GELİN İÇ ÇAMAŞIRI REHBERİ

Düğün organizasyonun için yüzlerce yer ile görüşecek kadar titiz davrandığını, hayatının bu en özel anında giyeceğin gelinlik için ise binlerce model arasından en iyisini seçebilmek adına büyük bir çaba gösterdiğini biliyoruz! Şüphesiz ki, düğün gününde her şeyin tüm detaylarıyla kusursuz şekilde işlemesi senin için çok önemli! Bu detayların arasındaysa, hem gelinliğinin üzerindeki duruşunu büyük ölçüde etkileyen hem de doğru seçildiğinde gece boyu enerjini yükseltmene yardımcı olan bir detay var. O da gelinliğinin altına seçtiğin iç çamaşırı mı dersin? Evet, tam olarak öyle!

Gelinlikler tek modele sahip olmadığı gibi, gelinliklerle beraber kullanılması gereken iç çamaşırları da bu anlamda onlarca farklı seçenek sunuyor. İster straplez ister prenses veya balık model gelinlik tercih etmiş ol, gelinliğinin ihtişamını seçeceğin iç çamaşırı modelleri ile gözler önüne serebilirsin. Tabi bu ihtişamı ortaya çıkarabilmek için iç çamaşırlarının renginin gelinliğinle uyumlu olması kadar vücut ölçülerine de uyum sağlaması oldukça önemli. İşte tam da bu nedenle, ‘’gelinlikle nasıl bir iç çamaşırı takımı giyilir?’’, ‘’hangi tarz gelinliklerde nasıl sütyenler giyilir?’’ sorularını senin için radarımıza aldık!

Dagi Blog olarak düğün öncesi stresini azaltacak ve aklındaki soruları yanıtlayacak Gelin İç Çamaşırı Rehberi yazımızı senin için hazırladık! Eğer sen de düğün gününde ve balayında göz alıcı görünümlere imza atmak istiyorsan bu yazı tam senlik! Sıkı durun, işte başlıyoruz!

Gelinlikle Nasıl Bir İç Çamaşırı Takımı Giyilir?

Uzun süredir hayalini kurduğun, belki de yıllarca rüyalarını süsleyen o gün sonunda geldi! Sevdiğin insana evet diyeceğin, başta müstakbel eşin olmak üzere tüm gözleri gelinliğinin içinde süzülürken kendine hayran bırakacağın düğün günün için tüm hazırlıklar tamam! Şimdi sıra, gelinliğinin altına giyeceğin iç çamaşırı takımlarını seçerek kusursuz görünebilmen için son dokunuşları yapmakta! Sen de vereceğimiz ipuçlarını dikkate alarak düğün gününde tüm davetlileri ihtişamınla büyüleyebilir, müstakbel eşini bir kez daha kendine aşık edebilirsin. Peki gelinlikle nasıl bir iç çamaşırı takımı giyilir?

Öncelikle gelinliğinin altına giyeceğin iç çamaşırı modellerini bedenine uygun seçmenin büyük önem taşıdığını belirtelim. Eğer sen de gece boyu konforundan ve gülümseyişinden ödün vermeden rahatça hareket edebilmek istiyorsan, gelinliğinin altına seçeceğin iç çamaşırı konusunda hassas olmalısın. İşte tam da bu nedenle alt ve üst bedenine tam oturan kadın iç çamaşırı modellerini tercih ederek hem gelinliğini güzel gösterebilir hem de içten gelen ışıltını dışarı yansıtabilirsin.

Bazı gelinlik modelleri kendi iç çamaşırını içeren tasarımlara sahip olsa da, bu desteği sağlamayan gelinlikler için hem sütyen modelleri hem de külot modelleri arasından tercih yapman gerektiğini hatırlatalım. Eğer sütyen bedenini tam olarak bilmiyor ya da emin olamıyorsan, bir mezurayla bu ölçüye kolayca ulaşabilirsin! Göğüs ve göğüs altı çevreni cm cinsinden ölçebilir, aralarındaki fark ile kup ölçünü bulabilirsin.

Göğüs altı çevren 78-82 cm aralığındaysa sütyen bedenin 80, göğüs ve göğüs altı çevren arasındaki fark 14-16 cm arasındaysa kup ölçün B demektir. Alacağın sütyen modelinin beden tablosu ile kendi ölçülerini karşılaştırabilir, gelinliğini kusursuzlaştıracak olan sütyeni kolayca bulabilirsin.

Yine bir mezurayla bel çevreni ve kalça çevreni ölçerek alt bedenini bulabilir, sana uygun külot modeline karar verebilirsin. Bel çevren 71 cm ve kalça çevren de 91-94 arasındaysa 38/M olan bir külot modeli tercih edebilirsin.

Gelinliğinin altına tercih edeceğin iç çamaşırı takımının kumaşı da oldukça önemli. Kaşındıran ve terleten bir kumaşa sahip iç çamaşırı modeli yüzünden gece boyu huzursuz olabilir, yüzündeki sıkıntının kameralara yansımasına engel olamayabilirsin. Yaşama ihtimalin olan sıkıntılardan kaçınmak için mutlaka pamuklu, ipek veya saten iç çamaşırı takımları tercih etmeli; kalitesiz kumaşlardan uzak durmalısın.

