olan kadın iç çamaşırlarının kumaş yapılarının sağlıklı ve organik olduğundan emin olmalısın. Aksi taktirde vücuduna doğrudan temas eden bu parçalar, cildini tahriş edebilir ve alerjiye neden olabilir. Bu nedenle iç çamaşırı seçiminde terleten ve bunun sonucunda mantar oluşumuna sebep olan naylon kumaşlar yerine cildinin nefes almasını sağlayan pamuklu iç çamaşır modellerini tercih etmelisin.

Amacını Belirle!

İç çamaşırı almadan önce onu hangi amaçla aldığını tam olarak bilmen, üründen memnun olman ve onu uzun süre kullanabilmen açısından oldukça önemli. Eğer spor yaparken kullanabileceğin bir iç çamaşırı arıyorsan, normal sütyenlere göre daha rahat bir kullanım sunan sporcu sütyeni modellerini tercih edebilirsin. Bu durumda aldığın ürün amacına hizmet ettiği için seni daha çok tatmin edebilir.

Beden Ölçünü Doğru Seç!

“İç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil. İç çamaşırı modelinin tasarımı ve kişisel seçimlerine uygun olması iç çamaşırı alırken belirleyici bir faktör olsa da tüm bu kriterler doğru bir seçim yapman için yeterli değil. Çünkü bedenin için fazla dar ya da fazla bol olan bir iç çamaşırı, ne kadar güzel olursa olsun istediğin görünümü vermeyecektir. Vücuduna göre çok dar ya da sıkı olan sütyen ve külot modelleri bedenine zarar verirken hareket kabiliyetini de engellediğinden gün boyu kendini huzursuz hissetmene sebep olur. Bu nedenle iç çamaşırı satın alırken beden ölçünü doğru seçmelisin!

İç Çamaşırı Seçimi ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Gardırobun gizli özneleri unvanını sonuna kadar hakeden kadın iç giyim modelleri için söylenecek şey çok! Ancak iç çamaşırı seçimi kadınlar arasında oldukça popüler bir konu olduğundan, onların bu kadar çok konuşulması iç çamaşırları ile ilgili doğru bilinen yanlışların ortaya çıkmasına sebebiyet verebiliyor. Cildine direkt temas eden bu hassas ve minik parçaları seçerken hata yapmaman için “iç çamaşırı seçimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar” listesini senin için derledik! İç çamaşırı seçimi yaparken işte bu noktalara dikkat! 

  • İç çamaşırı seçimiyle ilgili en yaygın yapılan hatalardan biri, iç çamaşırını gardırobundaki bütün kıyafetlerine uygun olacağını düşünerek seçmek… Burada bütünden parçaya değil, parçadan bütüne göre düşünerek daha doğru bir bakış açısı geliştirmelisin. Yani iç çamaşırı alırken, giyeceğin kıyafeti göz önünde bulundurarak nokta atışı yapabilirsin. Konuyu senin için biraz daha detaylandıralım. Eğer vücudunu saran bir pantolon ya da tayt giyiyorsan, dikişli külotlar kasıklarını tahriş etmekle birlikte iç çamaşırının izi belli olacağından kötü görünümlere sebep olabilir. İşte tam da bu sebeple dar jean’ler veya taytların altına dikişsiz külot modellerini tercih etmeni öneriyoruz.
  • İç çamaşırı seçimiyle ilgili diğer bir doğru bilinen yanlış da iç çamaşırı modelini vücut tipine dikkat etmeden seçmek... Mesela, bazı göğüsler ayrık bir yapıya sahipken bazıları bitişik olabilir. Bu durumda bitişik ve dik olan göğüsler için destekli sütyen kullanmak sana rahatsızlık vermekten başka bir işe yaramayacaktır. 
  • İç çamaşırı seçimiyle ilgili yapılan başka bir hata da iç çamaşırı modelini üzerine giyilen kıyafetin inceliği ve sıkılığı göz önünde bulundurmadan tercih etmektir. Eğer vücudunu saran bir body giyiyorsan içine dantelli sütyen modelleri yerine işlemesiz ve dikişsiz sütyen modellerini tercih etmen daha şık bir görünüm elde etmeni sağlayacaktır.

