Bralet Sütyen Nedir?

Günlük hayatta popüler olarak tercih edilen sütyen modelleri, kadınların yaşam tarzlarına ve kişisel tercihlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Tasarımları sayesinde sundukları ekstra bir rahatlık bulunan sütyen modelleri arasında braletler önemli yer alır. Normal sütyen modellerinde yer alan süngerlerden ve telleri tercih etmeyen kadınların favori tercihleri, bralet sütyenlerdir. Tasarımları açısından büyük bir çeşitlilik bulunan bralet sütyenler sayesinde istediğiniz tüm tarzları elde edebilirsiniz. Sevimli renklere veya çekici tasarımlara sahip bralet sütyen modellerinin bulunması, geniş bir kitleye hitap etmelerini sağlar.

Bralet Ne İşe Yarar?


Normal sütyenlerin uzun süreli giyimi sonucu hafif bir rahatsızlık hissi oluşabilir. Bu hisse bir çözüm niteliğinde olan bralet sütyenler, her kadının gardırobunda yer alması önerilen parçalar arasındadır. Yumuşak kumaş dokuları sayesinde büyük bir konfor sunan bralet modelleri, günün her saatinde tercih edilebilir. Gece uyurken giymek için rahat bir sütyen arayanlar askılı braletlere yönelebilir. Özellikle yaz aylarında, sıcaklar başladığında bralet sütyen kullanımı artış gösterir. Normal sütyenlerde bulunan süngerler, vücudun sıcaklamasına neden olabilir. Braletlerde böyle bir sorun oluşmadığından sıcak havaların en sevilen sütyenleri olarak bilinir.

Bralet Neyin İçine Giyilir?

Bralet tasarımları, göğüs çevresinden geçen ipleri, dantel detaylarını ve daha birçok estetik ayrıntıyı içerebilir. Sadece işlevsel açıdan değil, estetik açıdan da sevilen özellikleri bulunur. Bu özelliklerinin dış giyim parçalarının altından, belirli noktalarda gösterilmesi, kombinlerin tamamlayıcı unsuru olarak kullanılabilir.

Örneğin, altında dantel bir şerit ile bitimi olan bralet sütyenler, crop toplar ile birlikte giyilebilir. Bu kombin sayesinde dantelin kenarının hafifçe görülmesi sağlanabilir. İç giyim, kombinin doğal bir parçası haline getirilebilir. Yaka kısmında ip detaylarına sahip olan braletler de kombinlerin tamamlayıcı unsuru olarak tercih edilebilir. Yakası hafifçe açık olan bir bluz veya ön düğmelerinin hepsi iliklenmemiş bir gömlek ile birlikte kombinlenebilir. Böylece bralet sütyenlerin ip detayının görünmesi sağlanabilir. Braletler, rahat ve gündelik kombinlerin hepsinde tercih edilebilir. Renk ve dış giyim parçası seçimi doğru yapıldığında, akşam dışarı çıkarken hazırlanan şık kombinlerde de kullanılabilir.

Bralet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gardıroplarınıza bralet sütyen rahatlığını eklemek isterseniz alışveriş süreci boyunca dikkat etmeniz önerilen birkaç nokta bulunur. Bu önerili göz önünde bulundurarak memnun kalacağınız bir bralet sütyen alışverişi yapabilirsiniz.

Doğru beden alımı, en önemli alışveriş adımıdır. Sadece bralet sütyenlerde değil, tüm sütyen modellerinde geçerli olan bu kural oldukça önemlidir. Bralet sutyenlerde, sünger veya destekleyici dolgular bulunmadığı için beden seçimi ekstra önem kazanmaktadır. Ekstra dolgunun bulunmaması, fazla küçük veya fazla büyük bir beden alındığında bunun hemen belli olacağı anlamına gelir.
Renk seçimini yaparken iki kere düşünün. Normal sütyenlerin aksine, braletler dış giyim parçaları ile birlikte kombinlenerek bile giyilebilir. Bu nedenle renk seçimi daha da önemli hale gelir. Siyah en sık tercih edilen bralet renklerinden birisi olmakla birlikte, kırmızı, lila, pudra, su yeşili gibi daha birçok renkte bralet giyilebilir.
Kalın askı veya ince askı seçimine özen gösterin. Bralet sütyen modellerinin belirli detayları, dış giyim parçalarının üstünden gösterilebilir. Eğer askılarını göstermek isterseniz, ince ip askı mı, kalın askı mı, dantel detayları bulunan bir askı mı isteyeceğinize karar verin. Alışverişinizi buna uygun olarak tamamladığınızda memnun kalacağınız iç giyim parçaları elde edebilirsiniz.