ANNELER GÜNÜNDE ALABİLECEĞİNİZ EN GÜZEL HEDİYELER

Anneler Günü yaklaşıyor ancak onlarca model arasında kaybolmana ve kendini stres altında hissetmene hiç gerek yok! Çünkü anneni mutlu edecek hediyeye giden ipuçları burnunun dibinde olabilir. Sen de bu ipuçlarını yakalamak ve isabetli seçimler yapmak istiyorsan ‘’en çok sevdiği renk ne?’’, ‘’nelerden hoşlanır?’’, ‘’şu an onu ne mutlu ederdi?’’ gibi soruları kendine sorarak aradığın yanıtları bulabilirsin!

En güzel anneler günü hediyesi denildiğinde aklına ilk olarak hediyenin pahalı olması gerektiği gelebilir. Ancak bu konunun tam olarak asparagas olduğunu söyleyelim. Çünkü pahalı hediyeler her ne kadar anneni en mutlu edecek alternatifmiş gibi görünse de asıl önemli olan nokta, annene duyduğun sevgiyi ona nasıl hissettirdiğin ile ilgili… Kısacası sıcacık bir sarılma, en içten gelen “seni seviyorum” cümlesi bile annen için en pahalı hediyeden çok daha değerli olabilir.

Bununla birlikte annenle olan konuşmalarınız esnasında ihtiyacı olduğunu belirtiği bir parça da senin için ipucu olabilir. Minicik bir ipucu, onunla ilgili her detayı hatırladığını gösterirken, ona verdiğin değeri de hissettirmene yardımcı olabilir. Uzun lafın kısası, anneler gününde alabileceğiniz en güzel hediyeler düşünülmüş hediyedir!

Dagi Blog olarak “Anneler Gününde alabileceğiniz en güzel hediyeler nelerdir?’’, “Anneler Günü nasıl ortaya çıkmıştır?’’ veAnneler Gününde alınabilecek hediyeler nelerdir?gibi çok merak ettiğin soruları senin için mercek altına aldık. Hazırsan, başlıyoruz!

Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Anneler Günü yaklaşıyor! Onlara verdiğimiz değeri bir güne sığdırmak imkansız olsa da bu özel günün nasıl doğduğuna dair mini bir bilgilendirme yaparak “anneler günü nasıl ortaya çıkmıştır?” sorusunu yanıtlayalım ve seni tarihin tozlu sayfalarında zamanlar arası bir yolculuğa çıkaralım.

Aslına bakılırsa bu özel günün kökleri tahmininden de öteye uzanıyor! Antik Roma ve Antik Yunan döneminde, özellikle Yunan ana tanrıçalarından olan Kibele ve Rhea için ilkbahar festivallerinde anma törenleri düzenlenerek kutlanılan Anneler Günü’nün, “Anneler Pazarı” olarak nitelenen festivaller ile yer değiştirdiğini belirtelim!

Tarih boyunca isim ya da şekil değiştirerek günümüze kadar uzanan Anneler Günü için değişmeyen tek şey elbette bu günün anlam ve önemi oldu. Takvim yaprakları 1905’i gösterdiğindeyse Amerikalı Anna Jarvis’in annesini kaybetmesi ile başlayan bu kutlama günümüze kadar uzanmayı başarıyor.

Bugünün ortaya çıkmasını tetikleyen konu ise Anna Jarvis’in annesinin vefat etmesinin ardından, ona hayattayken yeteri kadar vakit ayıramadığını ve o gittikten sonra da bu boşluğu dolduramadığını anlaması oluyor. Mesleği öğretmenlik olan Anna Jarvis, annesini kaybedişinin üçüncü yıl dönümünde, yani Mayıs ayının ikinci Pazar gününde tüm sevdiklerini annesini anmak için evine davet ediyor ve bu davet esnasında o günün Anneler Günü olarak addedilmesini öneriyor.

Anneler günü nasıl ortaya çıkmıştır? sorusuna geri dönecek olursak, Anna Jarvis’in Mayıs ayının ikinci Pazar gününde ortaya attığı bu öneri Amerika’da kitleler arasında kabul görerek 8 Mayıs 1914’te senato oyu ile resmiyet kazanıyor. Bu tarihten sonra da geçmişten günümüze kadar uzanan Anneler Günü de gelenek haline gelerek tüm dünyada aynı tarihte kutlanmaya devam ediyor.

Anneler günü nasıl ortaya çıkmıştır? konusunu senin için detaylandırdığımıza göre şimdi sıra bu özel günde anneni hangi hediyeyle mutlu edeceğini belirlemekte! Sen de anneni www.dagi.com.tr keşfedebileceğin Anneler Günü’ne özel hediyelerle şımartarak mutlu edebilir, her baktığında seni hatırlayacağı parçalara göz kırparak sevgini gösterebilirsin.

Anneler Gününde Alınabilecek Hediyeler Nelerdir?

Anneler günü yaklaşırken hepimizi tatlı bir telaş sarıyor desek çok da abartmış sayılmayız. Ancak bazen bu telaş onlarca anne hediyeleri arasında kaybolmamıza, bu da kendimizi stres altında hissetmemize sebep oluyor. Ancak paniğe hiç gerek yok!  Çünkü her başımız sıkıştığında ilk onları aradığımız, gözümüzden bile sakındığımız, fedakar annelerimiz için ne yapsak az! Anneler Günü’nde onları küçük hediyelerle şımartmak da, ömürleri boyunca onlara unutamayacakları bir gün yaşatmak da mümkün. Peki anneler gününde alınabilecek hediyeler nelerdir?

