MODA RÜZGARINI PLAJLARDA HİSSETİRECEK MAYOKİNİ MODELLERİ

Herkesin plaj stili başka olunca, tatil bavuluna dahil ettiği modeller de değişkenlik gösteriyor. 90’ların başından beri yükselişe geçen ve trendlerden hiç düşmeyen bir parça var ki, işte o parça bazılarının tatlı bir obsesyonu haline dönüşüyor. Her yaz iddiasını katlayarak günümüze kadar ulaştıran mayokini modelleri için gardırobunda yer açarak seksi tavrını plajlara taşıyabilirsin.

Dagi Blog ekibi olarak “Moda rüzgarını plajlarda hissettirecek mayokini modelleri” konusunu senin için radarımıza aldık. Hazırsan işte başlıyoruz!

Mayokini Nedir?

“Mayokini nedir?” sorusunu en basit haliyle bikini modelleri ile mayonun bir nevi karışımı olarak tanımlayabiliriz. Bikinin alt ve üst kısmının yine aynı materyalle farklı şekillerde birbirine bağlanarak tek parça mayo halini almış şekline mayokini diyebiliriz. Eğer sen de “ne yardan ne serden” diyenlerdensen, plaj stiline sınıf atlatacak mayokini modelleri ile seksi görünümler elde edebilirsin. 

Mayokini çeşitlerini kendi içinde toparlayıcı mayokini, destekli mayokini, desenli mayokini ve büyük beden mayokini olarak kategorilere ayırabiliriz.    Kendi içlerinde straplez, askılı, yüksek belli, düşük belli ve etekli mayokini gibi farklı çeşitleri olan mayokiniler arasından seçimini yaparak iddialı plaj stilinle göz kamaştırabilirsin. Bikini modellerine göre daha kapalı bir görünüm sunan mayokini modelleri ile plajda moda rüzgarı estirmek istiyorsan vücut tipini ve tarzını göz önünde bulundurman gerektiğini söyleyelim

“Mayokini nedir?” sorusunu senin için detaylarıyla yanıtladığımıza göre sen de Dagi koleksiyonunda yer alan mayokini modellerine göz atarak tatil bavulunun eksiklerini şimdiden tamamlamaya başlayabilirsin!

Mayokini Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Rahat, şık ve seksapeli yüksek parçalar tam benlik diyorsan, mayokini modelleri ile aşk yaşayabilirsin. Ancak farklı tasarımlara sahip onlarca mayokini arasından vücut tipine ve tarzına uygun modele karar verebilmek için bazı konulara dikkat etmen gerekiyor. Özellikle mayokinin kumaş kalitesi, vücut tipine uygun olup olmadığı, sağladığı konfor düzeyi, fiyatı ve rengi gibi birçok faktör tercihlerini de etkiliyor. Peki mayokini alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Mayokini alırken nokta atışı seçimler yapmak istiyorsan öncelikle vücut tipinin ne olduğunu bilmelisin. Vücut ölçülerinin de zaman içinde değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurup göğüs, kalça ve basen ölçülerini bir mezura yardımıyla ölçerek doğru mayokini bedenini bulabilirsin. Her vücut tipine uygun kadın mayokini modelleri arasından sen de bedenine uygun seçimler yaparak plaj modasına yön verebilirsin.
  • Mayokini alırken dikkat etmen gereken en önemli konulardan biri de elbette kumaş kalitesi! Direkt olarak vücuduna temas eden bu parçaların cildinde alerji ya da tahriş gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olmasını istemiyorsan kaliteli kumaşlardan üretilmiş, esnek ve nefes alabilen mayokinileri radarına alabilirsin. Hareket kabiliyetini kısıtlayan ve seni içindeyken konforlu hissettirmeyen mayokiniler yerine özgürlük vaadi yüksek modellere yönelebilirsin.
  • Mayokini alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusuna vereceğimiz bir diğer yanıt da renkler! Yanık teninle kontrast oluşturmak istiyorsan beyaz mayokini modellerini, “bir beden daha ince görünmek istiyorum” diyorsan asil duruşunu elden bırakmayan siyah mayokini modellerini iş birliğine davet edebilirsin. Daha dikkat çekici görünümler peşindeysen kırmızı mayokini modellerine göz kırparak cesur adımlar atabilirsin.
  • Göğüslerin küçükse destekli mayokini modellerini plaj stiline dahil ederek göğüslerini daha dolgun ve şekilli gösterebilirsin. Seksi görünümler elde etmene yardımcı olan bu parçaları tatil bavuluna ekleyerek yazın tadını çıkarabilirsin.
  • Mayokini tercih edilirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil! Yaratacağın plaj stilinde mayokinin pareo, plaj şapkası ve plaj çantası gibi aksesuarlarla uyumlu olmasına dikkat edebilirsin.

Sen de Dagi koleksiyonunda yer alan straplez, askılı, yüksek belli, düşük belli onlarca farklı tasarıma sahip mayokini modelleri arasından tarzına ve vücut proporsiyonuna uygun modeli seçerek plaj stilini bir üst seviyeye taşıyabilirsin!

Mayokini ile Kombinleyebileceğiniz Pareo Modelleri

Tatil bavulu hazırlıklarına başladın. Bikini mi, mayo mu derken mayokini modellerinde karar kıldın! Buraya kadar her şey harika ancak plaj stilini tamamlarken hayatını kolaylaştıracak başka parçalara ihtiyacın olduğunu da hatırlatalım. Özellikle plaja giderken seni terletmeyecek ve kolay giyilip çıkartılabilen parçaları radarına alarak ilk adımı atabilirsin. Bununla birlikte güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için tercihini açık renkli, nefes alabilen modellerden yana kullanabilirsin. Evet evet, pareolardan bahsediyoruz. Peki, pareo nedir? Mayokini ve tesettür mayo ile kombinleyeceğiniz pareo modelleri nelerdir?

Uzun, kısa, çiçekli, çizgili, desenli, düz, parıltılı gibi onlarca farklı tasarıma sahip pareoların plaj modasının en önemli oyuncularından biri haline geldiğini söylesek çok da abartmış sayılmayız. Her zevke ve vücut tipine uygun seçenekte üretilen pareoları ister elbise istersen de havlu gibi kullanarak kıyafetlerini yeniden giyme zahmetinden kurtulabilirsin.

Seçtiğin mayokini modelinin renkleriyle uyumlu pareoları kombinlerine dahil ederek stil hanene artı puan yazdırabilirsin. Kombininle uyumlu güneş gözlüğü, plaj çantası ve plaj şapkası modellerini iş birliğine davet ederek tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

Dagi kadın plaj koleksiyonunda yer alan renkli ve desenli pareo modellerini seksapeli yüksek mayokiniler ile bir araya getirerek plaj stiline mertebe atlatabilirsin. Sezonun yükselen yıldızı pareolar Dagi’de senin olmayı bekliyor!