KÜLOT SEÇİMİ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Günlük kıyafetlerin altında görünmüyor olsalar da şüphesiz ki külotlar kadın iç giyimin gizli kahramanları… Gün boyu tene temas eden ve vücudu saran bu parçaların seçiminde özen gösterilmesi gereken detayların olması da kaçınılmaz! Peki doğru külot seçimi nasıl yapılır?

Öncelikle bu sorunun tek bir yanıtı olmadığını belirtmekte fayda var! Doğru külot seçimi; külot modellerinin üretildiği materyalden kullanım amacına, kullanıcının bedeninden üzerine giyilen kıyafetlerle uyumuna kadar uzanan geniş bir konu. Bu nedenle, vücuduna ve tarzına uygun doğru külot modelini seçebilmen için birden fazla detayı göz önünde bulundurman gerekiyor. Tabi bu detaylar gözünde büyümesin!

Dagi Blog olarak “külot seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” konusunu senin için yakın markaja aldık. Rehber niteliği taşıyan yazımız için hazırsan, işte başlıyoruz!

Beden

Külot seçiminde nihai karara varmadan önce dikkat etmen gereken ilk faktör, beğendiğin külot modelinin bedenine uygun olup olmadığı! Eğer henüz bedeninin ne olduğunu bilmiyorsan, külot seçiminde ilk adımın alt beden ölçünü belirlemek olmalı. Bunun içinse ihtiyacın olan tek şey bir mezura! Mezurayı önce belinin etrafına sararak bel ölçünü, daha sonra da kalçanın etrafını sararak kalça ölçünü bulabilirsin. Çıkan sayıları beğendiğin külotun beden tablosundaki ölçülerle karşılaştırarak alt bedenine uygun bedeni sepetine ekleyebilirsin. İşte bu kadar basit!

Çok sıkı bir külot alt bedenine baskı yaparak hem gün boyu rahatsız hissetmene hem de vücudunu tahriş ederek fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir. Vücuduna oturmayan ve üzerine aşırı bol olan bir külot ise sürekli belinden düşeceği için gün boyu diken üstündeymişsin gibi hissetmene yol açabilir. Bu yüzden bedenine uygun bir külot modeli seçerek konfor alanını genişletebilirsin!

Amaç

Her durum için tek bir külot modeli tüm ihtiyaçlarını karşılasaydı ne kadar kolay olurdu değil mi? Ancak durum pek de öyle değil! Gün içinde yapacağın çeşitli aktivitelere ve kullanım amacına göre tercih etmen gereken külot modelleri de haliyle farklılık gösteriyor.

Günlük kullanım için rahat bir seçenek olarak hipster külot ve slip külot modellerini tercih edebileceğin gibi spora gittiğin ya da yürüyüş yaptığın günlerde şort külot modellerini kombinlerine dahil edebilirsin. Özel bir güne hazırlanıyor ya da kendini daha çekici hissetmek istiyorsan string külot, tanga külot ya da transparan külot gibi modelleri radarına alarak yakalamayı istediğin seksi görünüme göz kırpabilirsin. Menstrual döneminde ise kalçanı sararak rahat etmeni sağlayacak kadın boxer modelleri ile aşk yaşayabilirsin.

Materyal

Saten, pamuklu, dantelli, elastan… Külot modelleri de kullanım amaçlarına göre, üretildikleri kumaşlar açısından da farklılık gösteriyor. Bu sebeple külodunu nerede, ne zaman ve hangi kombinle giyeceğin seçeceğin materyali de etkiliyor. Eğer günlük kullanım için bir iç çamaşırı arıyorsan, hareket kabiliyetini artıran, nefes alan ve terletmeyen yapılarıyla bir adım öne çıkan pamuklu külot modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Karın bölgendeki fazlalıkların kıyafetinden görünmesine bir son vermek istiyorsan, korse külot ve toparlayıcı külot modelleri gardırobunun yeni gözdesi olabilir. Naylon, poliamid ve polyester gibi sentetik kumaşlardan üretilen bu külot modelleri ile sen de vücudunun bir beden daha küçük görünmesini sağlayarak daha fit bir duruş sergileyebilirsin. Seksi görünümler peşindeysen saten külot ve dantelli külot modelleri ile aranı sıkı tutarak gardırobunun eksik parçalarını tamamlayabilirsin.

Etek Giyerken Tercih Edilmesi Gereken Külot Modelleri Nelerdir?

Maxi ya da mini, pileli ya da kalem… Her mevsimde kadın gardırobunun vazgeçilmezi olan eteklerin cazibesine kapılmamak ne mümkün! Eteğinin üzerinde kusursuz görünmesi için öncelikle iç giyiminde tercih edeceğin külot modeli ile vücudun arasında mükemmel bir uyum yakalaman şart! Gün boyu rahat ve öz güvenli hissetmenin yolu bu uyumu yakalamandan geçiyor desek çok da abartmış sayılmayız! Peki “etek giyerken tercih edilmesi gereken külot modelleri nelerdir?” dediğini duyar gibiyiz.

Bu noktada eteğin kumaş yapısı, sana nasıl bir külot modelini tercih etmen gerektiğine dair yol gösterici olabilir. Saten veya ipek etek giyeceksen altına dışarıdan iç çamaşırı izini belli etmeyecek dikişsiz külot modellerine göz kırpabilirsin. Dikişsiz külot yerine bir alternatif arıyorsan, rahat, pürüzsüz ve hafif bir kullanım sunan yüksel bel tanga modelleri ile iş birliği yapabilirsin.

