KADINLARIN VAZGEÇİLMEZ PARÇASI SÜTYENİN ORTAYA ÇIKIŞ HİKAYESİ

Sütyen, yalnıza kıyafetlerin altına tercih edilen bir iç giyim ürünüymüş gibi düşünülse de aslında bundan çok daha fazlası! Yüzyıllardır kadınların vazgeçilmez bir parçası olan sütyenler hayatının her anında ihtiyaç duyduğun sayılı giyim ürünlerinden bir tanesi!

Kadın gardırobunda sarsılmaz bir konuma sahip sütyenler, göğüslerinin estetik formunu öne çıkardığı gibi seni konforlu hissettirmeyi de çok iyi biliyor! İşte tam da bu sebeple, kadınlar için özel bir yeri olan bu iç giyim ürünü yakından incelenmeyi hak ediyor desek pek de abartmış sayılmayız.

Dagi Blog olarak ‘’kadınların vazgeçilmez parçası sütyenin ortaya çıkış hikayesi’’ konusunu radarımıza aldık ve ‘’sütyen nasıl ortaya çıkmıştır?’’, ‘’sütyen modelleri nelerdir?’’, ‘’sütyen modelleri nasıl ortaya çıkmıştır?’’ sorularını senin için detaylandırdık. Hazırsan, işte başlıyoruz!

Sütyenin Ortaya Çıkış Hikayesi

 

Kadın iç giyimi düşünüldüğünde şüphesiz ki akla ilk gelen parçalardan biri sütyenler! Üzerimize giydiğimiz kıyafetler sürekli değişime uğrarken sütyenlerin de yıllar içinde evrim geçirdiği bir gerçek. Ancak onların hiçbir zaman hayatımızdan çıkmadığını ve kadınların ihtiyaçlarına ayak uydurarak her zaman dolaplarımızdaki yerini korumayı bildiğini belirtelim. Peki kadınlar için bu denli önemli olan sütyen nasıl ortaya çıkmıştır?

Sütyenin tam olarak ne zaman keşfedildiğinden emin olamasak da, yapılan araştırmaların sonucunda ilk sütyen kalıntılarının M.Ö 25. Yüzyılda Girit adası ve çevresinde bulunduğunu biliyoruz. Ardından gelen en büyük gelişmeyle ise yüzyıllar sonra, tam olarak 1550 yılında Fransa’da karşılaşıyoruz.

Fransa kralının eşi olan Catherine de Medicis’in kalın belli kadınların dışarı çıkmasını yasaklaması üzerine vücutlarını daha ince göstermek isteyen kadınlar arasında korse popüler oldu ve bunun bir sonucu olarak kadınlar göğüslerini sabitleme ve dik tutma ihtiyacı duydu.

Sütyen nasıl ortaya çıkmıştır? sorusunun modern anlamdaki asıl yanıtını ise Amerika’da buluyoruz! Sütyenin asıl mucidi olarak bilinen Caresse Crosby, sütyen patentini alan ilk kadın olarak tarihe geçmiştir.

Crosby hazırlandığı bir balo için balina kemiğinden yapılma bir korse giyerken rahatsız hissetmesi sonucu daha konforlu hissetmenin yollarını arar. Sonuç olarak kordona tutturduğu bir çift ipek mendili göğüslerine sararak hizmetçisine diktirir ve günümüzdeki modern sütyeni henüz 19 yaşındayken keşfetmiş olur. Uzun lafın kısası, Crosby’nin kadınları korse işkencesinden kurtarıp onlar için iç giyimde konforun kapılarını aralayan ilk kişi olduğunu söyleyebiliriz.

Sütyenin ortaya çıkış hikayesinin üzerinden geçtiğimize göre şimdi hepimizin dolabında en az bir tanesinin bulunduğu sütyen modellerini inceleyelim!

Sütyen Modelleri Nelerdir?



İç giyimin en önemli parçalarından biri olan sütyenlerin kadın gardıroplarının vazgeçilmez parçası olduğu bir gerçek! Birçok alternatifi bulunan sütyenler arasından yapacağın seçimlerle sen de kendine uygun modeli bulabilir, iç çamaşırı çekmecen için nokta atışı tercihler yaparak konfor alanını genişletebilirsin! Peki sütyen modelleri nelerdir?

Sütyen modellerini ilk olarak balenli ve balensiz olarak ayırabiliriz. Herhangi bir dikiş içermediği için vücudunda iz bırakmayan balensiz sütyen modelleri tel desteğine sahip olmamasına rağmen sıkı bir kumaştan üretilmişse göğüslerini toparlayacağından derli toplu görünümünü gün boyu koruyabilir, rahatça hareket edebilirsin.

Balenli sütyen modellerinin alttan sağladığı destek ile göğüslerini daha dolgun gösterebilir, yükselen dişil enerjinle gün boyu feminen hissetmenin keyfini yaşayabilirsin. Ayrıca kaliteli malzemeden üretilmiş bir balenli sütyen tercih ettiğinde balenlerin rahatsızlık verdiği düşüncesinin yalnızca bir şehir efsanesi olduğunu fark edebilir, ‘’konfor her an benimle’’ diyebilirsin.

