DÜĞÜN DÖNEMİNDE İHTİYACINIZ OLACAK PARÇALAR NELERDİR?

Eğer sen de evlilik sürecindeysen ve son adıma yaklaştıysan düğün döneminde ihtiyacın olacak parçalar ile ilgili araştırma sürecine girmişsin demektir. Yeni bir ev kurmak, eksikleri tamamlamak ve dar bir zamanda her şeye yetişmek gözünde büyümüş olabilir fakat telaşa gerek yok! Sen de bu zorlu süreci keyfe dönüştürmek için zamanı iyi yönetebilir, doğru bir planlama ile her işin üstesinden gelebilirsin. Yeni evde ihtiyacın olacak büyük parçalardan küçük parçalara kadar her ürünü listeleyerek alışverişini kolaylaştırabilir, iyi bir araştırmayla kaliteli ve şık ürünleri en ekonomik şekilde satın alabilirsin.

Dagi Blog olarak “düğün döneminde ihtiyacınız olacak parçalar nelerdir?” konusunu senin için radarımıza aldık. Eğer sen de düğün hazırlığı içerisindeysen doğru yerdesin demektir! İşte başlıyoruz!

Düğün Dönemi Yaklaşıyor! İhtiyacınız Olan Ürünlerin Listesini Yapın

Düğün dönemi yaklaşırken çeyiz hazırlıklarının hız kazandığı bir gerçek. Düğün sonrası herhangi bir sürprizle karşı karşıya kalmamak ve yeni evinin eksiklerini net bir şekilde ortaya çıkarıp tamamlamak için bir çeyiz listesine ihtiyacın olduğunu baştan söyleyelim. Yoğun hazırlık sürecinde sana zaman kazandırırken işini de kolaylaştıracak çeyiz listesi ile sen de kusursuz bir planlama yapabilirsin. Peki çeyiz listesi nasıl yapılır?

Çeyiz listesi hazırlamanın en güzel yanı alman gerekenlerle belki lazım olur dediklerinin birbirinden net bir şekilde ayrılmasına yardımcı olması desek pek de abartmış sayılmayız. Çünkü kullanmayacağın ya da gerçekten ihtiyacın olmayan parçalar evde yer kaplamaktan başka bir işe yaramayacağı gibi bütçeni de kısıtlar. Bu sebeple çeyizlik ürünler dendiğinde ilk akla gelen beyaz eşya, yemek takımı ve oturma takımı gibi temel eşyaları dahil ettiğinden emin olmalısın. Daha sonraysa çeyiz bohçası içerisinde olması gereken kadın pijama takımı, kadın külot ve gelin iç çamaşırı gibi modellere yönelerek eksiklerini tamamlayabilirsin.  “Çeyiz listesi nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil.

Çeyiz listesi yaparken bütçeni belirlemeli, ihtiyaçlarını önceliklendirmeli ve hangi eşyaya ne kadar bütçe ayıracağını hesaplamalısın. Ayrıca önden araştırma yaparak hangi ürünleri en avantajlı şekilde nereden alacağına da karar verebilirsin. Mağaza mağaza gezmek yerine internetin avantajlarını kullanarak alacağın ürünlerin tüm detaylarını inceleyebilirsin. Çeyiz listesi hazırlarken büyük eşyalar için evinin genişliğini göz önünde bulundurabilirsin. Ölçü alarak eşyalarını seçebilir, böylece olası yer problemlerinin önüne geçebilirsin.

Sen de düğün dönemini keyifli bir sürece dönüştürmek için ihtiyacın olan ürünlerin listesini hazırlayabilir, Dagi gelin koleksiyonu içerisinde yer alan şık ürünlere göz atarak çeyiz bohçanı tamamlayabilirsin.

Çeyiz Alışverişine Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Düğün sezonu açılınca çeyiz bohçası ve çeyiz seti gibi çeyizlik ürünler evlenecek çiftlerin en çok araştırdıkları konuların başında geliyor. Zaman hızla akmaya başlayıp düğün tarihi yaklaştıkça stres de artacağından çeyiz alışverişi sürecini iyi planlamak gerekiyor. Bütçene katkıda bulunmak ve yanlış ürün seçiminin önüne geçmek adına “çeyiz alışverişine çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir? konusunu senin için detaylandırdık!

