Daha Zayıf Görünmek için İç Çamaşırı Seçiminiz Nasıl Olmalı?


Her kadının hayali daha ince görünmektir. Kimi baseninden hoşnut değildir, kimi göbeğinden, kimi göğsünden… Her pazartesi başlanan diyetler ve bir türlü gidilemeyen spor salonları ile henüz sonuca ulaşamadıysanız vücudunuzu tanıyıp, iç giyim seçiminize dikkat ederek, daha rahat olmanız ve daha zayıf görünmeniz mümkün.

Eğer vücut tipinizde basenlerinizden rahatsızsanız tanga ya da string gibi modelleri tercih etmemelisiniz. Bunların yerine geniş ve yüksek modeller daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca sıra son zamanlarda moda olan bikini tarzı, dar seçim modeller de kalçalarınızı daha büyük gösterecektir. Basen bölgenizde olan fazlalıklar kolaylıkla terlemenize neden olabilir. Bu nedenle, öncelikli tercihiniz pamuklu iç çamaşırlarından yana olmalıdır.

Vücut yapınızda göğüsleriniz basenlerinize oranla küçük ise vücudunuz orantısız görünebilir. Özellikle elbise gibi tek parça kıyafetlerin, üst kısmı bol dururken alt kısmı vücudunuzu fazlasıyla sıkar. Bu orantısızlığı ortadan kaldırmak için dolgulu sütyen modellerinden yararlanabilirsiniz. Dolgulu çamaşırlar ile göğüslerinizi daha büyük göstererek vücudunuzun alt ve üst kısmını orantılayabilirsiniz. Vücudunuzun üst kısmı ile alt kısmı arasındaki farkı kapattığınızda, vücudunuz olduğundan daha ince gözükecektir.

Bölgesel kilolarınız vücudunuzun üst bölümünde kalıyor ve bel – göbek bölgenizin kalınlığından şikayet ediyorsanız;  yüksek belli külotlar tercih etmeniz şart. Böylelikle iç giyim modeliniz, simit ve göbek bölgenizi biraz da olsa toparlar. Eğer simit bölgenizde yağlanma mevcutsa, daha ince bir görünüm için göğüs altına kadar uzanan tam boy korseleri de kullanabilirsiniz.

Vücut tipinize göre göğüslerinizin büyüklüğü sizi rahatsız ediyorsa, minimizer etkisi bulunan sütyenlerden yararlanabilirsiniz. Bu sütyenler, göğüslerinizi en az 1 beden küçük gösterir. Bunun yanı sıra daha dik ve daha biçimli göstereceği için; vücudunuzun geneli daha ince gözükür. Unutmayın ki, sarkık duran göğüsler ile fit bir vücut algısı uyandırmanız hiç kolay değil.