Denize Giderken Yanınıza Almanız Gereken Eşyalar Nelerdir?

Tatil, deniz, kum, güneş… Hayali bile güzel ancak bu hayali en keyifli şekilde gerçeğe dönüştürmek için yalnızca bavul hazırlığı yetmiyor! Bir de üzerine plaj turları eklenince giderek kabarıklaşan bu listenin üstesinden gelebilmek için doğru bir planlama şart. Tatile giderken keşkelerini azaltıp keyifli anlarını çoğaltmak istiyorsan bir kontrol listesi hazırlayarak bu süreci sen de sorunsuz bir şekilde yönetebilirsin. Peki denize giderken yanınıza almanız gereken eşyalar nelerdir?

Denize giderken yanınıza almanız gereken bazı eşyaların hayat kurtardığını söylesek çok da abartmış sayılmayız. Eğer yanına güneş kremi almadıysan, kansere davetiye çıkartabilir; bununla birlikte güneş lekeleri ile birlikte ciddi cilt yanıkları ile karşı karşıya kalabilirsin. İşte tam da bu sebeple hazırladığın listeye sadık kalarak tatilin keyfini çıkarabilirsin.

Özellikle denize giderken yanına alacağın kıyafetlerin seni terletmeyecek ve kolay giyilip çıkartılabilen parçalar olmasına özen gösterebilirsin. Bununla birlikte güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için tercihini açık renkli, nefes alabilen modellerden yana kullanabilirsin. Tabi bol su tüketmeyi de unutmaman gerektiğini hatırlatalım. Yani liste gerçekten kabarık ancak tabi ki öncelik denize giderken yanınıza almanız gereken eşyalarda!

Dagi Blog ekibi olarak “Denize giderken yanınıza almanız gereken eşyalar nelerdir?” konusunu senin için tüm detaylarıyla listeledik. Hazırsan işte başlıyoruz!

Kalbi Geniş Parçalar: Plaj Çantası

Bazı şeyler, o olmadan imkansızlaşabilir! Evet evet, plaj çantasından bahsediyoruz. Çünkü o olmadan, ihtiyacın olan eşyaları yanında götürmen sandığından daha zor hatta bazen imkansız olabilir. Denize giderken yanınıza almanız gereken eşyaları kalbi geniş plaj çantalarınıza yerleştirerek siz de gün boyu rahat edebilirsiniz.

Plaj çantası seçerken dikkat etmen gereken en önemli konu, elbette çantanın boyutu! Tüm gün ihtiyaç duyacağın eşyalarını sığdırabileceğin büyüklükte bir çanta seçerek sen de plajın tadını çıkarabilirsin. Sahil kombinlerine uygun parçalar arıyorsan moda trendlerine göz atabilirsin. Bu sezonun çıkış yapan parçasının hasır çantalar olduğunu da notlarımıza iliştirelim.

Plajın Kahramanı: Güneş Kremi

Plaj çantanı hazırlarken asla unutmaman gereken bir şey varsa o da güneş kremidir diyebiliriz.  Eğer daha önce kremsiz bir güneşlenme macerası yaşadıysan, bunu en iyi senin anlayacağından şüphemiz yok! Güneşin zararlı ışınlarından bedenini korumak, yanıkları ve güneş lekelerini önlemek istiyorsan sen de plaj kahramanın olacak güneş kremlerini mutlaka yanına almalısın.

Güneş kremi alırken dikkat etmen gereken bazı konular olduğunu da şimdiden hatırlatalım. Eğer daha önce hiç güneşlenmediysen 50 faktörlü güneş kremlerini tercih edebilirsin. Daha önce bronzlaştıysan, havuç ya da kakao yağı gibi teninin koyulaşmasını hızlandıracak güneş yağlarını yanına alabilirsin. Çocuklar için onlara uygun olan güneş kremlerini seçerek plaj çantana dahil edebilirsin.

Son olarak her ne kadar güneş kremi, her ne kadar güneşten gelen ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyucu bir etkiye sahip olsa da, güneşin en tepede olduğu saatlerde güneşlenmemenizi, denize girmemenizi hatta o saatlerde sahile inmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. UV ışınlarının cilt kanserine davetiye çıkardığını göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Koruyucu Kalkan: Şapka

Tatil bavulu hazırlığı yaparken, listenin üst sıralarında yer alan şapka, plajda koruyucu kalkan görevini üstleneceğinden onu unutma lüksün yok! Eğer onu yalnızca bir aksesuar olarak gördüğümüzü düşünüyorsan, yanılıyorsun. Seni güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyacak bu cesur parçaları aynı zamanda stilini tamamlayacak güçlü bir aksesuar olarak konumlandırabilirsin. Dagi plaj koleksiyonunda yer alan parçaları tamamlayacak şapka modelleri ile sen de bu yazı hiç bitmeyecekmiş gibi yaşayabilir, stilinle uyumlu güneş gözlüklerini iş birliğine davet edebilirsin.

