YAZ AYLARINDA SPOR YAPARKEN TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ SPOR ŞORTLARI

Hangi sporu yapıyorsan yap, seninle birlikte hareket edebilen, hafif, esneyen ve nefes alabilen parçalarla çalışmak oldukça önemli. Özellikle yaz mevsiminde giydiğin kıyafetlerin önemi daha da artıyor desek pek de abartmış sayılmayız. Söz konusu spor şort modelleri olunca, yapacağın spor dalına göre onları da özenle seçmen gerekiyor. Peki yaz aylarında spor yaparken tercih edebileceğiniz spor şortları nelerdir?

Dagi Blog olarak, yaz aylarında doğru tercihler yapmanı kolaylaştıracak “yaz aylarında spor yaparken tercih edebileceğiniz spor şortlar” konusunu senin için detaylandırdık! İşte detaylar… 

Spor Şortlarıyla Sen de Spor Şıklığını Yakala

Sporun fiziksel olduğu kadar mental olarak da bize iyi geldiği bir gerçek. Ancak spor yaparken hareketlerine özgürlük kazandırmak istiyorsan, kombinlerine dahil ettiğin parçaları özenle seçmen gerektiğini hatırlatalım. Özellikle spor şortlarının hafif, esnek, dayanıklı ve nem transferi yapabilen kumaşlardan üretilmesine dikkat edebilirsin. Spor yaparken stilinden ödün vermek istemiyorsan trend parçaları radarına alabilirsin. Bütünde hoş görünümler yakalamak için şortlarının üzerine giyeceğin tişört, atlet ya da bra gibi parçaların birbiri ile uyumunu göz ardı etmemelisin.  Kısacası spor şortlarıyla sen de spor şıklığını yakala, stilini ortaya koy ve harekete geç! :)

 

Spor şort alırken tarzına ve vücut tipine uygun modelleri seçerek iddialı tavrını ortaya koyabilirsin. Daha sade ve sofistike görünümler için basic şort modellerini sporcu sütyeni ya da kadın spor atlet modelleri ile bir araya getirebilirsin. Erkek spor şortlarıyla erkek spor atlet ya da erkek spor tişört modellerini tek potada eriterek sporda da cool tavrını takınabilirsin. Daha cesur ve renkli görünümler için desenli ya da çizgili modellere göz kırpabilirsin.

Şortun seninle bütünleşerek mükemmel uyum yakalaması da şık olması kadar önemli… Konfor alanını genişletirken, adımlarını da özgürleştirmek istiyorsan vücudunu kusursuzca saran, esnek ve nefes alabilen şortları spor kombinlerine dahil edebilirsin. Vücut hatlarını ön plana çıkarmak istiyorsan yüksek belli şortlarla şık silüetler yaratabilirsin.

Yaz aylarında spor yaparken canlı ve enerjik renkleri kombinlerine dahil ederek sınırları zorlayabilirsin. Daha sade görünümler peşindeysen pastel tonları tercih ederek stiline şık ve zarif dokunuşlar yapabilirsin. “Ruhum özgür benim” diyorsan, şortunla üstüne giyeceğin parçaların birbiri ile uyumuna dikkat ederek kendi tarzını içinden geldiği gibi oluşturabilirsin.

Şortunla yapacağın kombinlerde mükemmeli hedefliyorsan, renk ve materyal uyumuna dikkat ederek nokta atışı seçimler yapabilirsin. Şortlarını spor atlet ya da spor t-shirt modelleri ile bir araya getirerek güçlü bir duruş sergileyebilirsin. Daha minimalist bir tavır için sporcu sütyenleri ile vücuduna oturan şortları bir araya getirebilirsin. Salaş görünümler peşindeysen oversize tişörtlerle, spor şortlarını tek potada eritebilirsin. Kombinine güneş gözlüğü, şapka, bileklikler ve çorap gibi güçlü aksesuarları ekleyerek güçlü bir stil hamlesi yapabilirsin. Seçim senin!

Sen de Dagi koleksiyonlarında yer alan kadın ve erkek şort modelleri arasından tarzına en uygun olanları seçerek spor şıklığını yeni bir boyuta taşı! Şık, rahat ve esnek şort modelleri www.dagi.com.tr ‘de senin olmayı bekliyor!

Spor Şort Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

Spor yaparken özgürlüğünü kısıtlamamak için seninle birlikte hareket eden, hoş tasarımlara şortları tercih etmen doğal. Ancak esnek bir yapıya sahip ve tasarımsal olarak seni mutlu ediyor olması tam olarak ihtiyacını karşılamaya yetmez. Yapacağın spora göre şort kumaşı seçimlerini değiştirmekle birlikte sağlığını da göz önünde bulundurarak materyal tercihi yapabilirsin. Peki spor şort kumaşı nasıl olmalıdır? İşte spor şortlarının kumaşında araman gereken bazı önemli özellikler:

  1. Nefes Alabilen Şortlar

Spor yaparken terlemen doğal ve kaçınılmaz ancak kimsenin bu hissi sevmediğini söyleyebiliriz. İşte tam da bu sebeple şort kumaşının nefes alabilen bir yapıya sahip olması kendini daha iyi hissetmen ve hareketlere odaklanabilmen için fazlasıyla önemli. Nefes alabilen kumaşlar, teri vücuttan uzaklaştırarak seni daha serin ve kuru tutacağından, alacağın şortun nefes alabilen kumaşlardan üretilip üretilmediğine dikkat etmelisin.