Bir diğer sütyen modeli ise destekli sütyenler! İskelet formuyla göğüslerini alttan destekleyen, daha dik ve dolgun görünümleri kucaklamana imkan veren destekli sütyen modellerini her kıyafetinin altına tercih edebilir, üst bedeninin daha hoş görünmesini sağlayabilirsin. Göğüslerini daha dolgun göstermek gibi bir düşüncen yoksa yarım dolgulu sütyen modellerine göz kırpabilir, yalnızca toparlanmış bir görünüme kavuşabilirsin.

Sütyen modelleri nelerdir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Push up sütyen modellerinin göğüslerini kenarlardan destekleyen formuyla daha dolgun bir üst bedene sahip olabilir, kıvrımlı hatlarınla tüm gözleri üzerinde toplayabilirsin.

Sıradaki sütyen modeli ise ‘’küçük göğüslere son’’ mottosunun hakkını sonuna kadar veren dolgulu sütyen modelleri! İçindeki pedlerle göğüslerini daha dik ve büyük gösterebilir, kusursuza ulaşan dekoltenle kıyafetlerini üzerinde daha iyi taşımanın keyfini yaşayabilirsin.


Sütyen modellerinin işlevsel olmasının yanında seksapeli yüksek görünümler yakalamana da yardımcı olduğunu belirtmezsek olmaz! Dantelli sütyen modelleri ile özel gecelerde öz güvenini artırabilir, cazibeli ve iddialı tavrınla partnerinin gözlerini kamaştırabilirsin.

Sen de göz alıcı görünümlere imza atmak ve gardırobuna yatırım yapmak istiyorsan www.dagi.com.tr‘yi hemen ziyaret edebilir, nokta atışı sütyen takım tercihlerinle kendini şımartabilirsin.

 

Sütyen Modelleri Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

 

Tıpkı dış giyim ürünlerinde tek tip kıyafet görmediğimiz gibi sütyenlerin de tek modelden oluşmadığı bir gerçek! Bunun başlıca nedeni de her kadının ve her bedenin kendine özgü olması tabi ki! Durum böyleyken her göğüs tipinin ihtiyacına yönelik bir sütyen modelinin üretilmesi de hiç şaşırtıcı değil elbette. Peki sütyen modelleri nasıl ortaya çıkmıştır?


Büyük göğüslü kadınların hem daha rahat hareket edebilmesi hem de istedikleri kıyafetleri gönül rahatlığıyla giyebilmesi için üretilen toparlayıcı sütyen modelleri kurtarıcı iç giyim parçaları arasında bulunuyor!

 

Sen de vücuduna oranla fazla büyük göğüslere sahip bir kadınsan toparlayıcı sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Böylece hem göğüslerinde daha sıkı ve dik bir form yakalayabilir hem de onları olduğundan daha küçük göstererek vücut proporsiyonunu kusursuzlaştırabilirsin. Ayrıca büyük göğüslerin sarkma problemini önlemek için ideal olan lazer kesim sütyenleri de radarına alabilirsin!

 

Sütyen modelleri nasıl ortaya çıkmıştır? sorusunda şimdi sıra küçük göğüslü kadınlar için üretilen sütyenlerde! Eğer sen de küçük göğüslere sahip bir kadınsan dolgulu sütyen modellerinin kap kısımlarında bulunan dolgu malzemelerinden yararlanabilir, estetik duruşunu öne çıkarırken göğüs şeklini hayalindeki görünüme kavuşturabilirsin.

 

Eğer göğüslerin küçükse, neredeyse her kadının favorisi arasında yer alan bralet sütyen modellerine de göz kırparak seksapelin dozunu artırabilirsin. Özellikle dantelli bralet sütyenlerle kombinlerine iddialı dokunuşlar yapabilir, cesur seçimlerinle silüetini kusursuzlaştırabilirsin. Küçük göğüslerin estetik görünümünü ortaya çıkaran straplez sütyen modellerini askısız veya ince askılı kıyafetler giydiğin günlerde tercih ederek tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.

Sporu hayatının merkezine koyan ve gün içinde hareket etmeyi seven aktif bir kadınsan, sporcu sütyenleri senin için biçilmiş kaftan desek pek de abartmış sayılmayız. Egzersiz esnasında göğüslerinin sabit durmasını sağlayan sporcu sütyeni modelleri ile adımlarını özgürleştirebilir, onların işlevsel formundan yararlanabilirsin.

 

Henüz yeni anne olmuş bir kadınsan emzirme sütyeni modelleri ile hayatının bu en özel dönemini daha konforlu bir hale getirebilirsin. Balensiz yapısıyla göğüslerine baskı yapmayan ve süt üretimini destekleyen bu sütyenlerle emziren bir kadın olarak hem kendin hem de bebeğin için sağlıklı bir seçim yapabilirsin.

Sen de vücuduna uygun sütyen modellerin seçimlerinle göz alıcı görünümlere imza atabilir, gardırobuna uzun ömürlü yatırım yapmanı garantileyen ürünleri Dagi kadın iç giyim koleksiyonunda keşfedebilirsin. Seçim senin!