Kurulanmak Güzeldir: Havlu

Yazın havalar her ne kadar sıcak olsa da, denizden çıktıktan sonra bazen de rüzgarın etkisiyle bir ürperti olmuyor değil!  İçini ısıtacak bir havluya sarılarak kurulanmak ve yeniden güneşlenmek bu sorunu ortadan kaldırabilir. Her ne kadar denizden çıktıktan sonra güneşin de yardımıyla kururum deseniz de bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. İşte tam da bu sebeple denize giderken havlu almayı unutma! Çünkü kurulanmak güzeldir!

Bu arada denizde güneşlenirken ya da kurulanırken kullanacağın havluları yalnızca bir havlu olarak görüyorsan çok şey kaçırıyor olabilirsin. Plaj stilini tamamlayacak havluları ve çantaları tercih ederek sen de zevkli seçimlerinle göz kamaştırabilirsin.

Adımlara Özgürlük: Terlik

Denize giderken ayaklarınızı kızgın kumlardan korumak, farklı cisimlerin ayağınıza zarar vermesini önlemek ve adımlarınızı özgürleştirmek istiyorsanız terlik şart! Eğer gideceğin denizin sahilinde kum yerine taşlar varsa, yanına deniz ayakkabısı bile alabilirsin. Bikini ve mayolarını, onlarla uyumlu terlik, şapka, çanta gibi aksesuarlarla kombinleyerek plajda da iddialı tavrını sürdürebilirsin.

Gözlere Dikkat: Güneş Gözlüğü ve Deniz Gözlüğü

Ultraviyole ışınların zararlı etkilerinden korunmak ve göz çevrenizde oluşabilecek kırışıklıkları önlemek için hem tatilde hem de günlük hayatınızda güneş gözlüğü kullanmak şart! “Hatta kışın bile” desek çok da abartmış sayılmayız. Plaj kombininle ve yüz hatlarınla uyumlu güneş gözlüğünü yanına alarak sen de güneşin zararlı etkilerine meydan okuyabilirsin.

Bununla birlikte denize girerken yanına alacağın yüzücü gözlüğü ile su altı dünyasını keşfe çıkarken, gözlerini tuzlu suyun yakıcılığından koruyabilirsin. Su altı keşfinin boyutlarını genişletmek istersen bu listeye denizdeyken rahat nefes almanı sağlayacak şnorkelleri de ekleyebilirsin. 

Denizden Çıktıktan Sonra Ne Giyilir?

Harika bir gün geçirdin ancak her güzel şeyin bittiği gibi bu güzel günün de sonuna geldin. Denizden çıktıktan sonra konakladığın yere geri dönerken özgürlüğünü kısıtlamayacak, kolayca giyebileceğin parçalara ihtiyacın olacak. Peki denizden çıktıktan sonra ne giyilir?

Denizden çıktıktan sonra ne giyilir? denildiğinde akla ilk gelen parçaların kadınlar için pareo, mayo, bikini ve mayokini; erkekler için de deniz şortu, atlet ve tshirt olduğunu söyleyebiliriz. Ancak denizden çıktıktan sonra plajda katılacağınız farklı aktiviteler varsa bu listenin giderek genişleyeceğini de söyleyelim.

Plajda bir stil ikonu haline gelmek istiyorsan sen de mayo, bikini ve mayokinilerinle uyumlu elbise modelleri ile terlik ya da sandaletlerini tek potada eritebilirsin. Kombininle uyumlu güneş gözlüğü, çanta ve şapka modellerini de bu iş birliğine dahil ederek tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

Denizden çıktıktan sonra ne giyilir? sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil. Deniz sonrası yürüyüş, koşu, bisiklet, plaj voleybolu, yoga gibi spor etkinliklerine dahil olacaksan; şort, eşofman takımı, basic tshirt modelleri, tayt, bralet gibi modelleri de bu listeye ekleyebilirsin.

Bununla birlikte plajdan kaldığın otele geçerken kıyafetlerini yeniden giymek yerine yanında getirdiğin pareoyu ister elbise istersen de havlu gibi kullanarak yaratıcılığını konuşturabilirsin. Seçtiğin bikini, mayo ve mayokini modellerinin renkleriyle uyumlu pareo çeşitlerini kombinlerine dahil ederek geçtiğin her yerden kendinden bir iz bırakabilirsin.

Dagi erkek plaj koleksiyonunda yer alan renkli ve desenli deniz şortları ile en az onlar kadar eğlenceli gömlek ve tişört modellerini kombinleyerek modunu yükseltebilirsin. Bu arada tatil bavulu nasıl hazırlanır? diyorsan bir önceki blog yazımıza göz atabilirsin.