HAMİLE GİYİMİN EN GÖZDE PARÇALARI: ELBİSELER

Hamilelik döneminin ne kadar hassas bir süreç olduğunu söylememize gerek yok. Bu hassas süreci en iyi şekilde geçirebilmek içinse yediğin içtiğin şeyler kadar giydiklerinin de önemi büyük. Sen de hamile iç giyim ürünlerinden seçtiğin dış giyim ürünlerine kadar her bir parçaya ayrı ayrı özen göstererek bu mucizevi süreci daha sağlıklı ve keyifli bir şekilde geçirebilirsin. Tek parça ile şık kombinler peşindeysen hamile giyimin en gözde parçası olan elbiselere göz kırpabilirsin.

Dagi Blog olarak hamile kıyafeti alırken sana rehberlik etmesi için “hamile elbisesi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?”, “hamilelik elbisesi kumaşı nasıl olmalıdır?”, “hamile elbisesi bedeni nasıl seçilmelidir?” gibi aklına takılan konuları senin için yakın markaja aldık! Hazırsan, işte başlıyoruz!

Hamile Elbisesi Tercih Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Her adımı sürprizlerle dolu hamilelik yolculuğunda vücudun sürekli değişirken, kıyafetlerinin de bu hareketli hayata eşlik etmesi gerekiyor. Konfor alanını genişletirken, şık ve zarif duruşlarıyla da tüm dikkatleri üzerinde toplayan hamile elbiseleri bu dönemde en çok tercih edilen kıyafetlerin başında geliyor. Ancak fazla dar olan hamile elbiseleri, göbek ve çevresini sıkabileceği için hem bebeğin hem de annenin sağlığına zarar verebilir. İşte tam da bu sebeple hamile elbisesi satın alırken bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmalısın. Peki hamile elbisesi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Hamile elbisesi tercih ederken dikkat etmen gereken ilk konu elbette kumaşlar! Vücudunun normalden daha hassas ve duyarlı olduğu bu dönemde kaliteli kumaşlardan üretilmiş hamile elbisesi modellerini tercih ederek olası alerjik reaksiyonların ya da cilt tahrişlerinin önüne geçebilirsin. Sağlık sorunları yaratma riski taşıyan ve terleten kumaşlar yerine doğal kumaşlardan üretilmiş hamile giyim ürünlerine yönelebilirsin.
  • Sıcakların iyice bastırdığı yaz aylarında kendini içinde daha rahat hissedeceğin pamuklu, keten ya da ipek karışımlı elbiseleri tercih edebilir, terlemeye daha yatkın olduğun bu dönemi keyifli anlara dönüştürebilirsin. Özellikle beyaz hamile elbisesi modellerini gardırobuna dahil ederek yaz sıcaklarına meydan okuyabilirsin.
  • Hamilelik döneminde alacağın kilolar sebebiyle, gebelik kıyafetleri arasından vücuduna uygun olan hamile elbiselerine yönelerek bu dönemi daha rahat geçirebilirsin. Aldığın kiloları kamufle ederken içinden geldiği gibi hareket etmek istiyorsan uzun hamile elbiseleri ile aşk yaşayabilirsin. Ancak vücuduna oturan dar elbiseler yerine, hamilelere özel üretilen elbiseleri tercih ederek uzun süreli kullanım sağlayabilirsin.
  • Hamile elbisesi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun bir diğer yanıtı da, elbisenin rengi ve desenleri! Daha zayıf görünmek ve aldığın kiloları gizlemek için siyah hamile elbiselerini kombinlerine dahil edebilirsin. Siyah ilk tercihin değilse kahverengi ve lacivert gibi koyu renklere yönelebilirsin.
  • Desen olarak yatay çizgiler yerine dikey çizgili elbiselere şans vererek olduğundan daha zayıf görünebilirsin. Bunun yanında iri desenler yerine küçük desenli hamile kıyafetleri de kilolarını saklamana yardımcı olabilir.
  • Bol elbiseler, hamile giyimde en rahat kıyafet alternatifleri olarak öne çıkıyor. Sıkmayan yapısıyla gün boyu rahat edeceğin hamile elbisesi ile sen de şık kombinler yaratarak adımlarını özgürleştirebilirsin.

Hayatının en heyecanlı ve sürprizli sürecini keyfe dönüştürürken sağlığından ödün vermemek için “hamile elbisesi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler” listemize göz atabilirsin. Rahat, şık ve kaliteli hamile elbiseleri www.dagi.com.tr ‘de senin olmayı bekliyor!

Hamile Elbisesi Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Direkt olarak cildine temas edecek olan hamile elbiseleri kalitesiz kumaşlardan üretildiyse alerjik reaksiyona ya da tahrişe yol açabileceği gibi, normalden daha sıcak hissedilen hamilelik döneminde aşırı terlemeye de sebep olabilir. İşte tam da bu sebeple, hamilelik döneminde en çok tercih edilen kıyafetlerin başında gelen elbiselerin kumaş seçiminde hassas olmalısın. Peki hamile elbisesi kumaşı nasıl olmalıdır?

