Tatil Kombinleri Nasıl Yapılır

Eğer bu yazıyı okuyorsan, tatil için geri sayım başlamış demektir.  Yorucu ve kasvetli günleri geride bırakmak için tatil rotanı da belirlediğine göre sıra tatil bavuluna yerleştirilecek kombinlerde! Tatil bavulu hazırlama sürecinde dikkat etmen gereken en önemli şeyin planlama olduğunu daha önce de söylemiştik. Gideceğin yere ve tatil planına göre yanına alacağın kıyafetleri belirleyebilir; hem zamandan hem de bavulundaki yerden tasarruf ederek bir taşla iki kuş vurabilirsin. Peki tatil kombinleri nasıl yapılır?

Tatil sürene ve gideceğin yerlere göre kombinlerini önden belirleyerek yanına gereksiz eşya alma derdinden tek çırpıda kurtulabilirsin.  Yanına alacağın kıyafetleri kategorize ederek hem plajda hem havuzda hem de gece gezmelerinde ne giyeceğini belirleyebilirsin. Bununla birlikte hava durumunu da kontrol ederek kusursuza yakın bir plan yapabilirsin.

Peki senin tatil bavulun sıcak yaz günlerine hazır mı? “Tatil kombinleri nasıl yapılır?” sorusunu Dagi Blog olarak senin için radarımıza aldık! Tatil bavulu hazırlığını kolaylaştıracak ip uçları için hazırsan hemen başlıyoruz!

Plaja Giderken Ne Giyilir?

Plaja giderken ne giyilir? denildiğinde akla ilk gelen parçaların kadınlar için pareo, mayo, bikini ve mayokini; erkekler için de deniz şortu olduğunu söylememize gerek yok. Ancak plajda güneşlenmenin ve yüzmenin dışında daha farklı organizasyonların yapıldığını da hatırlatmış olalım.

Plajda da tarzından ödün vermek istemiyorsan mayo, bikini ve mayokinilerinle uyumlu elbise modelleri ile terlik ya da sandaletlerini bir araya getirerek stil ikonu haline gelebilirsin. Kombininle uyumlu güneş gözlüğü, çanta ve şapka modellerini de listene dahil ederek zevkli seçimlerini ortaya koyabilirsin.

Yürüyüş, koşu, bisiklet, plaj voleybolu, yoga gibi spor etkinliklerine dahil olacaksan; şort, eşofman takımı, basic tshirt modelleri, tayt, bralet gibi modelleri de ne giyilir listenin üst sıralarına ekleyebilirsin.

Plaja giderken ne giyilir? sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil. Eğer plajda yürüyüş yaparken kombininle göz kamaştırmak istiyorsan tercihini sırt ya da omuz dekolteli elbise modellerinden yana kullanabilirsin.

Dagi erkek plaj koleksiyonunda yer alan renkli ve desenli deniz şortları ile en az onlar kadar eğlenceli gömlek ve tişört modellerini kombinleyerek modunu yükseltebilirsin.

Havuza Giderken Nasıl Kombin Yapılır?

Eğer havuzu olan bir otelde kalacaksan, “havuza giderken nasıl kombin yapılır?” sorusu senin de aklını kurcalıyor olabilir. Ancak paniğe hiç gerek yok! Özellikle havuz başında vakit geçirip güneşleneceksen, mayo ya da bikini üzerine elbise, şort ve tshirt kombini hayatını kolaylaştırabilir. Daha şık ve feminen bir duruş peşindeysen pareo modelleri tam senlik demektir!

Bununla birlikte havuzdan restauranta geçerken kıyafetlerini yeniden giymek yerine pareoyu ister elbise gibi istersen de havlu gibi beline bağlayarak özgürce hareket edebilirsin. Seçtiğin bikini, mayo ve mayokini modellerinin renkleriyle uyumlu pareo çeşitlerini stiline dahil ederek tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin. Özellikle havuza giderken hareket kabiliyetini kısıtlamayacak ve seni terletmeyecek salaş elbise modellerini tercih ederek pratik, şık ve zamansız kombinler yapabilirsin.

Havuza giderken nasıl kombin yapılır? sorusunu bir de erkekler için yorumlayalım. Erkeklerin kadınlar kadar onlarca farklı seçeneği olmasa da iddialı kombinler yaratmaları çok da zor değil. Dagi erkek plaj koleksiyonunda yer alan renkli ve desenli deniz şortları ile en az onlar kadar eğlenceli gömlek modellerine göz atarak sen de zevkli seçimlerinle göz kamaştırabilirsin.

