Jüpon Nedir? Giyimde Jüpon Ne İşe Yarar?

 

Astar görevi görmenin yanında etek altına giyilerek genel görünümü tamamlayan bir iç giyim ürünü olan jüpon, günümüzde de yaygın şekilde tercih edilse de ortaya çıkışı bir hayli eski dönemlere dayanmaktadır. Günümüzde bir hayli değişmiş ve sadeleşerek kullanıcısına iç giyimin ne kadar klas bir hal alabileceğini göstermiş olmasıyla modanın klasik yönünden vazgeçemeyenlerin etek altına giymeyi yaygın şekilde tercih etmesini sağlayan jüponları daha yakından tanımak ve öncü Dagi tasarımları eşliğinde tüm modelleri keşfetmek için rehberimizi okumaya davetlisiniz.

Jüpon Nedir?

17. ve 18. yüzyılda oldukça yaygın olan ihtişamlı balolarda herkesi elbiseleri ve etekleriyle etkilemek isteyen kadınların, etek kısmında daha dolgun ve görkemli bir görünüm elde etmek için tercih ettiği jüpon, o dönemlerdeki geniş kesimleriyle eteğin hacmini bir hayli değiştirmekte ve dönemin güzellik algısının abartılı yönüne vurgu yapmaktaydı. Kullanımı 21.yüzyıla kadar uzanmış olsa da günümüzde büyük bir evrim geçirmiş olan jüpon, modacıların koleksiyonlarında yer vermekten vazgeçmediği özgün ve özel parçalardan biri olmaya devam ederken elbette daha sade ve kullanışlı bir hal aldı.

Modernleştirilen formuyla etek içerisinde daha tok ve düzgün bir duruş için veya kumaşın rengini daha doygun göstermek için astar amacıyla kullanılan jüponlar, yazın terlemeye kışın da üşümeye engel olan özel kumaşlarla üretilmekte, böylece elbise ve eteklerin kalıbını idealleştirirken konforlu hareket kabiliyetinizi de en üst düzeye çıkarmaktadır.

Jüpon Nasıl Seçilir?
İster eteklerinizin görünümünü daha kusursuz kılmak isterseniz elbiselerin rengini daha belirgin kılmak için kullanıyor olun, her durumda bilinçli ve özenli şekilde seçilmesi gereken jüponlar hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar bulunmaktadır.

Jüpon tercihlerinde öncelikle ürünü birlikte kullanacak olduğunuz kıyafet çeşidi üzerinden hareket etmeniz gerekmekte, örneğin yazlık ve vücut hatlarını belirginleştirecek incelikte bir elbise için askılı yapıda ve tüm vücudu kamufle eden bir jüpon kullanmanız önerilmektedir. Böylece hem üst hem alt beden için astar kullanılmış olmakta ve elbisenin genel bütünlüğü iki parçalı astarla bölünmemektedir. Bir diğer örnekle etek için jüpon alışverişi yaparken eteğinizin boyuna dikkat etmeniz gerekmekte, jüponun diz veya bilek üstünden görünmemesi için eteğin boyundan birkaç parmak daha kısa bir jüpon modeline yönelmeniz gerekmektedir.

Söz konusu renk seçimi olduğunda ise kullanıcısını geniş bir ürün yelpazesiyle karşılayan Dagi sayfalarında siyah veya krem gibi her renge uyumlu olabilen klasiklerin öne çıktığını görmek mümkün olmakta, böylece tek veya birkaç jüpon seçimiyle onlarca kıyafetin bir arada kullanımı mümkün olmaktadır.

Beli lastikli etek formundaki jüponlardan askıları ayarlanabilir elbise formundaki jüponlara kadar pek çok ürün modelini bir arada bulabileceğiniz Dagi sayfaları, kumaşı vücut üzerinden akan pürüzsüz dokulu modellerle sizleri karşılarken, seçtiğimiz modele bağlı olarak eteklerinizin veya elbiselerinizin çok daha canlı, kusursuz ve ideal görünmesini sağlamaktadır.