PLAJLARDA HAMİLE ŞIKLIĞI RÜZGARI!

Hamilelik mucizevi bir süreç olsa da, her kadın için fizyolojik ve psikolojik olarak majör değişikliklerin olduğu bir dönemdir aynı zamanda. Neredeyse hayatının bir yılını hamilelik süreci ile geçiren anne adayının bu değişikliklere adapte olması gerekir.

Bazı kadınlar bu dönemde daha tedbirli davranıp kendini her şeyden kısıtlama yoluna giderken bazıları da konfor alanını olabildiğince genişleterek hamilelik döneminin keyfini çıkarır. Özellikle tatile gitmek, güneşlenmek, havuza ya da denize girmek gibi eylemler de bu kısıtlamaların başında gelir. Ancak sanıldığının aksine, hamilelik dönemi yaz aylarına denk geldiyse tatile ve denize en çok anne adaylarının ihtiyacın olduğunu söyleyebiliriz.

Bu noktada da hamile anne adaylarının karşısına çıkan en büyük sorunun, kendi bedenlerine uygun mayo ve bikini bulamamaları olduğunu söylesek çok da abartmış sayılmayız.

Dagi Blog olarak “hamile mayoları nelerdir?”, “hamile mayosu tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” gibi çok merak edilen soruları plajlarda hamile şıklığı rüzgarı estirmek isteyen anne adayları için yakın markaja aldık! Hazırsan, işte başlıyoruz!

Her Zaman Her Yerde Her Koşulda Şıklık: Hamile Mayoları

Hamileliğin ilk aylarında bir tatil planın varsa karnın henüz belirginleşmediği için mayo ve bikini seçiminde rahat davranabilir, hatta daha önceden giydiğin modelleri bavuluna koyabilirsin. Ancak hamilelik dönemi ilerledikçe göğüslerin büyüyecek, karnın giderek “ben buradayım” diyecek ve basenlerin de hiç alışık olmadığın kadar genişleyecek.

Bu durumda tıpkı normal pijama modellerinden hamile pijama takımı modellerine geçiş yaptığın gibi klasik bikini ve mayo seçimlerinde de şortlu, etekli, balenli, destekli gibi daha farklı modellere yönelmelisin. Bu dönemi daha rahat ve sağlıklı atlatmana yardımcı olan hamile rahat giyim modelleri gibi seni ve bebeğini içinde daha mutlu hissettirecek mayo ve bikini modellerini tercih etmelisin. Peki her zaman her yerde her koşulda şıklık vaadi yüksek hamile mayoları nelerdir?

Hamile bikini modelleri: Kadınların yazın favorisi olan bikinileri hamilelik döneminde pek tercih etmedikleri bir gerçek! Ancak bu durumun ana sebebinin büyük bir ön yargıdan kaynaklandığını söyleyelim. Özellikle hamilelik döneminde hem psikolojik hem de fizyolojik olarak sürekli değişikliğe maruz kalan anne adaylarının bikini ile hoş bir görüntü oluşturmadıklarına ve kendilerini rahat hissetmediklerine dair bir tutum içine girdiklerini biliyoruz. Ancak hem işlevsellik hem de rahatlık açısından hamile kadınlara en uygun plaj ürününün hamile bikini modelleri olduğunu söyleyebiliriz.

Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde de üst kısmı destekli ve balenli bikini modellerini tercih ederek giderek büyüyen göğüslerini daha rahat taşıyabilirsin. Konfor alanını genişletmek istiyorsan alt kısmı şortlu hamile modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Takım giyinmekten hoşlanmıyorsan hamile bikini altı modelleri ile bikini üstlerini çeşitli varyasyonlarla kombinleyerek alternatiflerini artırabilirsin.

Hamile mayosu: Hamilelik döneminde konforlu ve şıklık vaadi yüksek parçaların başında gelen mayolar için “yaz tatilinin kurtarıcısı” desek pek de abartmış sayılmayız. Özellikle hamileliğin ilk aylarında tereddütsüz tercih edilen mayoların, gebeliğin son döneminde de rahat kullanımıyla bir adım öne çıktığını söyleyebiliriz. Yan kısmında yer alan pileleri ve göbek kısmındaki ek parçalarla karnına baskı uygulamayan bu modellerle adımlarını özgürleştirirken bebeğinin sağlığına da yatırım yapabilirsin.

Şortlu hamile mayosu: Konforundan ödün vermek istemeyen anne adayları için biçilmiş kaftan olan şortlu hamile mayosu modelleri, kusurları kapatmasının yanında basenleri de daha kolay kavradığı için en çok tercih edilen modellerin başında geliyor. Daha özgüvenli hareket edebilme olanağı tanıyan şortlu hamile mayosu ile sen de adımlarını özgürleştirerek güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsin.  

Hamile etekli mayo: Üst kısmı ip askılı, atlet askılı ve göğüs kısmı destekli olabilen bu modeller mini bir elbise görünümünde olduğundan şıklık vaadi yüksek mayo modelleri arasında yer alır. Hamilelik döneminde aldığın fazla kiloları gizlemek ve şık görünümlere imza atmak istiyorsan sen de hamile etekli mayo modellerine bir şans vererek rahat bir nefes alabilirsin.