KIŞ GELİRKEN İÇİNİZİ ISITIN!

Vücudun optimum sıcaklık aralığında kalmasında önemli bir rol oynayan termal giyim ürünleri, kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ekstra sıcaklık sunan bu ürünleri, ister alt ve üst giyim parçalarının istersen de evde pijamalarının içine giyebilir, soğuk havalara karşı gardını alabilirsin.

Kadınlar ve erkekler için özel üretilen termal giyim ürünlerinin termal içlik, termal atlet, termal tayt ve termal çorap gibi farklı seçenekleri bulunuyor. Sen de kendini sıcacık hissetmeni sağlayacak termal giyim modelleri arasından ihtiyacın olanı seçerek kışa meydan okuyabilirsin.

Dagi Blog olarak kışın içinizi ısıtacak rahat termal giyim modellerini senin için yakın markaja aldık. "Soğuk kış günlerinde en yakınınız olacak termal giyim modelleri nelerdir?”, “Termal giyim ürünleri seçilirken dikkat etmen gerekenler nelerdir?” ve “Termal giyim ürünleri nasıl temizlenmelidir?” gibi çok merak ettiğin soruarı detaylarıyla yanıtladık. Hazırsan, işte başlıyoruz!

Soğuk Kış Günlerinde En Yakınınız Olacak Termal Giyim Modelleri

Vücut ısısını dengeleyen termal giyim ürünleri, üşümeyi engellerken aynı zamanda terletmeyerek konforlu bir kullanım sağlıyor. Siyah ve beyaz seçenekleri bulunan termal içlik modellerini kombinine uygun olacak şekilde seçebilir, stilinden ödün vermeden içini ısıtabilirsin. Alt ve üst seçeneklerine sahip olan termal içlik modelleriyle kış boyu rahat edebilir, kendini hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha güvende hissedebilirsin. Peki soğuk kış günlerinde en yakınınız olacak termal giyim modelleri nelerdir?

En çok tercih edilen üst termal içlik ürünlerinden biri olan termal atlet modellerini kombinlerine dahil ederek vücut ısını koruyabilir, görünümünü bozmayacak şekilde onları kıyafetlerinle kamufle edebilirsin. Ayrıca kadın termal giyim ürünlerinde yer alan termal atlet modelleri, vücudu toparlayıcı etki yaratarak zarif bir görünüm sunuyo. Sıfır kol ya da yarım kol gibi seçenekleri bulunan termal atlet erkek modellerini ise üst giyim parçalarının içine giyerek kış mevsimini daha keyifli bir hale getirebilirsin.

Erkeklerin en çok tercih ettiği erkek termal giyim ürünlerinden biri olan erkek fanila modellerini ister kışın kıyafetlerinin altına giyerek vücudunu sıcak tutabilir istersen de yaz mevsiminde tişört olarak kullanabilirsin. Alt termal içlik olarak ise termal tayt modellerini pantolonlarının içine giyerek vücudunun alt kısmını da eşit oranda sıcak tutabilirsin. Esnek ve yumuşak kumaş yapısı sayesinde vücudu saran termal tayt modelleri ile derli toplu bir görünüm elde ederek vücudunu ısıtırken şıklığını koruyabilirsin.

Gövdeni ve bacaklarını ısıttın. Peki ya ayaklar? Isınmamış ayaklar, tamamıyla sıcak hissetmene engel olur. Ancak paniğe gerek yok. Çünkü termal çorap erkek ve termal çorap kadın modelleri kurtarıcın olmaya dünden hazır! Soğuk havalara karşı kalkan görevi gören termal çorap erkek ve termal çorap kadın modellerini ayakkabılarının içine giyerek sıcaklığa tam anlamıyla ulaşabilir, hassas bir bölge olan ayaklarını daha sıcak tutarak hastalıkların önüne geçebilirsin. Kış günlerinde en yakınınız olacak termal giyim modelleri nelerdir? konusunu detaylandırdığımıza göre, içini ısıtacak termal giyim ürünleri seçerken dikkat etmen gerekenler konusuna yakından bakalım.

