GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZÜ ERKEK İÇ GİYİM MODASI

Erkek gardırobu düşünüldüğünde akla gelen ilk parçalar dış giyim ürünlerini içerse de, en az onlar kadar önemli olan bir kategori daha var. O da iç çamaşırı modelleri mi dersin? Evet, tam olarak öyle! Dolabının gizli kahramanı iç çamaşırlarıyla sen de modunu yükseltebilir, nokta atışı seçimlerinle stilini içten dışa güçlendirebilirsin.

Dagi Blog olarak ‘’geçmişten günümüze erkek iç giyim modası’’ konusunu senin için inceledik. “Erkek modasında slip’in yeri nedir?”, “erkekler slip mi tercih etmeli boxer mı?”,termal iç giyim ürünleri nedir?” gibi sorularla erkek iç çamaşırı modasına yakından bakmak senin de dikkatini çekiyorsa doğru yerdesin demektir! Hazırsan, işte başlıyoruz!

Erkek İç Giyim Modasında Slip'in Yeri

Modanın sürekli değişim içinde olduğu konusunda hemfikiriz! En az dış giyim kadar dinamik olan erkek iç çamaşırı modelleri de bu değişimden geri kalmıyor tabi ki! Tarih boyunca erkekler tarafından en çok kullanılan ürünlerden biri olan erkek külot modellerinin de ihtiyaca göre değişime uğradığını şimdiden belirtelim. Peki erkek modasında slip’in yeri nedir?
 
Erkek slip külot modellerinin günümüz modasındaki yerine ulaşana kadar uzun bir yoldan geldiğini belirtelim. Yüzyıl kadar önce, teknolojinin yeterince gelişmemiş ve ısıtma sistemlerinin tam olarak icat edilmemiş olması nedeniyle insanlar iç çamaşırlarıyla vücut sıcaklıklarını stabil tutmaya çalışıyorlardı. Tam da bu sebeple, ilk iç çamaşırı modellerinin atlet ve külot arasından bel bölgesine geçebilecek soğuğu önlemek amacıyla tek parça halinde üretildiğini söyleyebiliriz. Tulum formuna sahip bu iç çamaşırı modelleri çoğunlukla ev dışında çalışan erkekler tarafından kullanılıyordu.

Giymesi ve çıkarmasının zor olması nedeniyle günümüzde artık pek tercih edilmeyen bu tulum formundaki iç çamaşırı modellerinin yerini atlet ve fanila modellerine bıraktığını söyleyebiliriz. Sen de retro görünümleri kucaklamak istediğin anlarda onları alt iç çamaşırlarınla kombinleyebilir, nostaljik anlara göz kırpabilirsin!

Günümüze yaklaştığımızda ise estetik görünümlerin de en az konfor kadar önemli olduğunu söylesek pek de abartmış sayılmayız. 90’lı yıllarda erkek vücudunu öne çıkaran modellerin popüler hale gelmeye başlamasıyla “erkek modasında slip’in yeri nedir?” sorusu da cevaplanıyor aslında.

Büyük markaların reklam kampanyaları sonucunda 90’lardan itibaren iç çamaşırı modasındaki sarsılmaz konumunu kaybetmeyen slip’lerin erkeklerin daimi favorisi haline geldiğini belirtelim. Alt bedene tam oturmasıyla ve erkek silüetini göz alıcı bir şekilde sunmayı garantilemesiyle slip modelleri hala en çok tercih edilen iç çamaşırı modelleri arasında yer alıyor.

 

Erkek modasında slip’in yeri nedir? sorusunu yanıtladığımıza göre, şimdi erkekler arasında zaman zaman kafa karışıklığına sebep olan bir konuya göz atalım!

Slip veya Boxer: Tercih Meselesi

 

Erkek iç çamaşırları denildiğinde boxer ve slip modellerinin önde geldiği bir gerçek! İç giyimde popülaritesini asla kaybetmeyen iki iç çamaşırı modeli arasında benzerlik olduğu kadar bir rekabet de var şüphesiz! İşte tam da bu nedenle, alışveriş esnasında boxer ve slip arasında kalıyor ve kararsızlık yaşıyor olabilirsin. Peki erkekler slip mi tercih etmeli boxer mı? 
 
Öncelikle bu sorunun tek ve kesin bir yanıtı olmadığını belirtelim! Farklı hava şartlarında ve gün içinde yapacağın aktivitelere yönelik kullanım rahatlığı sunan iç çamaşırı modelleri arasından hangisini tercih edeceğine kendine birkaç soru sorarak karar verebilirsin.
 
O sorulardan ilkini hemen soralım! İç çamaşırının üzerine giyeceğin kombini kış mevsiminde mi yapıyorsun yoksa yaz mevsiminde mi? Pantolon mu giyeceksin yoksa şort mu? Yanıtın kış mevsimi ve pantolondan yanaysa erkek boxer modelleri senin için biçilmiş kaftan olabilir. Üst bacağını sardığından pantolon içinde toparlanma yapmayan dar ve uzun boxerlar ile gün boyu rahatça hareket edebilir, bacaklarının üşümesini engelleyebilirsin.

