Uyurken Güzelleşin!

İş, ev, arkadaşlar ya da çocuklar derken hayatın koşuşturmacası arasında bazen kendinize zaman ayırmakta zorlanıyorsanız, bu önerilerimiz tam size göre!

Uyurken vücudumuzda pek çok şey olur, hormonlar çalışır, kaslar ve dokular tamir edilir. Bu yüzden, kendinizi şımartmak için, 24 saatlik zaman dilimde en doğru zaman gecedir. Siz de uyurken uygulayabileceğiniz bu öneriler ile hem zamandan tasarruf etmiş hem de güne yenilenmiş ve güzelleşmiş olarak başlayabilirsiniz. Bu rahatlatıcı uykunun bir parçası olarak, erkek pijama takımı tercihiniz de önemli. Yumuşak, konforlu ve şık bir pijama takımı ile gece boyunca rahatça uyuyabilir ve uyandığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Kuruyan saçlara çözüm; Saçı nemli tutmak, parlaklığını sağlamak ve saçınızın sağlığını korumak için uykuda yapılan bakım mükemmel bir yöntemdir. Saç serumları, bakım kremleri veya evde yapacağınız tariflerden istediğinizi seçip uyguladıktan sonra saçınızı bir eşarp ya da duş bonesi ile sarıp yatabilirsiniz. Böylece siz uyurken saçlarınızda yenilenir ve güzelleşir.

Yumuşacık eller ve ayaklar için; el ve ayak kreminizi gece uykuya yatmadan hemen önce sürün, dilerseniz tırnaklarınıza da kütikül için yağ sürün. Daha sonra ellerinize ince pamuklu eldiven, ayaklarınıza çorap giyerek uykuya dalın. Böylece hem kremin başka yere bulaşmasını engellemiş hem de el ve ayaklarınızın kremi iyice emmesini sağlamış olursunuz.

Akne ve sivilcelerden kurtulmak için; uykudan önce problemli bölgelerinize çay ağacı yağı (tea tree oil) ya da çinko uygulayın. Siz uyurken kremleriniz de sivilcelerinizdeki bakteriler ile savaşsın ve güne daha aydınlık bir cilt ile başlayın.

Yüz çizgilerini azaltmak için; yatış pozisyonunuzu değiştirin. Eğer yana dönüp uyuyorsanız yüz çizgilerine sahip olma ihtimaliniz artar çünkü yan yattığınızda oluşan çizgiler zamanla kalıcı hale gelirler. Aynı şekilde yüz üstü yatmak da yüz çizgilerine sebep olacaktır. Eğer mümkünse sırt üstü uyumaya gayret edin. Ayrıca, bu önlemleri alırken konforunuzdan ödün vermemek adına uyurken kullanacağınız erkek pijama altı ve erkek pijama üstü seçimine dikkat edebilirsiniz. Rahat ve uyku pozisyonunuza uygun bir pijama takımı, hem cildinizi koruyabilir hem de rahat bir uyku deneyimi sunabilir.