İÇ GİYİM ÜRÜNLERİNİ TERCİH EDERKEN NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?

En az dış giyim kadar önemli ve her kadın için özel bir yere sahip olan iç giyim ürünleri için gardırobun kilit parçaları desek çok da abartmış sayılmayız. Cildine direkt olarak temas eden bu parçaların doğru seçilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gibi kombinlerinle uyumlu olmaması halinde kötü görünümlere sebep olabileceğini de göz önünde bulundurmalısın. Peki siz iç giyim ürünlerini tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz? Nelere dikkat etmelisiniz?

Kadınların iç giyim ürünlerinin en az dış giyim kadar farklı model ve renkte alternatife sahip olduğunu söyleyelim. Kadın külot modellerini string külot, dantelli külot, kadın slip gibi kategorilere ayırırken; sütyen modellerini de toparlayıcı sütyen, straplez sütyen, push up sütyen gibi kategorilere ayırabiliriz. Ancak hem sütyen hem de külot seçimi yaparken dikkat etmen gereken bazı kriterler olduğunu söyleyelim.

Kadın iç çamaşırı seçimi yaparken dikkat etmen gereken en önemli konu elbette kumaş! Gün boyu tenine temas edecek iç giyim modellerini seçerken kumaşların sağlıklı ve organik elyaflardan üretildiğinden emin olmalısın. Özellikle terleten ve bunun sonucunda mantar oluşumuna sebep olan sentetik kumaşlar yerine cildinin nefes almasını sağlayan pamuklu ya da modal iç çamaşır modellerini gardırobuna dahil edebilirsin. Aksi taktirde vücuduna doğrudan temas eden bu parçaların cildini tahriş edebileceği gibi alerjiye de sebep olabileceğini unutmamalısın.

Eğer “iç giyim ürünlerini tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz?” sorusuna yanıtın “amacıma göre” ise doğru yoldasın demektir. İç çamaşır modellerini hangi amaç için aldığını bilmen hem onu uzun süre kullanabilmen hem de üründen memnun kalman açısından fazlasıyla önemli… Straplez bir elbisenin altına giyeceğin bir sütyen arıyorsan o zaman straplez sütyen modellerini tercih edebilirsin. Ancak spor yapacaksan bu durumda sporcu sütyenlerini gardırobuna dahil etmelisin.

Kadın iç çamaşırı seçerken kumaşı ve kullanım amacını belirledin ancak dikkat etmen gereken bir konu daha var. O da doğru beden seçimi mi dersin? Seçtiğin iç çamaşırının tasarımı ve kumaş kalitesi her ne kadar iç çamaşırı alırken belirleyici bir faktör olsa da tüm bu kriterler doğru bir seçim yapman için yeterli değil. Çünkü vücut proporsiyonuna uygun olmayan bir iç çamaşırı, ne kadar güzel olursa olsun istediğin görünümü vermeyecektir. Bununla birlikte bedenini sıkan ya da çok dar gelen sütyen ve külot modelleri hareket kabiliyetini de azaltacağından kendini gün boyu huzursuz hissetmene neden olur. İşte tam da bu sebeple iç çamaşır modelleri satın alırken beden ölçünü doğru seçmelisin!

Dagi Blog olarak “iç giyim ürünlerini tercih ederken nelere dikkat ediyorsunuz?” sorusu ile birlikte “iç giyimin altın kuralları nelerdir?”, “yanlış beden seçimi yapmamak için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?”, “yanlış ürün tercih etmemek için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?” gibi çok merak edilen konuları senin için radarımıza aldık. İç çamaşırını seçmeden önce bilmen gereken bu önemli ayrıntıları öğrenmek için hazırsan işte başlıyoruz!