Kombinine mini etek modellerinden birini dahil etmeyi düşünüyorsan, şort külot modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Vücudun ve eteğin arasında koruyucu görevi gören bu külot modelleriyle kendini daha güvende hissederken riskli görünümlerden kaçınabilirsin. Kombinini maksi etek modelleri ile tamamlayacaksan, yüksek bel külot modellerine göz kırpabilirsin. Belini daha ince göstererek karın bölgeni toparlayan yüksek bel külot modelleri ile sen de kusursuz görünümlere imza atabilirsin. Etek giyerken tercih edilmesi gereken külot modelleri nelerdir? konusunu senin için detaylandırdığımıza göre sıra pantolonlarda…

Giydiğin Pantolonun Kumaşına Göre Tercih Edilmesi Gereken Külot Modelleri Nelerdir?

Jean, tayt ve kumaş gibi günlük giyimde sıklıkla tercih edilen pantolonların iç giyimde tamamlayıcısı ise tabi ki külotlar! Bu nedenle, vücuda direkt temas eden giyim parçalarından olan pantolon modellerinin altına tercih edebileceğin birçok külot modeli alternatifi öne çıkıyor. Peki giydiğin pantolonun kumaşına göre tercih edilmesi gereken külot modelleri nelerdir? Pantolon kombinleri yaparken işini kolaylaştıracak külot modellerini senin için sıraladık.

Pantolonlarının altına tercih edeceğin külot modellerinde rahatlığın önemi kadar, pantolonun kumaşıyla uyumlu olup istenmeyen görünümleri engellemesi de göz önünde bulundurman kriterler arasında. Düşük bel ve dar bir jean pantolon giymeyi düşünüyorsan tercihini string külot veya yarım tanga modellerinden yana kullanabilirsin. Dışarıdan belli olmamasıyla ‘’yok hissiyatı” veren bu modeller ile kombinlerinde şık görünümler elde edebilirsin. Kombinine yüksek bel jean’leri dahil edeceksen, lazer kesim külot modelleri ile sıkı bir iş birliği yapabilirsin.

İkonik sokak stilinin vazgeçilmez parçası olan taytlar ise hata kabul etmiyor desek çok da abartmış sayılmayız! İşte tam da bu sebeple vücudunu tamamıyla saran taytların altına tercih edeceğin külot modelinin dikişlerinin dışarıdan belli olmaması fazlasıyla önemli... Tayt giydiğin günlerde lazer kesim külot modellerini tercih ederek kusursuz görünümler elde edebilir, doğru iç çamaşırı seçimleriyle stiline mertebe atlatabilirsin.

Kombininde yüksel bel kumaş pantolonlara yer vereceksen, yüksek bel tanga modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Giydiğin pantolonun altından belli olmayan yüksel bel tanga modelleriyle kusursuz bir görünüm elde ederken bel bölgeni daha ince göstererek iddialı tavrını ortaya koyabilirsin.

Külot Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kadın iç giyimde önemli bir yere sahip olan külotlar, her ne kadar dışarıdan görünmese de gün boyu üzerimizde olduğu ve cildimize temas ettiği için oldukça özen gösterilmesi gereken bir konu... Kimse külodunun üzerindeyken kaşındırmasını, belinden düşmesini ya da sıkmasını istemez. İşte tam da bu sebeple seni gün boyu rahat ve güvende hissettirecek külodu seçmek için bazı ipuçlarını bilmen gerekir. Peki külot seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Külot seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri, ürünün kumaş kalitesidir. Gün boyu cildine temas eden külotlarının herhangi bir tahrişe veya alerjiye sebep olmaması için organik ve doğal kumaşlardan oluşan külot modellerini tercih etmelisin.
  • Külot seçimini yaparken kullanım alanını göz önünde bulundurmalısın. İddialı ve seksi görünümler peşindeysen string külot, tül külot ve tanga külot modelleri senin için mükemmel seçimler olabilir. Ancak günlük kullanım için düşük belli ve orta kapalılıkta olan brazilian külot ve slip külot modellerini tercih etmen daha konforlu bir seçim olacaktır.
  • Bel kısmın genişse yüksek bel külot modelleri, belinin daha ince görünmesini sağlaman açısından şık bir seçenek olabilir. Düşük bel külotlar ise toplanacağı için seni rahatsız edebilir.
  • “Külot seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” sorusunun yanıtları bunlarla bitmiyor. Külot modelinin rengi de külot seçiminde dikkat etmen gereken etmenler arasında yer alıyor. Özellikle iç gösteren beyaz ve krem rengi pantolonların altına nude ve toprak tonlarında bir külot modeli seçerek mükemmeli yakalayabilirsin.

Külot seçimi yaparken vücuduna ve tarzına uygun modeli bulabilmen için dikkat etmen gereken faktörleri senin için sıraladık! Artık ‘’tam bana göre’’ diyebileceğin modele çok daha yakınsın! Sen de gardırobunun eksik parçalarını tamamlamak için Dagi iç giyim koleksiyonuna hemen göz atabilir, külotlardan erkek boxer modelleri arasında sağlıklı ve şık seçimlerinle kendini şımartabilirsin.