  1. Esneklik

Spor yaparken ne kadar sıkı bir şort seçersen kendini o kadar rahatsız hissedebilirsin. Esnek, seninle birlikte hareket edebilen şortları tercih ederek adımlarını özgürleştirebilirsin. Daha rahat ve özgür hareket edebilmek için sen de esnek kumaşlardan üretilmiş erkek spor şort veya spor şortu kadın modellerini gardırobuna dahil edebilirsin.

  1. Hafiflik

Spor yaparken üzerinde ekstradan ağırlık taşımayı kimse istemez! :) İşte tam da bu yüzden spor şortlarını neredeyse yok hissiyatı yaratan hafif kumaşlardan tercih ederek konfor alanını genişletebilirsin. Koşarken ya da fitness yaparken daha rahat hareket etmek istiyorsan hafif kumaşlardan üretilmiş kadın spor şort ve erkek spor şort modelleri senin için en ideal seçim! 4.

  1. Dayanıklılık

Şort kumaşı nasıl olmalıdır? Sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil. İster açık havada istersen de salonda spor yapıyor ol, spor yaparken kullandığın kıyafetlerde sürtünmeden kaynaklı peeling, yıpranma, gerilme gibi bazı sorunlar meydana gelebilir. Dayanıklı kumaşlardan üretilmiş şort modellerini tercih ederek sen de severek kullandığın şortunun kullanım ömrünü uzatabilirsin.

  1. Nem Transferi

Aktif spor yaparken çok terliyor ve nem birikimi yüzünden istediğin gibi hareket edemiyor olabilirsin. Ancak paniğe gerek yok. Hızlı nem transferi yapabilen ve teri emen kumaşlardan üretilmiş şortları tercih ederek hem şortunu hem cildini kuru tutabilirsin.

Son olarak genellikle spor şortlarında rahatlık ve işlevselliği tek potada eritebilen polyester, naylon ve spandex gibi sentetik kumaşlar tercih edilir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi kendi tarzını ve yapacağın spor türünü göz önünde bulundurarak en iyi spor şortu kumaşını bulabilirsin.

 

Vücuduna Uygun Spor Şort Nasıl Seçilir?

Spor yaparken de stil sahibi duruşundan ödün vermek istemiyorsan, vücut tipine uygun parçaları tercih ederek ilk adımı atabilirsin. Peki vücuduna uygun spor şort nasıl seçilir? Dediğini duyar gibiyiz. İşte vücut tipine uygun spor şortu seçmenin püf noktalarını senin için derledik! Şimdi şıklığını koruyarak harekete geçmenin tam zamanı! :)

Eğer sen de vücuduna uygun bir şort peşindeysen, vücut tipini analiz ederek işe başlayabilirsin. Eğer ince ve uzun bir yapıya sahipsen, senin için birçok spor şort seçeneği var demektir. Mini şortlar bacaklarını daha uzun göstermene yardımcı olurken, yüksek belli şortları tercih ederek belinin inceliğini öne çıkarabilirsin. Hareket ederken kendini daha rahat hissetmek istiyorsan eşofman altı yerine taytlı spor şortu modellerine göz kırpabilirsin. Tüm meraklı bakışları üzerinde toplamak istiyorsan, desenli ya da renkli şortları stiline dahil edebilirsin.

Şayet atletik bir vücut tipin varsa, vücut hatlarını tam anlamıyla ortaya koyacak şortlar senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz! :) Vücudunu saran spor tayt şortlar atletik vücudunu ön plana çıkaracağından sen de istediğin görünümleri elde edebilirsin. Vücuduna uygun spor şort nasıl seçilir? sorusunun yanıtı elbette bunlarla sınırlı değil!

Elma vücut tipine sahipsen, tüm odağı bel bölgen yerine bacaklarına doğru çekebilirsin. Yüksek belli ve yukarıdan aşağıya doğru hafifçe genişleyen şortlar bel çevrendeki fazlalıkları kamufle ederken bacaklarını da daha ince gösterir. Bununla birlikte şortların yanlarında bulunan ince detaylar ya da şeritler, tam anlamıyla bir illüzyon yaratarak silüetini belirginleştirmene yardımcı olur.  Bisiklet şortu kadın modellerini stiline dahil ederek güçlü bir duruş sergileyebilirsin.

Armut şeklinde bir vücut tipine sahipsen, alt bölgenin üst bölgene göre daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda, odağı üst bölgeye çekmek için daha sade ve basit detaylara sahip şort modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin.

Son olarak vücut tipin ne olursa olsun, sevdiğin parçaların seninle bütünleşmesini istiyorsan kendine güven! Kendi tarzını ortaya koyarken yaratıcılığını sonuna kadar kullanacağın rahat ve kullanışlı spor şort modelleri www.dagi.com.tr ‘de senin olmayı bekliyor!