Yanlış Beden Seçimi Yapmamak için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kadın iç giyim çeşitleri arasından en doğru tercihi yapabilmek için en az tasarımı ve kumaşı kadar beden seçiminin de önemli olduğunu daha önce belirtmiştik. Üstelik kendi vücut tipine ve bedenine uygun seçimler yapmadığındaysa bu durumun ciddi sorunlara yol açacağı aşikar. Bu sorunların sağlığını tehdit ettiği kadar estetik açıdan da kötü bir görünüm yaratacağını da baştan söyleyelim. Peki yanlış beden seçimi yapmamak için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Eğer sütyenin olması gerekenden daha sıkıysa, yani dar bir sütyen tercihi yaptıysan sütyen göğüslerine baskı yapacağı için bel, boyun, göğüs ağrısı ve ciltte tahriş gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Aşırı bol bir sütyen seçersen de bu durum ise kıyafetlerin altında çirkin bir görünümün yanında göğüslerinin sarkmasına da sebep olur. Bu sorunlarla karşılaşmak istemiyorsan, göğüs ölçünü doğru bir şekilde belirlemeli ve bedenine tam oturacak bir sütyen modelini seçmelisin.
  • Doğru sütyen ölçüne ulaşabilmek için evindeki mezurada yardım alarak ilk adımı atabilirsin. Mezurayı göğsünün altından çepeçevre dolayarak beden ölçünü, göğüslerinin üzerinden çevreleyerek de cup ölçünü alabilirsin. Bununla birlikte göğüs ölçünün yıldan yıla değişebileceğini göz önünde bulundurmalı; yaşlanma, hamilelik, kilo alma veya verme gibi faktörlerin de göğüs ölçünü değiştirebileceğini unutmamalısın.
  • Bedenini sıkan ya da çok dar gelen külot modelleri hareket kabiliyetini kısıtlamanın yanında cildini de tahriş edeceğinden kendini gün boyu diken üstünde hissetmene neden olabilir. İşte tam da bu sebeple sıkılığı sebebiyle genital bölgende mantar ya da enfeksiyon oluşumuna sebep olmayacak modellerle aranı sıkı tutabilirsin.

Yanlış Ürün Tercih Etmemek için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gardırobun en hassas ve minik parçaları arasında yer alan iç çamaşırlarının gizemli bir yanının olduğunu söylemeye gerek yok! Ancak onlar hakkında söyleyeceklerimiz de bu kadar ile sınırlı değil. Özellikle iç çamaşırı seçimi kadınlar arasında da sıklıkla konuşulan konular arasında yer aldığından, bazı yanlış bilgiler hızla kulaktan kulağa yayılabiliyor. Cildine direkt olarak temas eden ve yanlış seçildiği taktirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bu minik parçalar konusunda “yanlış ürün tercih etmemek için dikkat etmeniz gerekenler” listesini senin için hazırladık. İç çamaşırı seçimi yaparken yanlışa düşmemek için işte bu noktalara dikkat!

  • İç çamaşırı konusunda yanlış ürün tercih etmemek için dikkat etmen gereken ilk konu, onu her kombininle uydurmaya çalışmak… İç çamaşırı alırken onu her parçayla kombinleyeceğini düşünmek yerine giyeceğin kıyafeti göz önünde bulundurarak hedef odaklı ilerlemelisin. Konuyu senin için biraz daha detaylandıralım. Eğer bedenine tam oturan tayt ya da skinny pantolon giyiyorsan; dantelli iç giyim modelleri yerine dikişsiz modelleri tercih ederek istenmeyen görünümlerin oluşmasını engelleyebilirsin.
  • Yanlış ürün tercih etmemek için dikkat etmeniz gerekenler listesinin bir diğer maddesi de iç çamaşırı modelini vücut tipine dikkat ederek seçmek! Her kadının göğüs yapısı birbirinden farklı ve kendine hastır. Bazı göğüsler ayrıkken bazıları bitişik, bazıları dolgun ve büyükken bazılar da küçük olabilir. Bu durumda bitişik ve dik olan göğüsler için destekli sütyen kullanmak rahatsızlık vereceği gibi, küçük sütyenler içinse push up sütyen modelleri en doğru tercih olacaktır.
  • Yanlış ürün tercih etmemek için iç çamaşırı modelini üzerine giyilen kıyafetin inceliğini ve sıkılığını göz önünde bulundurman gerektiğini söyleyelim. Eğer vücudunu saran straplez bir elbise giyiyorsan; dikişli, kadın slip ya da dantelli külot yerine dantelsiz ve string külot modelleri tercih ederek kötü görünümlerin önüne geçebilirsin. Bununla birlikte askılı sütyen yerine straplez sütyen giyerek elbisenle uyumlu iç çamaşırı tercihi yapabilirsin.
  • İç çamaşırı seçimiyle ilgili yapılan başka bir hata da iç çamaşırı modelini üzerine giyilen kıyafetin inceliği ve sıkılığı göz önünde bulundurmadan tercih etmektir. Eğer vücudunu saran bir body giyiyorsan içine dantelli sütyen modelleri yerine işlemesiz ve dikişsiz sütyen modellerini tercih etmen daha şık bir görünüm elde etmeni sağlayacaktır.

Sen de iç çamaşırı seçiminde bilmen gereken tüm konuları en ince ayrıntısına kadar öğrendiğine göre Dagi kadın iç giyim modelleri arasında yer alan onlarca model arasından vücut proporsiyonuna ve amacına göre seçimler yaparak gardırobunun eksik parçasını hemen tamamlayabilirsin! Konforlu, sağlıklı ve şık kadın iç giyim modelleri Dagi’de seni bekliyor!