Büyük ve Sarkık Göğüsler İçin Sütyen Nasıl Olmalı?

İnsan vücudundaki her bir doku ve organın yaş ilerledikçe şekil değiştirdiğini biliyor muydun? Bu doku ve organ değişikliklerine kulak, burun gibi göğüsler de dahil. Göğsüne iyi bak çünkü zaman geçtikçe o da deforme olarak çeşitli değişikliklere uğrayacak... İşte tam da bu sebeple doğru sütyen seçimi yapabilmek için göğüs ölçünü zaman zaman gözden geçirebilirsin. Doğru göğüs ölçüsü nasıl alınır diyorsan, senin için hazırladığımız yazıya buradan göz atabilirsin. Peki büyük ve sarkık göğüsler için sütyen seçimi nasıl olmalı? Büyük göğüsler için sütyen seçimi yaparken nelere dikkat etmeli? Doğru sütyen seçimi nasıl yapılır? Hep beraber inceleyelim.


Eğer göğüslerin büyük ve sarkıksa, öncelikle toparlayıcı özelliği olan balenli sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Seçtiğin sütyenin balenlerinin tam olarak göğsünün ortasına ve altına geldiğinden emin olmalısın. Eğer sütyenin göğüslerini bastırıyor ve hareket kabiliyetini kısıtlıyorsa; işte burada ters giden bir şeyler var demektir. Göğüslerinde baskı hissediyorsan bir beden büyük sütyen modeli deneyerek, üzerindeki baskıyla vedalaşabilirsin. Eğer sütyenin göğsünü tam olarak doldurmuyorsa bu da senin için doğru bir tercih değil demektir. Bu durumda sütyenin bedenindeki duruşunu kontrol edebilirsin. Çok dar ya da çok geniş modeller yerine göğsünü tam olarak dolduran modellere yönelebilirsin. Büyük ve sarkık göğüsler için sütyen seçimi nasıl olmalı? sorusunun yanıtı bunlarla bitmiyor…

Sütyeni göğüslerini cup’un tam ortasına yerleştirerek giymeni öneriyoruz. Sütyen askını vücut proporsiyonuna göre ayarlayarak hem kötü görünümlerin hem de olası sağlık sorunlarının önüne geçebilirsin. Göğüslerinde sarkma olmasını istemiyorsan geniş sütyen askısı olan modelleri tercih edebilirsin. Regl dönemlerinde göğüslerin normalden daha da büyük olacağından, bu dönemde giyeceğin sütyenlerin ölçülerinde değişikliğe gidebilirsin. Bu arada sütyende kopça kullanımının da önemli olduğunun altını çizelim. Göğsüne baskı oluşturmayacak şekilde en sıkı olan kopçayı tercih edebilirsin. Ancak zamanla esnemeler olacağından, sütyenin göğüslerini daha iyi toplayabilmesi için diğer kopçaları sırayla kullanabilirsin. Sütyenin kopçasının arkada olması seni rahatsız ediyorsa, önden kopçalı modeller kullanarak kendin için pratik çözümler üretebilirsin.

Büyük ve sarkık göğüsler için sütyen seçimi nasıl olmalı? konusunun sonuna yaklaşırken, sütyenin bedenine büyük gelip gelmediğini anlamak için mini bir test yapabilirsin. Kollarını yukarı kaldırdığında eğer göğüslerin taşma yapıyorsa sütyen küçük, kopçanın olduğu arka kısım yukarı çıkıyorsa büyük demektir.

Nasıl Sütyen Seçersem Göğüslerim Daha Küçük Görünür?

Eğer göğüslerin büyük ve sarkıksa, onları olduğundan daha küçük göstermek isteyebilirsin. Hatta göğüslerinden dolayı sırtına binen yük seni de rahatsız ediyorsa, sırt ağrılarının oluşumuna engel olabilirsin. Peki “Nasıl sütyen seçersem göğüslerim daha küçük görünür?” dediğini duyar gibiyiz. Paniğe hiç gerek yok çünkü doğru sütyen seçimi ile istediğin görünümü yakalaman mümkün…

Büyük göğüslere sahipsen; tercihini askıları geniş, yan destekli, sırtına binen ağırlığı olabildiğince hafifletecek ve seninle birlikte hareket edebilen sütyenlerden yana kullanabilirsin. Her toparlayıcı sütyenin tam olarak toparlayıcı görevi görmediğini bir kez daha hatırlatarak, özellikle balenli sütyen modelleri ile iş birliği yapabilirsin. Nasıl sütyen seçersem göğüslerim daha küçük görünür sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette… Ancak bu konu ile ilgili bazı doğru bilinen yanlışları da tekrardan hatırlatmış olalım.

