Modanın Sporda Atan Kalbi: Tenis

Hırs, tutku, adrenalin, konsantrasyon ve heyecanla sağa sola çevrilen başlar; meraklı gözler, derin sessizlik, 263,4 km/saat hızına kadar ulaşan bir top ve yeşil bir kort! Tüm bunlar sana çoktan tenisi çağrıştırdı bile! Hatta adını altın harflerle tarihe yazdıran Nadal ve Federer’in nefes kesen maçı gözlerinin önünden bir film şeridi gibi akıp gitmiş bile olabilir… Geçmişte yalnızca belirli bir zümrenin sahiplendiği tenis, popülaritesini giderek artırmaya devam ederken yüksek adrenalinli maçlarıyla herkesi ekrana kilitliyor.  

Yalnızca kortlarda sınırlı kalmayan bu sporun, popüler kültüre yansıyarak modaya da ilham verdiği bir gerçek! 2005 yılında vizyona giren Maç Sayısı’nda beyaz tenis elbisesi içindeki Scarlett Johansson’ın kusursuz güzelliğiyle hafızalarımıza kazınması da bunun kanıtıdır diyebiliriz. Yakın bir zaman sayılabilecek 2022’deyse, sıradan bir ailenin hayatında tenisin önemini anlatan “Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar” filmine merhaba demiştik. Bu film, tenis temasıyla bizi kortlara bir adım daha yaklaştırmış, sürükleyici hikâyesi kadar en az kostümleriyle de hayranlıkla izlememizi sağlamıştı. 

Tam bu noktada moda ve tenisin her zaman iç içe olduğunun bir kez daha altını çizelim! Öyle ki filmde hayatı anlatılan Serena Williams; maçlarda giydiği kıyafetlerden ilhamla kendi moda markasını kurmuş, bir stil ikonu olan Beyonce ile iş birliklerinde bulunmuştu. Kortlarda attığı çığlıklarıyla adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Maria Sharapova da spora olduğu kadar, kendi markasıyla modaya da yön veren kadın oyuncular arasında!  

Tüm bunların yanında, 2022’nin en önemli tenis olayını anmazsak bi’ eksik kalırız! Laver Cup’ta Rafael Nadal ile son tenis karşılaşmasına çıkarak emekliye ayrılan Roger Federer, bu tarihi maçın uzun süre konuşulmasına sebep olmuştu. Başta tek bakışıyla dünyaca ünlü moda markalarına yön veren otorite Anna Wintour olmak üzere Hollywood oyuncularından yıldız müzisyenlere kadar her giydikleri gündem olan ünlüleri izleyiciler arasında toplamıştı. En az maç kadar hem oyuncuların hem de izleyicilerin giydiği kıyafetler de günlerce manşetlerden düşmemişti. Uzun lafın kısası, Modanın Sporda Atan Kalbi: Tenis derken pek de abartmıyor, “tenis kadar modayla iç içe olan başka bir spor dalı var mı?” diye sormadan geçemiyoruz! 

Dagi Blog olarak ‘’tenis kıyafetleri nelerdir?’’ ve ‘’retro tenis kıyafetleri nelerdir?’’ sorularını senin için yanıtladık. Tenisin modaya yansımalarını yakından incelemeye hazırsan, işte başlıyoruz! 

Yeşilin Enerjisi Kortlardan Sokaklara! 

 

Dagi’nin “Green Court” teması, yeşilin en güzel tonlarıyla yalnız spor tarzına değil, günlük kombinlerine de yeni bir soluk katacak! İlhamını tenisin tutkulu, dinamik ve heyecan veren ruhundan alan bu şık parçaları, sen de günlük kombinlerine dâhil ederek stiline farklılık katabilirsin. Peki tenis kıyafetleri nelerdir? 

Hem kadın hem erkek koleksiyonlarının vazgeçilmezi olan eşofman takımları, Dagi’nin Green Court temasının da kilit parçaları arasında yer alıyor. Konforlu, şık ve ikonik parçaları ister spora giderken istersen de günlük stiline adapte ederek cool tavrını koruyabilirsin. Bedenine yapışmayan, en az ipek kadar pürüzsüz, üstelik bitki bazlı liflerden işlenmiş doğa dostu cupro eşofman takımlarını gardırobuna dahil ederek stil hanene artı puan yazdırabilirsin. 

Hem kadın hem de erkek koleksiyonunda yer alan ince, nefes alabilenn ve hafif pamuklu polo yaka tişört modelleri ile tenis kortlarının verdiği heyecanı günlük hayatına adapte edebilir, onu jean’lerinle ya da keten pantolonlarınla bir araya getirerek güçlü bir duruş sergileyebilirsin. 