Vücut Tipine En Uygun İç Çamaşırını Tercih Et!

İç çamaşırı seçimini yaparken tarzını, ürünü alma amacını ve elde etmek istediğin stili göz önünde bulundurduğun gibi iç çamaşırının vücut tipine uygun olup olmadığına da dikkat etmelisin. Eğer sen de konfor alanını genişletmek ve adımlarına özgürlük kazandırmak istiyorsan vücut tipine en uygun iç çamaşırı modellerine yönelebilirsin. Herkesin fiziksel ve yapısal özellikleri birbirinden farklı olduğundan vücut tipine göre iç çamaşırı seçimi yaparak ilk adımı atabilirsin.

Uzun bir gövdeye veya bacaklara sahipsen, sütyen askılarının biraz daha uzun olmasına dikkat edebilirsin. Eğer göğüslerinin küçük olduğu atletik bir vücut tipin varsa vücut hatlarını ortaya çıkaracak destekli sütyen modelleri senin için biçilmiş kaftan olabilir. Kombinini tamamlamak için kalça kısmını açıkta bırakan tanga, string külot veya transparan kadın slip modelleri ile iddialı görünümler yakalayabilirsin. 

Kalça ve göğüs kısımlarının dolgun, belinin ise ince olduğu kum saati vücut tipine sahipsen yüksel bel külot modelleriyle aşk yaşayabilirsin! Yüksek bel külot modelleri, belinin inceliğini vurgulayarak kalça kıvrımını ortaya çıkaracağından seksapeli yüksek görünümler elde edebilirsin. Toparlayıcı sütyen modellerini tercih ederek göğüslerini daha dolgun gösterebilirsin. Bununla birlikte toparlayıcı sütyenlerin, dolgun ve büyük göğüslerin sarkmasının önüne geçeceğini de hatırlatmış olalım.

Her Yerde İç Çamaşırına Özen Göstermeyi Unutma!

Kadın giyimin vazgeçilmez parçalarından biri olan iç çamaşırı modellerine kıyafetlerin altına giydiğin ve görünmedikleri için pek dikkat etmiyor, yalnızca özel durumlarda özen gösteriyor olabilirsin. Ancak iç çamaşırları daima üzerinde olduğu ve direkt cildine temas ettikleri için özellikle üzerinde durman gereken bir konu…

Sadece sağlık ve rahatlık açısından değil, estetik olarak da üzerinde güzel ve şık duran bir iç çamaşırı, kendini daha iyi ve seksi hissetmeni sağlayabilir. İşte tam da bu sebeple nerede ve hangi koşulda olursan ol, giydiğin iç çamaşırına mutlaka özen göstermelisin. Yani iç çamaşırlarını “bir gün değil her gün, bir başkası için değil kendin için” mottosuyla seçerek kendini daha iyi hissedebilirsin.

Kısacası giyeceğin iç çamaşırı herkesten ve her şeyden önce seni mutlu etmeli... Zarif görünümler sunan dantelli sütyen modelleri ile aranı sıkı tutarak sen de kendini daha seksi ve çekici hissedebilirsin. Kalçalarının güzelliğini ortaya çıkaracak string külot modelleriyle seksapelin dozunu artırabilirsin.

Güzel görünmenin yanı sıra konfor da senin için önemliyse şıklıkla rahatlığı bir araya getiren dantelli hipster külot modellerini tercih edebilirsin. Yumuşak ve bedeni saran yapılarıyla rahat bir kullanım sunan bralet modelleri ile sadece işlevsel olarak değil, estetik açıdan da göz alıcı bir görünüm elde edebilirsin. Saklamak zorunda olmadığın bralet modellerini kışın gömleklerinin içine yazın da tek başına giyerek kombin çeşitliliğini arttırırken iddialı görünümünle tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

İç çamaşırı seçiminde bilmen gereken tüm ayrıntıları öğrendiğine göre Dagi kadın iç giyim modelleri arasında yer alan sağlıklı, konforlu ve birbirinden şık ürünlere göz atarak gardırobunun eksik parçasını hemen tamamlayabilirsin!