PLAJIN EN ŞIK KADINI OLMANIZI SAĞLAYACAK ŞAPKA MODELLERİ

Plajda da şık duruşun ve tarzınla konuşulmak istiyorsan doğru şapka seçimi yaparak istediğin görünümleri elde edebilirsin. Çünkü şık bir plaj şapkası ile sadece stilini tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda güneşin zararlı etkilerinden de korunarak cildine yatırım yapabilirsin. Peki plajın en şık kadını olmanızı sağlayacak şapka modelleri nelerdir?

2023 plaj modasında plaj şapkası modelleri, geniş kenarlar, renkli hasır detaylar, şeritler, yüksek tepeler ve minimalist tasarımlarla öne çıkıyor. Sen de 2023 plaj modasına yön verecek plaj şapkalarını stiline dahil ederek güneşin zararlı etkilerinden kendini korurken şık görünümler elde edebilirsin.

Dagi Blog olarak “plajın en şık kadını olmanızı sağlayacak şapka modelleri” konusunu senin için yakın markaja aldık. Hazırsan, işte başlıyoruz!

2023 Plaj Modasını Belirleyecek Plaj Şapkası Modelleri

Plaj modasının da aynı sokak modasında olduğu gibi kaygan bir zeminde olduğunu ve sürekli kendini yenilediğini söylememize gerek yok. Söz konusu plaj modası olduğunda mayo ve bikinileri tamamlayan kadın plaj terlik, kadın plaj çantası ve kadın plaj havlusu gibi aksesuarlar kadar şapkaların da plaj modasına yön verdiği bir gerçek… Peki 2023 plaj modasını belirleyecek plaj şapkası modelleri nelerdir?

1. Ekstra Geniş Kenarlı Şapkalar

Ekstra geniş kenarlı plaj şapkaları, 2023 plaj modasına hızlı bir giriş yaparak ön plana çıkmayı başarıyor. Hem kadınlar hem de erkekler için mükemmel bir seçenek olan bu şapkalarla stil hanene artı puan yazdırırken; yüzünü, boynunu ve omuzlarını güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsin.

2. Renkli Hasır Detaylı Şapkalar

2023 plaj modasını belirleyecek plaj şapkası tasarımlarında hasır detayların yeniden ön planda olduğunu baştan söyleyelim. Ancak tek farkla! Çünkü hasırlar, canlı renklerle donatılmış plaj dünyasına uyum sağlamaya kararlı! Pastel tonlar, neon renkler ve etkileyici desenlerle güçlendirilmiş hasır şapkalar, plaj modasına yön veriyor. Sen de modunu yükseltecek renkli hasır detaylı şapkaları plaj stiline dahil ederek tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

3. Şerit Detaylı Şapkalar

2023’te plaj modasına yön verecek şapka tasarımlarında şerit detayların da yıldızı parlıyor. İpek, dantel ya da iplik gibi malzemelerle süslenmiş şeritler, şapkaları daha zarif ve şık hale getiriyor. Sen de şerit detaylı şapkaları plaj stiline adapte ederek daha feminen görünümler elde edebilirsin.

4. Yüksek Tepeli Şapkalar

Retro parçalar tam senlikse, tarzını yansıtacak yüksek tepeli şapkaları radarına alarak plaj stilini güncelleyebilirsin. 2023 plaj modasına hızlı bir giriş yapan yüksek tepeli şapkalarla tarzına vurgu yaparken, güneşli havalara da meydan okuyabilirsin.

5. Minimalist Şapkalar

2023 plaj modasına yön verecek plaj şapkaları arasında minimalist tasarımlara da yer var! Daha zarif ve şık görünümler peşindeysen, basit ve sade hatlara sahip, düz renkli minimalist şapkaları tercih ederek 2023 plaj modasına ayak uydurabilirsin.

Eğer sen de plaj modasına ayak uydurmak istiyorsan, sezonun trend şapka modellerini keşfederek hem güneşin hem de tatilin tadını sonuna kadar çıkarabilirsin. 2023 plaj modasına yön veren plaj şapkaları www.dagi.com.tr ‘de!

Yüz Şeklinize Uygun Plaj Şapkası Modelleri

Plaj şapkası seçerken tarzını korumak istiyorsan yüz şekline uygun bir model tercih etmen şart. Yüz şekline uygun bir plaj şapkası bularak güneşten korunurken, yüz hatlarını daha da belirginleştirerek estetik bir görünüm elde edebilirsin. Peki yüz şeklinize uygun plaj şapkası modelleri nasıl seçilir?

1. Yuvarlak Yüz Şekli için Plaj Şapkası Modelleri

Yuvarlak yüz hatlarına sahipsen, daha uzun ve dikey görünümler yaratmanı sağlayacak şapka modellerini tercih edebilirsin. Geniş kenarlı ve yüksek tepeli şapkaları stiline dahil ederek yüzünü olduğundan daha ince ve uzun gösterebilirsin. Kısacası fötr şapka ya da panama şapka modelleri senin için ideal seçim diyebiliriz!