Spor salonlarının olduğu kadar, sokak modasının da baş köşesini tutan biker tayt modelleri ile iddialı tavrını tenis temasıyla birleştirebilirsin. Soyut tenis temalı desenlerin olduğu oversize sweatshirt modellerini ya da tişörtleri, biker tayt modelleri ile bir araya getirerek şık ve rahat bir görünüm elde edebilirsin.  

Bacaklarının estetik görünümünü öne çıkaran tenis etekleri ile kortlarda rahatça hareket edebileceğin gibi neredeyse kült mertebesine ulaşan bu ikonik etekleri, oversize sweatshirt modelleri ile kombinleyerek daha havalı olabileceğini de unutma! Bilekte biten sporcu çoraplarını bu stil oyununa dahil ederek tüm dikkatleri bacaklarına çekebilir, yüksek tabanlı spor ayakkabılar ile bacak boyunu olduğundan daha uzun gösterebilirsin.  

“Tenis kıyafetleri nelerdir?” sorusunun yanıtları bunlarla bitmiyor! Kadınların kurtarıcı parçası elbiseler, kortlarda da vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Seni “ne giyeceğim?” derdinden kurtarmaya dünden hevesli tenis elbiseleri, uçuş uçuş eteği ve omuzları açıkta bırakan formuyla bir adım öne çıkıyor! Sen de tenis elbiseleri ile kortlarda podyum şıklığını yakalamanın yanında, onları günlük kombinlerinde fermuarlı sweatshirt modelleri ve clutch çantalarla tamamlayarak ikonik görünümler elde edebilirsin! 

Dagi’nin tenis vurgusunu güçlendirdiği Dagi Active Erkek Spor Giyim Koleksiyonu ve Dagi Active Kadın Spor Giyim Koleksiyonunda bulunan ürünlerle gardırobuna ikonik dokunuşlar yapmanın tam zamanı!  

 

Pembenin En Retro Hali Kortlarda!  

 

Dünyaca ünlü markaların Pantone ile iş birliği yaparak koleksiyonlarının ana rengi olarak belirlediği pembe, podyumlardan günlük hayatımıza çoktan taşmış durumda. Pembe vurgusu 2023 yılında bu denli güçlüyken, bu sıcacık renk ile ayrılmaz ikili olan diğer bir popüler kültür öğesini hatırlamazsak olmaz! Henüz vizyona girmemiş olmasına rağmen pembenin konumunu güçlendiren Barbie filmi de heyecanımızı günden güne artırıyor. Ancak bu tatlı toz bulutunun etki alanı yalnızca bunlarla sınırlı değil. Pembenin en retro hali kortlara ve tenis kıyafetlerine kadar sirayet etmeyi başarıyor! Peki retro tenis kıyafetleri nelerdir? 

Stilinde tenis vurgusunu retro dokunuşlarla öne çıkarmak ve kendini tıpkı Barbie’nin kıyafetlerinde olduğu gibi nostaljik esintilere kaptırmak istiyorsan, biye detayların kullanıldığı parçalarla aranı sıkı tutabilirsin. Kıyafetinle aynı veya farklı renklerde tamamlayıcı şeritlerle, kombinlerinin retro havasını güçlendirerek cool tavrını destekleyebilirsin. ???? 

Hareketin dozunu artırdığın günlerde ter tutmayan ve çabuk kuruyan yapısıyla öne çıkan kadın bol fit şort modellerini kombinlerine dahil edebilirsin. Beline oturan ve bacak bölgende bollaşan bu şortlarla vücut hatlarını ön plana çıkarırken, biye detaylarının yarattığı şık kontrastla bulunduğun her ortamın yıldızı olabilirsin. 

Şort modellerini biye detaylı bra modelleri ile bir araya getirerek takım oyununu sürdürebilirsin. Göğüs bölgeni toparlayan bra modelleri ile hareketlerine özgürlük kazandırabilir, spor yaparken konfor alanını genişletebilirsin. Hem spor yaparken hem de günlük kombinlerine dahil edebileceğin bu fonksiyonel parçalarla, iddialı ve şık görünümler elde edebilirsin. Bra modelleri ile blazer ceketlerini bir araya getirerek stiline mertebe atlatabilirsin.  

Şort giymek istemediğin ve alternatif parça arayışında olduğun günlerde ise bra modellerini şort etekler ile iş birliğine davet edebilir, esnek kumaşın verdiği rahatlık hissiyle tüm sınırlara meydan okuyabilirsin! Kombinlerinin ilhamını renklerle yükseltmek istiyorsan degrade desenlerin kullanıldığı tenis elbiselerine yatırım yapabilirsin.  

Tenis temalı tüm parçalar Dagi’nin Green Court koleksiyonunda senin olmayı bekliyor! Yeşilin enerjisini ve pembenin nostaljik vurgusunu Dagi Tenis koleksiyonunda hemen keşfedebilir, trendleri belirleyen sen olabilirsin!