  • Çeyiz alışverişi gözünüzde büyüyor ve kendini baskı altında hissediyor olabilirsin ancak erteledikçe zaman kaybedeceğini unutmamalısın. Telaş yapmak yerine hayatının en özel anını planlamanın keyfini çıkarmaya başlamakla ilk adımı atabilirsin.
  • Çeyiz alışverişi sırasında beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilir ya da süreç tahmininden daha fazla zaman alabilir. İşte tam da bu sebeple moralini bozmadan enerjini yüksek tutmaya odaklanabilirsin.
  • Çeyiz alışverişi yapmak için yalnızca birkaç günün yeterli olmayacağını unutmamalısın! Çünkü bu dönemde en değerli varlığın zaman! Kalitesiz ve ucuz birkaç ürün almak yerine kaliteli ve zevkine uygun seçenekleri değerlendirmek için birkaç hafta araştırma yapman gerekeceğinden zamanı iyi değerlendirmelisin.
  • Çeyiz alışverişine çıkmadan önce bütçeni mutlaka planlamalısın. Birkaç gün sürecek bu alışveriş sürecinde harcamalarına dikkat etmeyip bütçe limit aşımı yaparsan, gerçekten ihtiyacın olan eşyalarla vedalaşmak zorunda kalabilirsin.
  • “Çeyiz alışverişine çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?” sorusunun yanıtı bunlarla bitmiyor! Gelin için hazırlanan her türlü kişisel ya da ev eşyasını kapsayan çeyiz, eskiden danteller, nakışlar ve havlu kenarları gibi el işlerden oluşsa da bu eşyalar günümüzde pek kullanılmadığı için artık çeyiz seti hazır olarak alınıyor. Zamanı iyi değerlendirmek ve doğru tercihler yapmak için ilk önce bir çeyiz listesi hazırlamak gerekiyor.
  • Gelin çeyiz listesi, gelinin kullandığı eşyalara göre değişse de bazı eşyaların ne olduğunu bilerek hareket etmek evin eksiklerini tamamlamak açısından büyük önem taşıyor. Beyaz eşya, televizyon, elektrikli ev ve mutfak aletleri, mutfak eşyaları, ev tekstili, mobilya gibi ihtiyaçlar kadar çeyiz bohçasında bulunan pijama, sabahlık, gecelik, sütyen, külot gibi ürünler de olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
  • Çeyiz için beyaz eşya alıyorsan, enerji verimlilik sınıfı A olan ürünlere yönelerek tasarruflu seçimler yapabilirsin. Bununla birlikte alacağın beyaz eşyaların boyutlarının evine uygun olup olmadığını da kontrol etmelisin.
  • “Çeyiz alışverişine çıkmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir?” sorusunun cevabı bunlarla sınırlı değil. Mutfak eşyası alırken sağlıklı ve pratik olanlara yönelebilir, elektrikli ev aletlerinin ise ev dekorasyonuna uygun olmasına dikkat edebilirsin.
  • Avantajlı alışveriş için beğendiğin markaların indirim ve promosyon zamanlarını takip edebilir, ürünleri düğünden daha önce satın alarak fiyat avantajı sağlayabilirsin. Son olarak çeyiz seti alırken ürünlerin garanti belgelerinin olup olmadığına dikkat edebilir, garanti tarihlerini düğün tarihinden itibaren başlatabilirsin.

Çeyiz Alışverişinde Kaliteli ve Şık Parçalar Almaya Özen Gösterin!

Evlilik sürecinin en keyifli ve meşakkatli aşamalarından biri de çeyiz bohçası hazırlamaktır desek çok da ileri gitmiş sayılmayız. Hem gelin hem de damadın birbirlerine birtakım hediyeler verdiği bu geleneğe göre, erkek tarafının hazırladığı armağanlar gelin bohçası olarak adlandırılır. Aynı şekilde kız tarafı da damat için işe yarayan, ihtiyaç duyulan, şık ürünlerin bulunduğu damat bohçası hazırlığı yapar.

Çeyiz alışverişinin olmazsa olmazları arasında yer alan çeyiz bohçası içerisinde ev giyimi için kıyafetler bulunur. Gelin bohçasında mutlaka olması gereken parçalar arasında gelin terliği, pijama, sabahlık, gecelik, sütyen, külot ve eşofman takımı gibi modeller yer alır. Sen de gelinin hem günlük hem de özel gecelerde kullanacağı kaliteli ve şık ev giyim ürünlerini tercih ederek müstakbel eşinin sağlığı konusunda hassas davranabilirsin. Rahat, konforlu ve şık iç giyim ürünlerini tercih ederek müstakbel gelini şımartabilirsin.

Bazı bölgelerde gelin nişan bohçası içerisinde günlük kıyafetler de yer aldığından, elbise, ceket, pantolon gibi modelleri de bohçaya dahil edebilirsin.

Sen de Dagi’nin gelin koleksiyonunda yer alan kaliteli ve şık ev giyim ürünlerine göz atabilir, nokta atışı seçimlerinle müstakbel gelinin gardırobuna yatırım yapabilirsin.