SONBAHAR ŞIKLIĞININ VAZGEÇİLMEZİ ELBİSELER

Etkileyici manzaralarıyla bizi mest eden sonbahar mevsiminde giydiğin kıyafetler de sonbahar ruhunu yansıtmalı ve gören herkesi büyülemeli! Sweatshirt’lerin, trikoların ve denimlerin başrolü paylaştığı bu mevsimde kadın rahat giyimin kilit parçası elbiselerden bahsetmesek olmaz… 

Her mevsime uyumlu elbise modelleri ile spor kombinler yaparak konfor alanını genişletirken, klasik parçalara göz kırparak şık ve zarif görünümler elde edebilirsin. Giyeceğin elbise modeline; vücut proporsiyonuna ve gideceğin yere göre karar verebilir, güçlü aksesuarlardan yardım alarak kombinine son dokunuşları yapabilirsin. Sonbahar şıklığının vazgeçilmezi elbiseler ile sen de trend görünümler elde edebilir, geçtiğin her yerde kendinden bir iz bırakabilirsin. 

Dagi Blog olarak “iddialı sonbahar elbise kombinleri nelerdir?, “vücut tipine göre tercih edebileceğin elbise modelleri nelerdir?” gibi aklını kurcalayan soruları senin için detaylandırdık. İşte başlıyoruz!

İster Klasik İster Spor: Sonbaharın Vazgeçilmez Parçası Elbiseler ile Trendi Yakala!

Mevsim sonbaharsa gardıropta oyuncu değişikliği şart! Takındığı çok yönlü tavırla seni gündüzden geceye taşıyacak elbise modelleri ise tam anlamıyla çabasız şıklığın garantörü desek çok da ileri gitmiş sayılmayız. Sen de sonbaharın vazgeçilmez parçası elbiseler ile aranı sıkı tutarak ister klasik istersen de spor görünümler yaratabilirsin. 

Resmi ve casual tarzı birleştiren gömlek elbise modellerini yoğun iş toplantılarına giderken tercih edebilir, sonbaharın ruhunu yakalamak için kombinini hafif topuklu ayakkabılar veya postallar ile tamamlayabilirsin.

Arkadaş buluşmalarında ya da gece dışarı çıkarken seni “ne giyeceğim?” derdinden kurtaracak siyah elbise ve biker ceketlerini bir araya getirerek asi tavrını ortaya koyabilirsin. Kombinini siyah botlarınla tamamlayarak bütünde güçlü bir görünüm elde edebilirsin. Kombinini renklendirmek istersen vahşi doğadan ilham alan animal print detaylı elbiseleri deri ceketlerinle birleştirmeyi deneyebilirsin.

Sonbaharın romantizmini doruklarda yaşarken aynı anda hem resmi hem de şık bir silüet yaratmak istiyorsan saten elbiseleri blazer ceketlerinle kullanabilirsin. Özel günlerde, şık davetlerde ya da gece gezmelerinde seni gündüzden geceye taşıyacak bu süper ikili ile girdiğin ortamın ısısını yükseltebilirsin. Adımlarına özgürlük kazandırmak için sneakerlarını, seksepelin dozunu artırmak için topuklu ayakkabılarını kombinine dahil edebilirsin.

Sonbaharın kararsız ve kasvetli tavrına meydan okumak istiyorsan, floral desenli elbiseleri sakladığın yerden hemen çıkar! Mini, midi ya da maksi boy çiçek desenli elbise modellerini sneakerlarınla, postallarınla ya da hafif topuklu çizmelerinle eşleştirerek cool tavrını ortaya koyabilirsin. İçini ısıtacak hırkaları ya da ceketleri iş birliğine davet ederek şık görünümler elde edebilirsin. Bedenine oturan parçalarla arana mesafe koymak istiyorsan oversize hırkalara göz kırpabilirsin.

 

VÜCUT TİPİNE GÖRE TERCİH EDEBİLECEĞİN ELBİSE MODELLERİ

Gardırobunun en cesur ve pratik teklisi olarak nam salan elbiselerin övgüyü baştan sona hakettiği aşikar! Seni gündüzden geceye taşımaya hevesli bu parçalar ile mükemmel görünümler yakalayarak girdiğin her ortamda tüm meraklı bakışları üzerinde toplaman da mümkün… Ancak elbiseleri stiline dahil ederek ilgi odağı haline gelmek istiyorsan vücut tipine uygun elbise seçimi konusunda bilgi sahibi olman şart! Bu durumda atılacak ilk adım kendi vücut tipini tanımak mı dersin? Peki senin vücut tipin hangisi? Tercihin kısa elbise modelleri mi olmalı yoksa uzun elbise çeşitleri mi? 

Dagi Blog olarak “vücut tipine göre tercih edebileceğin elbise modelleri nelerdir?” konusunu senin için radarımıza aldık. Önce vücut tipini tanımaya, sonrasında da vücut tipine göre doğru elbise seçimi yapmaya hazırsan aşağıdaki ipuçları tam sana göre! 

Armut Tipi Vücut Şekli İçin Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

Gideceğin her yere kolaylıkla uyum sağlayan seksapeli yüksek elbise modelleri arasından vücut tipine en uygun olanı seçerek iddialı görünümler elde edebilirsin. Eğer armut tipi vücut şekli için elbise seçimi nasıl olmalı? diye soruyorsan omuzların dar ve basenlerin geniş olduğu için A kesim elbise modellerini tercih ederek basenlerini kamufle edebilirsin. Yapman gereken tek şey tüm dikkati vücudunun üst bölgesine çekmek! Salaş kıyafetler ile arana mesafe koyarak odağı bedenin üst bölgesinde toplayacak modellere yönelebilirsin.

