MEVSİM SINIRLARINA TAKILMAYAN GÖMLEKLERLE TARZINI YAKALA!

Erkek giyimin vazgeçilmez parçalarından biri olan gömlekler, hem spor hem de klasik bir görünüm yakalamak isteyenlerin tercihleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. Gardırobun kurtarıcısı unvanını sonuna kadar hak eden erkek gömlek modelleri ile gideceğin her yere uyumlu kombinler yaparak güçlü bir duruş sergileyebilirsin. Düz, çizgili ya da ekoseli gömlek modelleri arasından tarzına uygun bir seçim yaparak stiline mertebe atlatabilirsin. 

Gideceğin yere ve moduna göre gömlek tercihini yapabilir, stil sahibi görünümler için kombinini aksesuarlarla destekleyebilirsin. Daha spor görünümler peşindeysen oversize gömlek modellerini jean pantolonlarınla bir araya getirebilir, sneaker’larınla kombinlerine son dokunuşu yapabilirsin. Resmi veya özel günlerde daha klasik görünümler peşindeysen, klasik kesim erkek gömlek modellerini kumaş pantolonlarınla bir araya getirebilir, üzerine alacağın blazer ceket ile tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin. Gömleğinin üzerine şık bir kravat takarak aksesuarlarını bu stil oyununa dahil edebilirsin.

Geniş bir model ve kumaş seçeneği bulunan gömlekleri hem yazlık hem de kışlık kombinlerinde kullanabilirsin. Kış soğuğuna meydan okumak istiyorsan erkek gömlek modellerini kazaklarınla ya da ceketlerinle bir araya getirebilirsin. Daha cool kombinler için oduncu gömleklerini iş birliğine davet edebilirsin. Sıcak yaz günlerinde uzun kollu gömleklerini tek parça halinde kullanabilir, kavurucu sıcaklardan korunmak için gardırobunda keten gömleklere yer açabilirsin.

Dagi Blog olarak “her ortamda ve mevsimde rahatlıkla kullanabileceğin zamansız erkek gömlek modelleri” konusunu senin için radarımıza aldık. Hazırsan, başlıyoruz!

Zamansız Parça Erkek Gömlek Modelleri ile Her Sezon Şık Olabilirsin!

Erkek giyimin joker parçaları arasında yer alan zamansız gömlekler, yeni sezonda hem spor hem de klasik kombinler yapmana imkan tanıyor. Günlük kombinlerinin yanında, ofise ya da özel davetlere giderken kombinlerine rahatlıkla dahil edebileceğin gömleklerle sen de şık silüetler yaratabilir, zevkli seçimlerinle tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin. 

Renkli ve dinamik tarzını yansıtacak desenli gömlek modelleri ile yapacağın kombinlerle iddialı tavrını ortaya koyabilirsin. Düz gömleklere nazaran daha dikkat çekici bir görünüm sunan desenli gömlek modellerini tek renk erkek pantolon modelleriyle bir araya getirerek çabasız şıklık yakalayabilirsin. Daha sade ve minimal görünümler peşindeysen düz veya çizgili desenlere sahip şık gömlek modellerini tercih edebilir, üzerine blazer ceket alarak rafine zevklerinle göz kamaştırabilirsin.

Farklı tarz gömlekler arasında öne çıkan ekose gömlek modelleri ile hem nostaljik hem de trend görünümler elde edebilirsin. Erkek ekose gömlek modellerini, gideceğin yere göre ister tek başına istersen de içine basic ya da baskılı bir tişört ile bir araya getirebilirsin. Kombinini tamamlamak için jean’lerinden ve snekaer’larından yardım alabilirsin. Göz yormayan, dengeli bir görünüm için ekose gömleklerinle yapacağın kombinlerde tek renk ve desensiz parçaları iş birliğine davet edebilirsin.


Mevsimlere Göre Tercih Edebileceğin Erkek Gömlek Modelleri

Hem spor hem de klasik görünümün tamamlayıcısı olan erkek gömlek modellerinin her mevsime uyum sağlayan seçenekleri fazlasıyla var desek çok da abartmış sayılmayız. Yazlık gömlek modelleri, ince kumaş yapıları sayesinde ferahlık hissi verirken kışlık gömlekler, soğuk havalarda vücudunu sıcacık tutacak yapılarıyla öne çıkıyor. Bununla birlikte yazın, modunu yükseltecek renkli gömlekler sokak modasına yön verirken; sonbahar ve kış aylarında pastel ve koyu tonların daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Peki, mevsimlere göre tercih edebileceğin erkek gömlek modelleri nelerdir?

