Nesli Tükenen Turna Kuşları Dagi’de Hayat Buluyor

 

 

Turna kuşları hem kültürel açıdan hem de biyolojik açıdan özel bir yere sahiptir. Geçmişten günümüze kutsal bir kuş türü olarak karşımıza çıkar. Anadolu’daki bir inanışa göre turna kuşları bereket, mutluluk, uğur, saflık, dürüstlük, sadakat, sevgi ve özgürlüğün simgesidir. Geniş bir coğrafyada ve farklı kültürlerde karşımıza çıkan turna kuşları Anadolu insanının giyiminde, halısında, kiliminde, oyasında kısacası her eşyasında motif olarak kullanmıştır.

Dünya’daki 15 tür turnadan ikisi; turna ve telli Türkiye’de düzenli olarak Kızılırmak Deltası, Bolu Yeniçağ Gölü ve Sivas, Erzurum, Erzincan, Muş, Ağrı, Van, Kars bölgelerindeki yüksek çayırlar ve küçük göl kenarlarında görülür. Soylarının tükenme riskiyle karşı karşıya olan turna kuşlarının Anadolu’daki neslinin devamı için doğal yaşam alanlarının korunması gerekmektedir.

Dagi, TENCEL™ markası ile işbirliği çerçevesinde hayata geçirdiği koleksiyon ile bu noktaya da dikkat çekti. Turna kuşu konseptiyle hazırlanan ürünler sürdürülebilir dünyaya katkı sağlamasının yanı sıra doğanın tüm melodilerini üzerinizde taşımanızı sağlıyor.

Dagi, sürdürülebilirlik gözetilen ormanlardan ve yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevreye duyarlı özel elyaflar üreten Lenzing Grubu’nun seçkin markası TENCEL™ ile ilk kez bir iş birliğine imza attı. DAGİ, REFIBRA™ Teknolojisi ile üretilen TENCEL™ Lyocell LF elyafını Türkiye’de ilk defa kullanan marka olarak, sürdürülebilirlik bakış açısını DAGİ x TENCEL™  koleksiyonu ile müşterilerinin beğenisine sundu.

TENCEL™, yenilenebilir ağaç ham maddesinden çevre dostu ve yenilikçi teknolojilerle kaliteli elyaflar üretir. Botanik kökenli elyaflarıyla sürdürülebilir modayı benimseyen tüketicilerine, kıyafetlerinde çevre dostu seçimler yapmanın gönül rahatlığını yaşatmayı vaat eder.

TENCEL™ x REFIBRA™  markalı elyaflar ile hazırlanan DAGİ x TENCEL™ koleksiyonu, günlük kullanımda sürdürülebilirlik ve doğal konforu bir araya getirmiştir. Günlük hayatın kargaşasından kurtulup doğaya kaçmak ve yenilenmek isteyen herkesin ilhamıyla yorumlanmıştır. Lenzing’in ödül alan kapalı döngü üretim sürecine dayanan REFIBRA™ teknolojili TENCEL™ Lyocell elyafları tekstil endüstrisinde döngüsel ekonomiye katkının ilk adımı olarak kabul görmektedir.

Koleksiyonu keşfetmeniz için sizi www.dagi.com.tr/sense veya DAGİ mağazalarına bekliyoruz.