Hem kadın hem de erkek plaj stilinin tamamlayıcı aksesuarlarından bahsetmezsek olmaz! Plaj stilini tamamlayacak havluları ve onlarla uyumlu çantaları tercih ederek modunu yükseltebilirsin. Bu arada koruyucu güneş kremlerini, bronzlaştırıcılarını ve nemlendiricilerini de çantana atmayı unutma! “Havuza giderken nasıl kombin yapılır?” sorusunu detaylandırdığımıza göre akşam yemeği kombinleri ile yolumuza devam edelim. 

Akşam Yemeği Kombinleri Nelerdir?

Kadınlar için onlarca farklı kıyafet seçeneğinin oluşu bazen işleri daha da karmaşık hale getiriyor olabilir. Ancak tatilini tüm bunları düşünerek geçirmene ve stres yapmana gerek yok. Özellikle havuz ve plaj sonrası otele dönülmüş, duşlar alınmış ve akşam yemeğine gidilecekse… Peki akşam yemeği kombinleri nelerdir?

Eğer konakladığın otelde bir yemeğe katılacaksan beyaz ya da siyah bir elbise seni “ne giyeceğim?” derdinden kurtarabilir. Moduna ve bulunduğun ortama göre salaş ya da şık elbiseleri tercih ederek konfor alanını genişletebilirsin. Otel dışında özel bir mekana gidiyorsan, mini ya da maksi elbiseleri tatil bavuluna ekleyerek ilk adımı atabilirsin. Kombinini tamamlamak için sade takılar ve iddialı ayakkabılarla iş birliğine gidebilir, saçını ve makyajını doğal bırakarak anın tadını çıkarabilirsin.

Söz konusu erkekler olunca, kombin seçeneklerinin sınırlı olduğunu itiraf edelim. Ancak bu yaratıcılığını kullanamayacağın anlamına gelmiyor. Gideceğin yere uygun şık gömlek modelleri ve pantolonları doğru ayakkabı ve aksesuarlarla bir araya getirerek sen de güçlü bir duruş sergileyebilirsin. Daha salaş kombinler için keten gömlekler ile keten pantolonları set halinde kullanabilirsin.

Akşam yemeği kombinleri nelerdir? sorusunu da yanıtladığımıza göre sıra eğlenceli gece partilerinde mi dersin?


Eğlenceli Gece Partilerine Giderken Ne Giyilir?

Tatillerin en keyifli yanlarından biri de eğlencenin dozunu artıran gece partileri… Otelde ya da otelin dışında gerçekleşen partilere katılırken sen de gideceğin yere, vücut proporsiyonuna ve moduna göre seçim yaparak şık görünümler elde edebilirsin. Peki tatilde eğlenceli gece partilerine giderken ne giyilir? Tatil kombinleri nasıl yapılır?

Bu sefer bir değişiklik yapıp kombin önerilerimize erkeklerden başlayalım. İddialı, şık ve zarif erkeklerin vazgeçilmezi jean pantolonlar gece gezmelerinin de joker parçası… Onu ruhunu yansıtan keten gömlek modelleri ile birleştirerek sen de güçlü bir stil hamlesi yapabilirsin. Kombinini tamamlamak için adımlarına özgürlük kazandıracak sneakerlarından destek alabilirsin. Sıcak yaz akşamlarında jean’ler bana göre değil diyorsan, bohem ruhunu yansıtacak keten pantolonlarla set görünümler elde edebilirsin.

Yaz partilerinde tatilde ne giyilir diyen kadınlarla önerilerimize devam edelim. Gardırobunun hem kurtarıcı parçası hem de jokeri olarak görev yapan elbise modelleri yaz gecelerinde de çabasız şıklığın bir nevi garantörü desek çok da abartmış sayılmayız. Mini, midi ya da maksi elbiselerle kendini “giy-çık” akımının çekici kollarına bırakabilirsin. Çiçek desenli, dekolteli, yırtmaçlı ya da saten elbiselerle tamamlayıcı aksesuarlarını bir araya getirerek çekim gücünü artırabilirsin. Eğer açık havada bir partiye katılıyorsan zarif, sade ve şık askılı gece elbise modellerini tercih ederek ortamın ısısını yükseltebilirsin.

Daha cool ve salaş kombinler peşindeysen, crop top, şort, dekolteli şık bluz, bikini ve İspanyol paça pantolon modelleri ile sen de yaratıcılığını konuşturabilirsin. Saç ve makyajını gideceğin ortama göre yorumlayarak tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.