İlkbahar ve yaz aylarında mevsim normalleri gereği sıcaklarla boğuşman normal. Ancak bunu seçeceğin gömleklerle daha keyifli bir hale getirmen de mümkün! Yaz sıcaklarına meydan okumak için, nefes alan ve terletmeyen keten gömlek modelleri ile tanışman yeterli… Elegan, konforlu ve cool bir seçenek olan keten gömlek modellerini eşofman altı, erkek şort ya da pantolonlarınla kombinleyebilir, cool tavrınla girdiğin her ortamda ilgi odağı haline gelebilirsin.

Mevsimlere göre tercih edebileceğin gömlek modelleri nelerdir sorusunun diğer bir yanıtı da çiçekli gömlekler mi dersin? İlkbahar ve yaz mevsiminin ruhunu en iyi şekilde yansıtan çiçekli gömlek modelleri ile kalıpların dışına çıkarak iddialı ve cesur tavrını ortaya koyabilirsin. Modunu ve enerjini yükseltecek çiçek desenli gömlek modelleri ile şortlarını ya da jean’lerini bir araya getirerek marjinal tarzını ortaya koyabilirsin.

Kışın soğuk havalarda içini sıcak tutacak gömleklerle aranı sıkı tutabilir, renk tercihini kışın atmosferini yansıtan siyah, gri ve haki tonlarından yana kullanabilirsin. “Layer on layer” görünümler tam benlik diyorsan, tişörtlerin üzerine gömleklerini alabilir, kapüşonlu sweatshirt’ler ya da hırkalarla koruyucu katmanlarını artırabilirsin. Daha klasik görünümler için sweatshirt’ler yerine kazak ya da süveterlerini bu stil oyununa dahil edebilirsin.

“Mevsimlere göre tercih edebileceğin gömlek modelleri nelerdir?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil! Kış aylarına en çok yakışan ve son yıllarda oldukça popüler olan oduncu gömlek modelleri ile sen de sokağın ritmine ayak uydurabilirsin. Retro görünümler peşindeysen senin için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz oduncu gömleklerini kargo pantolonlarınla ya da jean’lerinle kombinleyebilir, postallarınla cool görünümünü tamamlayabilirsin.


Gömleklerini Kombinlerken Dikkat Etmen Gereken Püf Noktalar

Her parçayla rahatlıkla uyum sağlayabilen gömlek modellerini kombinlemek, her ne kadar basit bir eylemmiş gibi görünse de yapılan bazı hatalar geri dönüşü olmayan sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Gömleklerini diğer parçalarla bir araya getirirken göz önünde bulundurabileceğin pratik ipuçlarıyla sen de iddialı görünümlere imza atabilirsin. Peki gömleklerini kombinlerken dikkat etmen gereken püf noktalar nelerdir?

Gömlek kombini yaparken göz önünde bulundurman gereken en önemli detay, bir araya getirdiğin parçaların birbiri ile uyumu…  Gömleklerinle eşleştireceğin parçaları seçerken kombine dahil olacak tamamlayıcıların gömleğinin rengiyle kontrast ya da tonsürton oluşturup oluşturmadığına dikkat edebilirsin. Açık mavi gömleklerinin üzerine lacivert blazer ceket giyebilir ya da kırmızı oduncu gömleklerinin altına beyaz tişört giyerek çarpıcı bir görünüm elde edebilirsin. 

Gömleklerini kombinlerken dikkat etmen gereken püf noktalardan biri de diğer parçaların gömleklerinin desenleriyle uyumlu olup olmadığı... Tamam kabul, desenli gömleklerin düz gömleklere göre kombinlenmesi daha zor. Ancak imkansız değil! Çünkü tutturman gereken en önemli şey, denge! Daha karmaşık ve çok renkli tasarımlara sahip olan desenli gömlekleri basic parçalarla bir araya getirerek stil hanene artı puan yazdırabilirsin. Kombinini tamamlayacak parçalarla, gömlek deseninde yer alan renklerin birbiri ile uyumlu olup olmadığına özen gösterebilirsin.