Eğer göğüslerini küçük göstermek için küçük kalıplı, dar ve göğüslerini sıkan sütyenleri tercih ediyorsan, sen de sağlığını tehlikeye atıyorsun demektir. Yani küçük ölçülü ya da dar sütyen kullanmak doğru bilinenin aksine göğüslerini küçük göstermez. Tam tersi, lenf dolaşımını bozan bu sütyenler aynı zamanda hareket kabiliyetini de kısıtlayarak seni gün boyu rahatsız eder. İşte tam da bu sebeple “Nasıl sütyen seçersem göğüslerim daha küçük görünür?” sorusuna dönersek lenf dolaşımını bozacak kadar dar ve sıkı olmayan, askıları geniş, yan destekli, göğüslerini tam olarak kavrayabilen, sırtında oluşabilecek ağrıların önüne geçen ve tam olarak seninle birlikte hareket edebilen sütyenler ilk tercihin olmalı diyebiliriz.

Nasıl Sütyen Kullanırsam Sırt Ağrısı Oluşmaz?

Büyük göğüsler bazen sağlık sorunlarına yol açabilir! Evet, doğru okudunuz… Eğer göğüslerin büyükse ve “nasıl sütyen kullanırsam sırt ağrısı oluşmaz?” diye soruyorsan, doğru yerdesin. Hem sağlık hem de estetik açısından minimizer yani küçük gösteren, toparlayıcı özelliği olan sütyenleri kullanarak sen de olası sırt ağrılarının önüne geçebilirsin. Çünkü tam olarak göğsünü kavrayan ve toparlayıcı özelliği olan bu sütyenler, büyük göğüslerin yol açtığı sırt ağrılarının önüne geçerek sırt ağrılarını azaltır.

Nasıl sütyen kullanırsam sırt ağrısı oluşmaz sorusuna geri dönersek; doğru sütyen seçimi ile sen de konfor alanını genişleterek adımlarına özgürlük kazandırabilirsin. Sütyen askılarının kalın olmasına dikkat ederek, ağırlığı omuzlarına eşit olarak dağıtabilirsin. Kalın askılar göğüsleri daha rahat toparlayacağından, ince askılarla arana mesafe koyabilirsin. Askısız sütyen modellerini hayatından çıkararak oluşabilecek ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilirsin. Büyüklüğü sebebiyle ağır olan göğüsler, kalın askı desteği olmadığı için daha sarkık görünüp sırtında da ağrı yapacağından doğru sütyen seçimi için ayırdığın zamanı artırabilirsin.

Büyük ve Sarkık Göğüsler İçin En Doğru Sütyen Nasıl Olmalı?

Eğer büyük ve sarkık göğüslere sahipsen, minimizer etkili toparlayıcı sütyen modellerini gardırobuna dahil ederek kendin için en doğru adımı atabilirsin. Çünkü minimizer ve toparlayıcı etkiye sahip bu sütyenler sadece göğüslerini küçük göstermekle kalmaz aynı zamanda daha dik ve formda bir duruşa sahip olmana yardımcı olur. Ancak doğru sütyen seçimi yapabilmek için bazı konulara dikkat etmen gerektiğini söyleyelim. Peki büyük ve sarkık göğüsler için en doğru sütyen nasıl olmalı? Toparlayıcı sütyen kullanman yeterli mi?

Toparlayıcı sütyenlerin farklı modelleri olsa da, balenli sütyen modellerini tercih ederek sen de göğüs ağırlığının tamamının göğüs kaslarına yüklenmesinin önüne geçebilir; böylece göğüslerin daha fazla sarkmasını engelleyebilirsin. Daha dik ve küçük görünen bir göğüs görünümü yakalayarak konfor alanını genişletebilirsin.