Gelinlikle nasıl bir iç çamaşırı takımı giyilir? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil! İç çamaşırı takımının rengine de özen göstermelisin. Gelinliğin beyaz veya krem gibi soft renklere sahip olacağı için gelinlik iç çamaşırı takımı renk seçimini de aynı tonlarda ya da nude renklerde seçebilirsin. Hareketli bir gün geçireceğini göz önünde bulundurursak ani hareketler sonucu sütyeninin gelinliğinin altından görünerek renk uyumsuzluğuna sebep olmasını istemezsin, değil mi?

Eğer sen de göz alıcı bir gelin olmanın kapılarını aralamak ve kusursuz görünümlere imza atmak istiyorsan Dagi Kadın İç Giyim Koleksiyonu’nu inceleyebilir, www.dagi.com.tr’yi ziyaret ederek nokta atışı tercihlerinle herkesi büyüleyebilirsin!

 

Hangi Tarz Gelinliklerde Nasıl Sütyenler Giyilir?

Düğününde giyeceğin gelinliği bulduysan ya da aklında ‘’Kesin böyle bir gelinlik giyeceğim!’’ dediğin bir model varsa, sana güzel bir haberimiz var! Çünkü bu en önemli adımı çoktan atmışsın demektir! Sıradaki adım ise, gelinlik modeline uygun sütyen modeliyle görünümünü tamamlamak! Peki hangi tarz gelinliklerde nasıl sütyenler giyilir?

Straplez model gelinlik tercih ediyorsan, askısız sütyen modelleri kullanmak doğru olacaktır. Omuzlarının güzelliğine vurgu yapan ve gelinliğinin ihtişamını olduğu gibi ortaya çıkaran bu sütyen modellerinin, kendinden cup’lı olmasına özen gösterebilirsin. Seksapelin dozunu artırmak istiyorsan göğüslerini destekleyen askısız sütyen modellerini tercih edebilir, sağlam tutuculuğu sayesinde gece boyu adımlarına özgürlük kazandırabilirsin.

 

Tercihin dekolteli gelinlik modellerinden yanaysa, öncelikle kullanacağın dekolteyi iyi analiz etmelisin. Gelinliğin göğüs dekoltesine mi sahip yoksa sırt dekoltesine mi? Eğer göğüs dekolteli bir gelinlikse, V yakalı sütyen modelleri veya yapışkanlı sütyen modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Göğüslerinin arası boş kalacağından, sütyeninin gelinliğinin altından belli olmasını engelleyerek görünümünü kusursuzlaştırabilirsin.

Sırt dekolteli bir gelinlik modeli kalbini çoktan çaldıysa alttan bantlı sütyen modelleri şıklığını kusursuz bir hale getirecektir. Sütyenin iskeleti dekoltenin altında kalacağından oluşabilecek kötü görünümlerin önüne geçebilirsin. Alttan bantlı sütyen modelleri yerine başka bir alternatif arıyorsan, sırtı şeffaf sütyen modelleri doğru bir kullanım sunacaktır. Üst bedeninle bütünleşen ve neredeyse yok hissiyatı veren bu sütyenler ile sen de bu özel gecenin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsin.

Saten gelinlik veya balık model gelinlik gibi vücudunu saran bir gelinlik modeliyle düğününde ışıldamayı aklına koyduysan, diğer gelinliklere kıyasla daha riskli olan bu modellerde ekstra özenli davranmanda fayda olduğunu belirtelim. İşleme ve güpüre sahip sütyenler gelinliğinin altında belli olacağından dikişsiz sütyen modelleri istenmeyen görünümleri engellemende sana yardımcı olabilir.

İnce kumaşa sahip gelinlik modellerinin altına tek parça olan iç çamaşırı tercih etmek istiyorsan kombinezon / jüpon modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin! Hareket kabiliyetini maksimuma çıkarırken yumuşacık dokusuyla seni rahat hissettirecek bir alternatif arıyorsan, vücudunu ikinci bir ten gibi saran bodysuit modelleri tam senlik demektir. Ancak gelinliğinin ince kumaşa sahip olduğunu düşünürsek, desensiz ve işlemesiz modeller senin için en iyi seçenek olabilir!


Hangi tarz gelinliklerde nasıl sütyenler giyilir? sorusunun bir diğer yanıtı ise şüphesiz jartiyerler! Düğün sonrasında eşinle baş başa kalacağın o özel an için geceye gelinliğinin altındaki iç çamaşırı ile devam etmeyi planlıyorsan, jartiyer modelleri ile seksapelin dozunu artırabilirsin! Ancak dikkat etmen gereken iki önemli konu başlığı olduğunu hemen hatırlatalım. Bunlardan ilki jartiyerinin rengiyle gelinliğinin uyumu. İkincisi ise tıpkı diğer sütyenler için belirttiğimiz gibi jartiyerinin de gelinliğinin altında belli olmaması. Bu nedenle, prenses model veya A kesim gibi vücuduna yapışmayan gelinlikler ile jartiyerleri rahatlıkla bir arada kullanabilirsin.

 

Sen de düğün gününü mükemmelleştirmek ve hayalindeki gibi bir gelin olmak için Dagi Gelin Koleksiyonu’na göz atabilir, gelinliğine en uygun iç çamaşırı modellerini seçerek iddialı tavrını ortaya koyabilirsin!