Belinin inceliğine vurgu yapacak elbiseleri kombinlerine dahil ederek kusursuz görünümler elde edebilirsin. Üst kısmı salaş modeller yerine straplez, askılı elbise ya da V yakalı elbise modellerine yatırım yaparak seni gündüzden geceye taşıyacak kombinler yapabilirsin. Zevkli seçimlerini ortaya koymak için aksesuarları işbirliğine davet edebilirsin. 

Kum Saati Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

Belin ince, göğüs kafesin geniş ve göğüslerinle orantılı görünen basenlerin varsa kum saati vücut tipi tanımı tam olarak seni anlatıyor demektir. Peki kum saati vücut tipine göre elbise seçimi nasıl olmalı? Dünyada en avantajlı vücut tipi olarak tanımlanan kum saati vücut tipine sahipsen belinin inceliğini ve kıvrımlarını ortaya çıkaracak derin dekolteli V yaka elbise modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Seksi kıvrımlarını bir adım daha öne çıkarmak istersen aksesuar olarak kemerleri kombinlerine dahil edebilirsin. 

Yeryüzünde sana yakışmayacak bir elbisenin nadir bulunduğunu söyleyerek bedenini saran elbiseler ile birlikte seksapeli yüksek V yakalı elbise, askılı elbise ve uzun elbise modellerine yatırım yapabilirsin. Eğer belin çok inceyse, daha orantılı bir duruş için geniş kesim elbiselere göz kırpabilirsin. Vücut tipinize göre tercih edebileceğin elbise modelleri nelerdir sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil. Gelelim dikdörtgen vücut tipine… 

Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Elbise Seçimi Nasıl Olmalı? 

Dikdörtgen vücut tipine sahipsen bel kıvrımlarının belirgin olmadığını ve göğsünün yüksek olasılıkla standart ölçülerde olduğunu söyleyebiliriz. Vücut tipinin adından da anlaşılacağı gibi düz bir vücut hattına sahip olduğundan odak noktalarını doğru belirlemelisin. Yani ilgiyi omuzlarına, sırtına ya da bacaklarına yönelterek seksapeli yüksek görünümler elde edebilirsin. Peki bu durumda dikdörtgen vücut tipine uygun elbise seçimi nasıl olmalı? Mini elbise modellerini tercih ederek bacaklarını, bedenine oturan straplez elbiseleri tercih ederek omuzlarını ön plana çıkarabilirsin.

İddialı ve seksi bir görünüm peşindeysen kayık yaka elbise modelleri ile birlikte sırt dekolteli elbise modellerine bir şans verebilirsin. Dikdörtgen vücut tipine uygun elbise seçimi yaparken belini ince göstermene yardımcı olacak bir tüyomuz daha var. O da omuzları açıkta bırakan elbiseler mi dersin? Omuzları açıkta bırakan elbiseleri tercih ederek sen de kombinlerinde illüzyon etkisi yaratabilirsin. 

Elma Vücut Tipine Göre Doğru Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

Bel ve basen bölgen kalın, göğüslerin büyük ve bacakların da üst bedenine oranla daha ince bir görünüme sahipse sen de elma vücut tipi ailesi mensubusun demektir! Peki elma vücut tipine göre doğru elbise seçimi nasıl olmalı? Eğer elma vücut tipine sahipsen, vücuduna ikinci bir ten gibi oturan elbiseler yerine bedenden uzak elbise modellerini tercih edebilirsin. Çünkü dikkat etmen gereken en önemli bölgen tabi ki karnın!

Seni daha kilolu gösterecek parçalarla araelna mesafe koyarak göğüs ve bacaklarına vurgu yapacak elbiselere göz kırpabilirsin. Elma vücut tipine sahipsen düz inişli elbise modelleri ile V yaka elbise modellerin yeni kurtarıcın olabilir. Bizden söylemesi… 


Elbiselerinizi Aksesuarlar ile Zenginleştirmeyi Unutmayın!

Vücut tipine ve tarzına göre bir elbise seçtin! Şimdi sıra bu elbiseleri şık aksesuarlarla tamamlamakta... Sonbaharın şıklığını yakalayacağın elbise modellerine zarif aksesuarlarla son bir dokunuş yaparak kombinlerini çeşitlendirebilirsin. Şapka, çanta, kolye ve kemer gibi çeşitli aksesuar modelleri arasından elbisene uygun seçimler yaparak stiline mertebe atlatabilirsin.

Seni gündüzden geceye taşıyacak mini elbise modellerini şık el veya omuz çantalarıyla tamamlayarak kombinini hareketlendirebilir, altına giyeceğin uzun bir çizmeyle seksapeli yüksek görünümler elde edebilirsin. Kombinini tamamlamak için stilini tamamlayacak şık bere ya da şapka modellerini iş birliğine davet edebilirsin. Çizginin dışında cool kombinler peşindeysen sweatshirt modelleri ile elbiselerini bir araya getirebilirsin. Sneaker, postal ya da spor ayakkabılarından yardım alarak sokak modasına yön verebilirsin. 

Gardıropların joker parçası midi elbise modelleri ile kemerlerini bir araya getirerek belinin inceliğine vurgu yapabilirsin. Daha asi bir tavır için bedenini saran midi elbise modelleri ile deri ceketlerini birleştirebilirsin. 

Daha feminen görünümler için biçilmiş kaftan olan dantel detaylı elbiselerle stilettolarını bir araya getirebilir, kombinine uygun bir çanta seçerek zevkli seçimlerini ortaya koyabilirsin. Özellikle şık davetlerde tercih edebileceğin siyah dantel elbise modellerine zarif inci küpelerle tamamlayabilir, simli bir portföy çantayla şık stilini bir üst seviyeye taşıyabilirsin.