Yaz Tatilinde Nereye Gidilir?

Kendini ihtişamlı koylara, masmavi sulara, upuzun kumsallara bırakarak yaz tatilinde güneşin ve denizin keyfini çıkaranlardan mısın? Yoksa kültürel gezilerle zamanlar arası yolculuk yaparak büyülenenlerden mi? Yanıtın her ne olursa olsun şehrin karmaşasından ve stresli iş yaşamından bir nebze de olsa uzaklaşmak sana çok iyi gelecek!  Yapman gereken tek şey, sevdiklerinle birlikte gideceğin rotayı belirlemek ve bavulunu hazırlamak… Peki yaz tatilinde nereye gidilir?

Muhteşem bir coğrafyada bulunan Türkiye’de yaz tatili yapılacak en güzel yerler konusunda seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsin. Ancak paniğe hiç gerek yok! Haziran’dan başlayıp Eylül sonuna kadar devam eden yaz sezonu için sana en uygun rotayı belirleyerek aylardır hayalini kurduğun tatile çıkabilirsin. Salaş bir tatil peşindeysen çadır, bungalov ya da pansiyon konaklama seçenekleri arasından birini tercih edebilirsin. Tam bir keyif düşkünüysen tercihini her şey dahil otellerden ya da lüks tatil köylerinden yana kullanarak konfor alanını genişletebilirsin.
Tüm yılın yorgunluğunu üzerinden atabileceğin, arkadaşlarınla eğlenebileceğin, masmavi sularla yemyeşil doğanın tadını çıkartabileceğin bir tatil arıyorsan Ege ve Akdeniz seni çağırıyor demektir.  “Yaz tatilinde nereye gidilir?” sorusuna geri dönersek, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Antalya, Selimiye, Olimpos, Bozcaada, Ayvalık ve Kuşadası gibi tatil beldeleri; en çok tercih edilen lokasyonlar arasında yer alıyor.

Popüler tatil beldelerinden, butik otellere, her şey dahil otellerden, bungalov tipi tesislere kadar birçok farklı konaklama seçeneği arasından bütçene ve yaşam tarzına en uygun olanını seçerek sen de bu yazın tadını sonuna kadar çıkarabilirsin.

Dagi Blog olarak çok merak edilen “yaz tatilinde nereye gidilir?” konusunu senin için radarımıza aldık! Rehber niteliği taşıyan yazımız için hazırsan başlıyoruz.

Türkiye'de Yaz Tatili Yapılacak En İyi 5 Tatil Yeri

Uzun zamandır bu anı beklediğini biliyoruz!  Şimdi iş stresini ve şehrin gürültüsünü arkanda bırakıp yenilenme zamanı. Tam olarak şu an yapman gereken tek şey bu zengin coğrafyada sevdiklerinle birlikte tatilini nerede geçireceğini belirlemek. Eğer sen de tatil rotanı belirlemekte zorlanıyor ve “yaz tatilinde Türkiye’de en iyi tatil nerede yapılır?” diye soruyorsan, ilgini çekebilecek bu yazı tam senlik!

Sen de “Türkiye’de yaz tatili yapılacak en iyi 5 tatil yeri” listemize göz atarak tatil rotanı yeniden oluşturabilirsin.

 

1.       Sezon Açılışlarıyla Ünlü: Bodrum

Türkiye’de yaz tatili yapılacak en iyi 10 tatil yeri arasında ilk sırada sezon açılışlarıyla ünlü Bodrum yer alıyor. Birbirinden özel plajları, beach party’leri ve gece hayatıyla ünlü olan Bodrum’da yaz tatili bir başka… Ünlülerin ve turistlerin en çok tercih ettiği tatil beldeleri arasında ilk sırada yer alan Bodrum’un yaz mevsiminde bölgedeki nüfusun ortalama 10 katına çıktığını da belirtmiş olalım. 

Hem deniz tatili hem de kültür gezisi yapmak için ideal olan Bodrum’un neden bu kadar popüler olduğuna şaşırmamak lazım. Sen de eski adı Halikarnassos olan Bodrum’un altını üstüne getirirken; bir dönem “Yılın En İyi Müzesi” unvanını almaya hak kazanmış olan Bodrum Kalesi’ni ziyaret edebilir; Sualtı Arekoloji Müzesi’ni ve Antik Tiyatro’yu da ziyaret ederek tarihin tozlu sayfalarında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsin. Hazır Bodrum’a kadar gelmişken Zeki Müren Sanat Müzesi’ne uğramayı da unutma…

Bu arada deniz tatili severler için küçük bir dipnot ekleyelim. Eğer gerçekten Bodrum’un tadını çıkarmak istiyorsan, tekne turlarına katılabilirsin. Tekne turunda ve plajda tüm meraklı bakışları üzerinde toplamak istiyorsan Dagi kadın plaj ve erkek plaj koleksiyonuna göz atarak eksik parçanı tamamlayabilirsin.