Termal Giyim Ürünleri Seçilirken Dikkat Etmen Gerekenler Nelerdir? 

Vücut sıcaklığını koruyan termal giyim ürünleri için, “kışın koruyucu kalkanı” desek çok da abartmış sayılmayız. Bu kadar önemli bir görevi üstlenen ve vücudunu ikinci bir ten gibi saracak olan termal giyim ürünlerini seçerken bazı özellikleri göz önünde bulundurmanda fayda var. Peki termal giyim ürünleri seçilirken dikkat etmen gerekenler nelerdir?

Her giyim ürününde olduğu gibi kadın ve erkek termal içliklerde de kumaş yapısı, büyük bir önem taşıyor. Kadın ve erkek termal içlikler, iç katman giysisi olarak kullanıldığı ve tene doğrudan temas ettiği için kumaşının mutlaka nemi transfer edebilen ve suyu hapsetmeyen cinste olduğundan emin olmalısın. Ayrıca alerji ve kaşındırma yapmaması için doğal lifler içeren sağlıklı kumaş yapısına sahip termal içlikleri tercih etmelisin.

Termal giyim ürünleri alırken diğer bir dikkat etmen gereken nokta da kumaşın esnekliği ve kalınlığı. Esnek ve yumuşak yapıya sahip olan termal içlikler, hareket kabiliyetini kısıtlamaz ve daha rahat bir kullanım sağlar. Hafif, orta ve ağır olmak üzere üç farklı kalınlık seçeneği bulunan termal içlik modellerinin kalınlığına metabolizmanı ve aktivite düzeyini göz önünde bulundurarak karar verebilirsin. Normalden çok üşüyen biriysen kalın içlikleri tercih edebilir, gün içerisinde fazla hareket ediyorsan bu durumda ince içlikler kullanabilirsin.

“Termal giyim ürünleri seçilirken dikkat etmen gerekenler nelerdir?” sorusunun diğer bir cevabı termal içliklerin dikişleri diyebiliriz. Bu noktada ürünün dikişlerinin sağlam ya da tamamen dikişsiz olmasına dikkat edebilirsin. Böylelikle hareket esnasında sökülme gibi bir problemle karşılaşmaz, daha uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsin. 

Termal Giyim Ürünleri Nasıl Temizlenmelidir?

Termal atlet, termal tayt ve termal çorap gibi modelleri içeren termal giyim ürünlerini ilk günkü kalitelerini korumak için doğru bir şekilde yıkamak gerekiyor. Doğru bir şekilde yıkanmayan ürünlerin dokusu zamanla bozulup eskiyebiliyor. Bu nedenle termal giyim ürünlerini nasıl temizlemen gerektiğini bilmen, ürünleri daha uzun süre kullanman açısından büyük bir önem taşıyor. Peki termal giyim ürünleri nasıl temizlenmelidir?

Her termal içlik ürününün yıkama talimatı birbirinden farklı olabilir. Ancak genel olarak bazı noktalara dikkat ederek termal içlik takımı modellerini şekil, tarz ve renklerini kaybetmeden koruyabilirsin. Bunun için termal içlik takımı modellerini 40 dereceye kadar elde veya çamaşır makinesinde tersine çevirerek yıkayabilirsin. Deterjan olarak termal giyim ürünlerine özel tasarlanmış deterjanları tercih edebileceğin gibi normalde kıyafetlerin için kullandığın deterjanları da kullanabilirsin. Ancak deterjanla birlikte yumuşatıcı ve ağartıcı kullanmanı tavsiye etmiyoruz. Bu tür ürünler, kumaşın hava kanallarını tıkayabilir ve ürünün termal özelliğini bozabilir.

“Termal giyim ürünleri nasıl temizlenmelidir?” sorusuna vereceğimiz bir diğer yanıt da; ürünleri tamburlu kurutucuda kurutmaman gerektiği... Tamburlu kurutucuda yapacağın herhangi bir işlem, kumaş yapısının incelmesine neden olabilir ve ürünün dokusunu bozabilir.