  • Hamilelik dönemini olabildiğince konforlu ve sağlıklı geçirebilmen için yalnızca elbiselerin değil seçtiğin tüm hamile kıyafetlerinin kumaşlarına özen göstermelisin. Bu süreç içerisinde normalden daha fazla terleyeceğin için sentetik ve polyester içerikli kumaşlar yerine pamuklu, penye ya da keten kumaşlı hamile elbise modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin. Teri çabuk emen, nem tutmayan, doğal ve nefes alabilen kumaşlardan üretilmiş hamile elbiselerini tercih ederek gün içerisinde hareket kabiliyetini artırırken terlemelerin de önüne geçebilirsin.
  • Hamilelik döneminin her evresinde sana rahatlıkla eşlik edecek bir elbise arıyorsan, likralı kumaşa sahip elbiseleri radarına alabilirsin. Hamileliğin belirli bir döneminden sonra karnın giderek büyüyeceği için vücuduna tam anlamıyla uyum sağlayacak likralı elbiseler ile hem kendinin hem de bebeğinin sağlığına yatırım yapabilirsin. Seninle birlikte hareket etme kapasitesine sahip bu joker elbiseleri gardırobuna dahil ederek rahat bir hamilelik dönemi geçirebilirsin.
  • “Hamile elbisesi kumaşı nasıl olmalıdır?” sorusunun yanıtları elbette bunlarla sınırlı değil. Elbise kumaşı tercihlerini mevsimlere göre şekillendirerek olası hastalıkların önüne geçebilirsin. Kışın soğuk havalara meydan okumak istiyorsan yün karışımlı elbiselere yönelerek sağlıklı seçimler yapabilirsin.

Sen de bu hassas dönemi en keyifli şekilde geçirmek için Dagi koleksiyonunda yer alan hamile elbisesi modellerine hemen göz atabilir, kaliteli kumaş tercihlerinle sağlığına gereken özeni gösterebilirsin.

 

Hamile Elbisesi Bedeni Nasıl Seçilmelidir?

Hamilelik döneminde kadınların hem fiziksel hem de ruhsal olarak değişime uğradıkları aşikar. Ancak değişikliğe uğrayan konular bunlarla sınırlı değil! Gebelik kıyafetleri bebeğin anne karnında büyümesiyle eş anlı olarak değişikliğe uğruyor, anne karnı büyüdükçe kıyafetlerin bedenleri de giderek büyüyor diyebiliriz. Bu durumda hamilelik döneminde giyilecek kıyafetlerinin beden seçiminin doğru yapılması hem annenin hem de bebeğin sağlığı ve konforu açısından büyük önem taşıyor. Özellikle hamile kıyafetleri arasında sağladığı konforla bir adım öne çıkan hamile elbiselerini alırken doğru beden seçimi yaparak bu dönemi keyifli bir şekilde geçirebilirsin. Peki hamile elbisesi bedeni nasıl seçilmelidir?

  • Hamilelik döneminin henüz başlarındaysan, karnın belirginleşene kadar gardırobundaki elbiseleri giymeye devam edebilirsin. Ancak karnın büyüdükçe gardırobundaki eski kıyafetler değişen vücuduna dar geleceği için bedenine uygun hamile elbisesi modellerine göz kırpmaya başlayabilirsin.
  • Hamilelik döneminde fazla dar olan elbiseler, hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehlikeye atacağından bol ve esnek yapıdaki kıyafetler anne adayları için en doğru karar olacaktır. Özellikle bel ve göbek bölgesindeki baskıyı azaltan bol hamile elbisesi modellerine yönelerek gün boyu kendini daha huzurlu hissedebilirsin.
  • Hamile elbisesi bedeni nasıl seçilmelidir? Sorusunun yanıtı elbette bunlarla bitmiyor! Hamilelik döneminde hormonların etkisinin yanında bebeğinin de büyümesiyle kilo artışı olacağından, mevcut kilona göre elbisenin bedenine karar verebilirsin. Gebelik öncesi kullandığın elbiseler dar ve sıkı geleceğinden, hareketlerine özgürlük kazandıracak bol elbise modellerini radarına alabilirsin.
  • Son olarak hamileler için özel üretilmiş, lastikli ve karın bölgesi vücut ölçülerin genişledikçe genişleyen gebelik elbiseleri tercih ederek nokta atışı seçimler yapabilirsin.

Sen de çeşitli hamile kıyafetleri ve hamile elbisesi modellerinin yer aldığı Dagi hamile giyim koleksiyonuna hemen göz atarak bedenine ve tarzına uygun seçimler yapabilirsin. Sağlıklı, konforlu ve rahat bir hamilelik dönemi geçirmene yardımcı olacak elbiseler Dagi’de seni bekliyor!