 

Yaz mevsimini şort rahatlığıyla geçirmeyi seviyorsan, kısa boxer modellerinin esnek yapısı ve şortunun altında belli olmayan kesimiyle konforun dozunu artırabilirsin. Böylece hem sıcak havalara meydan okuyarak terlemelerin önüne geçebilir hem de istenmeyen ter izlerini engelleyerek özgüvenli görünümlere imzanı atabilirsin.

 

Erkekler slip mi tercih etmeli boxer mı? Sorusunda şimdi sıra slip’lerde! Kurtarıcı sıfatını sonuna kadar hak eden erkek slip külot modellerini dört mevsimde kıyafetlerinin altında kullanabilirsin. Sahip olduğu üçgen formuyla bacak kısmını kapatmayan ve kıyafetlerinin altında herhangi bir toparlanma yapmayan slipleri hem pantolonlarının hem de şortlarının altında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.
 
Erkek boxer veya erkek slip arasında kaldıysan o gün yapacağın aktiviteleri göz önünde bulundurarak da kendin için doğru modeli belirleyebilirsin! Spor yapmayı düşündüğün veya hareketin dozunu artıracağın bir günündeysen bedenine uygun olmayan bol boxer modellerinden uzak durabilirsin. Bacak aranda sürtünme yapan ve tahrişe neden olan bu modellerin yarattığı rahatsızlık hissiyle gün boyu karşı karşıya kalabilirsin.

 

Tam da bu olumsuz hisleri engellemek için aktiviteyi yüksek tuttuğun günlerde bedenine uygun boxer modellerini ve slip modellerini tercih edebilirsin. ‘’Ben bol boxer veya slip giymek istiyorum’’ diyorsan bu modelleri konforlu bir uyku için radarına alabilirsin.
 
İhtiyacın olan erkek iç giyim ürünlerine Dagi’de hemen göz atabilir, erkek slip ve erkek boxer modellerini iç çamaşırı çekmecene özenle dahil edebilirsin!

Termal İç Giyimle Soğuk Günlerde Sıcak Kalın

 

İç çamaşırları şüphesiz ki her gün ihtiyaç duyduğumuz kadar konforlu hissetmemizi de sağlayan başlıca ürünler arasında! Özellikle kış aylarında termal giyim ürünlerini tercih ederek soğuk havalara meydan okuyabilir, vücut sıcaklığını maksimum seviyede tutarak konfor alanını genişletebilirsin. Hem üst hem de alt için alternatif modeller sunan termal ürünlerden ihtiyacına yönelik seçimler yapabilirsin. Peki termal iç giyim ürünleri nedir?

 

En basit tabirle termal iç giyim ürünlerinin sıcak tutan çamaşırlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu kısa tanımı hemen detaylandıralım ve termal iç giyim ürünlerinde kışın soğuk etkisini minimize eden özel bir teknolojinin kullanıldığını belirtelim! Böylece termal ürünlerin, sıcak tutmasıyla nam salmış pamuklu iç giyim modellerinden vücut ısını maksimum düzeyde tutma anlamında bir adım önde olduğunu kabul edebilir ve onları soğuk havalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Hava durumu ekside bile olsa, termal iç giyim ürünleriyle kendini hastalıklardan koruyabilir ve her an sıcaklığın konforunu yaşayabilirsin.

 

Birçok model alternatifi sunan termal giyim modelleri içinden ihtiyacına göre nokta atışı seçimler yaparak termal atlet, termal alt ve termal çorap gibi ürünleri kışlık dolabına dahil edebilirsin.

 

Tek çeşidi olmayan termal atlet modellerini kol boylarına göre ayırabiliriz. Uzun kollu termal atlet modellerini kazak ve gömlek gibi dış giyim parçalarının altına tercih edebilirsin. Soğuk havanın vücuduna temas etmesini engelleyen uzun kollu termal atletler ile kış aylarını konforlu geçirmenin keyfini sürebilirsin.

 

Yarım kollu ya da askılı termal atlet modellerini ise pijama ve sweatshirtlerinin altında kullanarak ev giyimine dahil edebilir, üşüme ihtimalini minimuma indirebilirsin. Onları termal çorap ve termal altlar ile kombinleyebilir, böylece hem uykularını hem de evde geçirdiğin vakitlerini keyifli hale getirebilirsin.
 

“Spor her mevsim hayatımın vazgeçilmezi” diyorsan, termal sporcu atleti erkek modellerini snowboard veya kayak gibi kış sporları yaparken kullanabilirsin. Hareketin dozunu artırdığın anlarda tercih ettiğin sporcu atleti erkek modelini karlı havalara karşı koruyucu kalkan olarak kullanabilirsin!


Unutmadan, erkek atlet fiyatları söz konusu olduğunda dikkatli olmanda fayda var. Özellikle termal bir iç giyim ürünü tercih ediyorsan! Fiyatlar iç çamaşırı kumaşının kalitesine göre farklılık gösterdiğinden ve termal ürünlerde özel bir teknoloji kullanıldığından yapacağın harcamayı gereksiz olarak görmemelisin. Direkt vücuduna temas eden bu parçaların sağlığına etki ettiğini unutmamalı, kendine yapacağın yatırımlarda cimri davranmamalısın!

 

Sen de termal iç çamaşırı modellerini www.dagi.com.tr‘de keşfedebilir, kış aylarının konforunu sıcacık seçimlerinle zirveye taşıyabilirsin!