Eğer konforlu ve risksiz bir hediye arayışın varsa kadın giyim ürünleri arasından annenin tarzına ve ihtiyacına uygun parçaları radarına alabilirsin. Annemin hem konfor alanını genişleteyim hem de evde geçirdiği vakitleri daha keyifli hale getireyim diyorsan, risksiz seçenekler olarak ön plana çıkan pijama takımı modellerine göz atabilirsin. Sen de anneye alınabilecek hediyeler listesinin üst sıralarında yer alan pijamaları tercih ederek annenin uyku kalitesini artırabilirsin.

Dagi kadın pijama takımı koleksiyonunda yer alan onlarca farklı model arasından annenin kişisel zevklerini düşünerek hediye alacağın parçalara karar verebilirsin. Eğer klasikler annenin de vazgeçilmezleri arasındaysa, tercihini ekoseli ya da kareli pijama takımlarından yana kullanabilirsin. Annenin modunu yükseltmek istiyorsan çiçek, hayvan veya emoji desenli pijama takımlarını sepetine ekleyerek, ertesi güne daha mutlu uyanmasını sağlayabilirsin.

“Anneler gününde alınabilecek hediyeler nelerdir?” sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil! Pijama takımları ile bir bütün oluşturacak sabahlık modellerini de hediye paketine ekleyerek annenin mutluluğunu ikiye katlayabilirsin.  Havaların daha soğuk ve sert geçtiği kış aylarında polar sabahlık modellerini tercih ederek annenin içini ısıtabilirsin.

Anneler gününde alınabilecek en güzel ve risksiz hediyeler arasında kadın pantolon, gömlek ve elbise modelleri yer alıyor desek çok da abartmış sayılmayız. İlk anneler günü hediyesi olarak tercih edebileceğin bu parçalarla riski minimuma indirerek annene hiç unutamayacağı ve uzun yıllar severek kullanabileceği bir hediye verebilirsin.

Sen de Dagi kadın giyim koleksiyonunda yer alan onlarca model ve renk alternatifi arasından annenin tarzına uygun parçaları seçerek annene unutulmaz anlar yaşatabilirsin! En güzel anneler günü hediyesi alternatifleri www.dagi.com.tr ‘de seni bekliyor!

 

Anneler Günü Hediyesi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Senin için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annen için gözüne güzel gelen ve içine sinen bir anneler günü hediyesi bulduğunu düşünüyor olabilirsin. Onlarca alternatif arasında en doğru hediyeyi bulmak için yeterince çaba sarf etmiş olsan da hediyenin senin içine sinmesinin yanında annene de uygun olması gerektiği bir gerçek! İşte tam da bu sebeple isabetli seçimler yapabilmen için anneler günü hediyesi alınırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar olduğunu hatırlatalım. Peki anneler günü hediyesi alınırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

 

  • Eğer alacağın anneler günü hediyesi kadın pantolon, kadın gömlek ya da elbise gibi kıyafetlerden biriyse, mutlaka alacağın ürünün bedenine dikkat etmelisin. Anneler için hediye olarak gömlek, elbise ya da pantolon almayı planlıyor ancak bedeninden emin olamıyorsan, annenin gardırobundaki diğer parçalara bakarak doğru bedeni bulabilirsin. Eğer doğru bedeni bulmana yardımcı olacak herhangi bir parça bulamıyorsan, annenin bedenini tahmin ederek alışverişini tamamlayabilirsin.
  • Anneler günü hediyesi alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de seçtiğin ürünün kumaş kalitesi! Annen için alacağın hediyede, ona değer verdiğini uzun süreler yıpranmadan kullanabileceği kumaşlardan üretilmiş ürünleri tercih ederek gösterebilirsin. Pamuklu kumaşlardan üretilen ürünler yazın serin tuttuğu gibi kışın da vücut ısısını ideal seviyede tutacağından, annenin dört mevsim severek kullanacağı kumaşlara yönelebilirsin. anneye alınabilecek hediyeler listesinde lüks kategorisine giren ürünler arasından bir tercih yapacaksan, ipek ve saten gibi uzun ömürlü ve hassas kumaşları radarına alabilirsin.
  • Anneler günü hediyesi alınırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusu için bir yanıtımız daha var. Anneler gününde annene ne alacağına dair bir fikrin yoksa, hediye seçim süreci uzadığından bu konu seni strese sokabilir. Bununla birlikte farklı olmak adına risk alarak beğeneceğinden emin olmadığın hediyeleri tercih ediyorsan, hayal kırıklığı ile sonuçlanma ihtimalini göz önünde bulundurmalısın. İşte tam da bu sebeple annenin kullanmayacağı marjinal hediyeler yerine günlük kullanıma uygun olan kadın ev giyim ve kadın iç giyim parçaları arasından tercih yapabilirsin.

 

Sen de aradığın en güzel anneler günü hediyesi için www.dagi.com.tr ‘yi hemen ziyaret edebilir, zevkli seçimlerinle bu anneler gününde de annenin kalbini bir başka çarptırabilirsin!