2.       Yerli ve Yabancı Turistlerin Gözdesi: Marmaris

Yıllar geçse de popülaritesinten hiç bir şey kaybetmeyen Marmaris, yalnızca yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de en çok tercih ettiği yaz tatili beldelerinin başında geliyor. Özellikle Rus turistlerin gözdesi olan Marmaris; yemyeşil ormanları, berrak koyları ve tertemiz sahilleriyle her yaz binlerce kişiyi ağırlıyor.Harika plajlarının ve koylarının yanında tam bir kültür beşiği olan Marmaris’te gidilecek yer çok! Hangi plajları görmeliyim dediğini duyar gibiyiz. İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Uzunyalı Plajı, Kleopatra Adası / Sedir Adası Plajı ve Kızkumu Plajı’nı mutlaka görün. Bununla birlikte Bördübet Koyu, Kumlubük Koyu ve Boncuk Koyu’na gitmeyi unutmayın. Hazır Marmaris’teyken, Marmaris’in simgesi haline gelen ve müzeleştirilen Marmaris Kalesi’ni de listeye eklemeyi unutmayın.

3.       Huzur Veren Koylarıyla: Selimiye

Marmaris’in yükselen yıldızı haline gelen Selimiye, huzur ve sakinlik arayanların yeni vazgeçilmezi… Tüm yılın yorgunluğunu yeşilin ve mavinin birleştiği Selimiye’de atmak isteyenler için Aşıklar Adası, Akkum, Turgut Şelalesi gibi yerler görülmeye değer.

Sen de Selimiye’deki butik otelleri, otelleri ve pansiyonları araştırarak bu yazı hiç bitmeyecekmiş gibi yaşayabilirsin.

 

4.       Tatil Beldelerinin En Rütbelisi: Çeşme

İzmir’in gözbebeği Çeşme, tatil beldelerinin en rütbelisi desek çok da abartmış sayılmayız. Türkiye’de deniz tatili denilince akla ilk gelen destinasyonlardan biri olan Çeşme, ünlülerin de akınını uğruyor.

Gece hayatıyla da ünlü olan Çeşme; tatiline hareket katıp eğlencenin dozunu artırmak isteyenler için gidilecek en güzel yerlerden biri… Ancak Çeşme’nin bu kadar popüler olmasının bir getirisi olduğunu da hatırlatalım. Namı ülke sınırlarını çoktan aşmış olan Çeşme, işte tam da bu sebeple fazlasıyla kalabalık oluyor. Eğer kalabalıklar senlik değilse, rotanı başka bir yere çevirebilirsin. Ama kalabalıklar beni üzmez diyorsan, Çeşme bu yaz için seni bekliyor!

 

5.       Salaş Tatil Arayanların Uğrak Yeri: Çıralı, Olimpos, Adrasan

Bir taşla üç kuş vurmaya ne dersin? Yaz tatilinde tek bir yere bağlı kalmak yerine birbirine yakın yerleri rotana ekleyerek seçeneklerini zenginleştirebilirsin. Tabi ki Antalya’nın son senelerde en uğrak yerlerinden biri olmayı başaran Çıralı, Olimpos ve Adrasan’dan bahsediyoruz.

Bungalov evleriyle ünlü Olimpos ve Adrasan aynı zamanda kamp yapmayı sevenlerin de uğrak yeri… Kemer’e ortalama 30 km uzaklıkta yer alan bu muhteşem üçlü mütevazı ve gürültüden uzak tatil arayanlar için tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Eğer sen de doğayla iç içe, sakin ama bir o kadar da keyifli bir tatil peşindeysen tatil rotana Çıralı-Olimpos-Adrasan üçlüsünü şimdiden ekleyebilirsin.

Eğer Adrasan’daysan ve M.Ö. 7. yüzyıldan kalan tarihi yapılar senin de radarına giriyorsa Phaselis Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsin. “Küçük Maldivler” olarak adlandırılan Suluada’yı görmek istersen de tekne turlarına dahil olabilirsin.Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerler arasında üst sıralarda yer alan Çıralı’daysan; ateşi sönmeyen meşhur Yanartaş’a uğrayabilirsin. Son olarak Tahtalı Dağı’nın tepe noktasına çıkmak istiyorsan, teleferikle heyecanlı bir yolculuk yapabilirsin.

“Türkiye’de Yaz Tatili Yapılacak En İyi 5 Tatil Yeri” yazımızın sonuna geldik. Eğer sen de tatil kombinleri yaparken zorlanıyorsan, “tatil kombinleri nasıl yapılır?” yazımıza ulaşarak bavulunun eksiklerini hızlıca tamamlayabilirsin.