2. Kare Yüz Şekli için Plaj Şapkası Modelleri

Kare yüz şekline sahipsen, yüzünüzdeki sert hatları yumuşatmak için geniş ve yumuşak kenarlı şapkaları radarına alabilirsin. Floppy şapkalar, daha çok kadınlar için ideal bir seçenek olup, yüzünü daha oval ve feminen gösterebilir. Bizden söylemesi…

3. Oval Yüz Şekli için Plaj Şapkası Modelleri

Eğer sen de oval yüz şekline sahipsen, yüzünün pek çok şapka modeliyle uyum sağlama şansına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kısacası oval yüz hatlarını dengelemek ve doğal güzelliğini ortaya koymak için her türlü şapka yardımına dünden hazır! Özellikle geniş kenarlı şapkaları tercih ederek, kendini güneşin zararlı ışınlarından korurken şık görünümler elde edebilirsin.

4. Uzun Yüz Şekli için Plaj Şapkası Modelleri

“Yüz şeklinize uygun plaj şapkası modelleri nasıl seçilir?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil! Uzun yüz hatlarına sahipsen, yüzünü olduğundan daha kısa gösterecek şapka modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Kullandığın aksesuarlarla plajda da ilgi odağı haline gelmek istiyorsan geniş ve düz kenarlı şapkaları kullanabilir ya da yatay desenli şapkalarla yüzünün daha dengeli görünmesini sağlayabilirsin. Bununla birlikte kapaklı şapkalar ya da beyzbol şapkaları da uzun yüz şekli için ideal bir seçim olabilir.

5. Kalp Yüz Şekli için Plaj Şapkası Modelleri

Kalp şeklindeki yüz hatlarına sahipsen, yüzünün alt kısmını dengeleyecek şapka modellerini plaj stiline adapte edebilirsin. Orta büyüklükte kenarlı ve düz şapkaları kullanarak çene hatlarını belirginleştirebilir, böylece tüm dikkatleri yüzünün üst kısmında toplayabilirsin. Durum böyle olunca Trilby ve kovboy şapkaları senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Plaj şapkası seçimi yaparken, yüz şekline göre stilini tamamlayacak parçalar ile aranı sıkı tutabilirsin. Sen de Dagi plaj şapkası koleksiyonunda yer alan modelleri tercih ederek yüz hatlarını belirginleştirirken, güneşin zararlı ışınlarına karşı dik bir duruş sergileyebilirsin. Seçim senin!

Plaj Şapkası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Güneşli günlerin keyfini çıkarırken, stilini korumak ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak istiyorsan plaj şapkası modelleri seçimine özen göstermen gerektiği bir gerçek… Hem kadınların hem de erkeklerin yaz stilinin tamamlayıcısı olan plaj şapkaları ile mükemmeli yakalamak istiyorsan, şapka tercihlerin konusunda senin de dikkat etmen gereken bazı hususlar olduğunu hatırlatalım. Peki plaj şapkası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Güneşin zararlı UV ışınlarından kendini korumak için satın alacağın şapkanın UV koruma faktörünün olup olmadığını kontrol edebilirsin. Özellikle UPF 50+ gibi yüksek bir faktörle işaretlenmiş olan plaj şapkası modellerini tercih ederek kendini güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma altına alabilirsin.
  • Şapka seçimi yaparken, şapkanın hafif ve nefes alabilen malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edebilirsin. Yaz sıcaklarına meydan okumak ve başını serin tutmak istiyorsan sen de hafif ve nefes alabilen şapka modelleri ile kombinlerini tamamlayabilirsin. Terlemeyi önlemek için pamuk, keten ya da hasır şapka modellerini tercih ederek plaj kombinlerine hareket katabilirsin.
  • Plaj şapkası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil! Plaj şapkası seçerken, şapkanın şekil ve boyutu da seni güneşten korurken stiline sınıf atlatabilir. Plajda hem güneşten korunup hem de şıklığından ödün vermek istemiyorsan geniş kenarlı şapkalar senin için ideal seçim olabilir. Bununla birlikte seçtiğin şapkanın çok küçük ya da çok büyük olmamasına özen gösterebilirsin.
  • Plaj şapkası seçerken dikkat etmen gereken bir diğer nokta da alacağın şapkanın rengi ve deseni… Sen de plaj kombinlerini tamamlayacak şapka modellerine yönelerek iddialı tavrınla göz kamaştırabilirsin. Canlı renkleri tercih ederek enerjini ve modunu yükseltebilirsin.
  • “Plaj şapkası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusuna vereceğimiz bir diğer yanıt da taşınabilirlik… Katlanabilir ya da hafif şapkaları tatil bavuluna ekleyerek konforun dozunu artırabilirsin.
  • Kadın plaj şapkası modelleri arasında geniş kenarlı hasır şapkalar, floppy şapkalar ve şapka-bandana kombinasyonlarının popüler seçenekler olduğunu söyleyebiliriz. Erkek şapka modelleri arasındaysa kapaklı şapkalar, baretler ya da spor şapka modelleri en çok tercih edilen modeller arasında üst sıralarda yerini alıyor. Sen de tarzına uygun şapkaları stiline dahil ederek güneşten korunurken cool tavrını perçinleyebilirsin.
  • Plaj şapkası seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da şapka fiyatları… Şapka fiyatları, şapkanın tasarımına, modeline, kalitesine ve işçiliğine göre değişkenlik gösterdiğinden, bütçene uygun şapka modellerini tercih ederek stilini tamamlayan bu parçalara yatırım yapabilirsin.

Sen de yukarıdaki ipuçlarını takip ederek plaj stilini güncel tutarken güneşin de keyfini çıkarabilirsin. Kaliteli, trend ve uygun fiyatlı plaj şapkaları www.dagi.com.tr ‘de senin olmayı bekliyor!