Destekli Sütyen Ne Demek?

Kadınların güzelliklerine ve dış görünüşlerine fazlasıyla önem verdiklerini biliyoruz. Kimileri belinin ince olmasını isterken kimileri kıvrımlı kalçalara veya dik göğüslere sahip olmak istiyor. Spor yaparak fit olabilir ya da kalçalarımızı istediğimiz şekle getirebiliriz. Peki ya göğüsler? Özellikle büyütülmek istenen küçük göğüsler için silikon yaptırmak bir çözüm olsa da herkes bu yolu tercih etmeyebiliyor. Bu durumda destekli sütyenler, kolay, acısız ve pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Peki destekli sütyen ne demek?

Destekli sütyen, göğüslerin daha büyük ve dolgun görünmesini sağlayan bir sütyen çeşididir. Destekli sütyenler, içlerinde kauçuk, sünger veya sıvı olarak bulunan dolgu malzemesi sayesinde bir yastık görevi görerek göğüsleri alttan destekler ve yukarı doğru kaldırır. Göğüslerinin daha dik ve büyük görünmesini isteyen kadınlar, push up veya dolgulu sütyen olarak da bilinen destekli sütyenler kullanırlar.

Destekli sütyen, sanılanın aksine sadece göğüsleri küçük olanlar için değil göğüslerinde sarkma olan kadınlar için de oldukça kullanışlıdır. Özel destekleri sayesinde göğüsleri alttan yukarı kaldıran push up sütyen modelleri, aynı zamanda göğüsleri kenarlardan ortaya doğru iterek göğüslerin daha güzel ve çekici görünmesini sağlar.

Destekli sütyen modelleri ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan biri de destekli sütyenlerle balenli sütyenlerin aynı olduğudur. Balenli sütyenler, alt kısımda yer alan teller ile göğüsleri toparlarken destekli ya da push up sütyenler, içlerinde bulunan dolgu sayesinde göğüsleri desteklerler.

Dagi Blog olarak en çok merak edilen “Destekli sütyen ne demek?”, “Neden destekli sütyen tercih edilmeli? ve “destekli sütyen çeşitleri nelerdir?” sorularını senin için yanıtladık!

 

Neden Destekli Sütyen Tercih Edilmeli?

Kadınlar, günlük hayatlarında, iş ortamında ya da şık elbiselerini giydikleri özel davetlerde, kısacası her an güzel görünmek ve mükemmel hissetmek ister. Bu durumda kadını daha güzel ve çekici gösteren göğüslerin nasıl durduğu fazlasıyla önem taşır. Seksapeli yüksek görünümler için göğüslerin sarkmasını engelleyen ve göğüsleri daha büyük gösteren sütyen modeli olarak destekli sütyenler kullanılabilir. Peki neden destekli sütyen tercih edilmeli? Destekli sütyen neden kullanılır?

Sen de Push up sütyenler ile aranı sıkı tutarak göğüslerinin daha dolgun ve böylelikle daha çekici görünmesini sağlayabilirsin. Yanlardan ittirme özelliği sayesinde göğüsleri birleşik gösteren bu sütyen modeli ile aralarında fazla mesafe olan ve ayrık duran göğüslerini daha dolgun gösterebilirsin. Özellikle dar kıyafetlerin içinde harika duracak destekli sütyen modelleri ile dekoltenin daha güzel görünmesini sağlayabilir, vücudunun estetik yönünü ortaya çıkararak özgüvenli duruşunda göz kamaştırabilirsin.

Push up sütyenlerin sarkık göğüsleri kaldırma özelliğine sahip olması da neden destekli sütyen tercih edilmeli sorusunun cevabı olabilir. Kendi ağırlığı veya bebek emzirme dolayısıyla sarkan göğüsleri, içi dolgulu sütyenler sayesinde kaldırabilir, şekil bozulmalarının önüne geçebilirsin.

“Neden destekli sütyen tercih edilmeli?” sorusunun yanıtları tabi ki bunlarla sınırlı değil. Desteksiz sütyenlerde şekil bozulmaları oluşabileceği için kıyafet giyildiğinde çukurumsu bir görüntü ortaya çıkabilir. Destekli sütyen modelleri, içerisindeki dolgu sayesinde bu tür olumsuz görünümlerin önüne geçerek seni bu dertten kurtamaya hevesli!

Destekli Sütyen Çeşitleri Nelerdir?

Göğüsleri daha çarpıcı gösteren destekli sütyen veya diğer adıyla push up sütyenlerin modeline, formuna ve yardımcı materyaline göre farklı çeşitleri bulunuyor. Sen de bu çeşitleri inceleyerek göğüslerine uygun modeli seçerek istediğin görünümleri elde edebilirsin. Peki destekli sütyen çeşitleri nelerdir?

Düz Destekli Sütyenler

Üzerinde herhangi bir işleme veya desen bulunmayan düz model destekli sütyenler, dar ve ince giyisilerin altında pürüzsüz bir görünüm yaratması açısından kullanışlıdır. Hem göğüslerinin dik görünmesini hem de sütyenin kıyafetlerin altında varlığının belli olmamasını istiyorsan, sade push up sütyenler tam senlik!

Dantelli Destekli Sütyenler

İç giyimde estetiğe önem veriyorsan, dantelli push up sütyen modelleri ile daha çekici bir görünüme kavuşabilirsin. Sen de Dagi dantelli push up sütyen modelleri arasından tarzına ve göğüs tipine en uygun modeli seçerek iddialı tavrını ortaya koyabilirsin. Seçim senin…

İpli Destekli Sütyenler

Destekli sütyen çeşitleri arasında en iddialı modele sahip olan ipli push up sütyenler, cesur ve çekici görünümleri ile kadınların en çok tercih ettiği dolgulu sütyen modelleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. “Göğüslerimin dolgun görünmesi yetmez, ben görünümümle de nefes kesmek istiyorum” diyorsan, Dagi’nin ip detaylı push up sütyen modelleri ile aranı sıkı tutabilirsin!

Straplez Destekli Sütyenler

Destekli sütyen çeşitlerinde seçeceğin modelin yanı sıra sütyen formu da göz önünde bulundurulması gereken bir kriter olarak karşımıza çıkıyor. Şık görünümün yanında maksimum konfor sağlayan straplez push up sütyen modelleri, çıkarılabilir askıları sayesinde askısız, tek omuzlu ve sırt dekolteli giysiler için oldukça ideal bir seçenek. Eğer sen de konfor alanını genişletirken seksapeli yüksek görünümler elde etmek istiyorsan straplez destekli sütyenlere göz kırpabilirsin.

Balenli Destekli Sütyenler

Balenli sütyenler, alt kısımlarında yer alan tel sayesinde göğüsleri desteklemeye yardımcı oluyor. Bu yardımcı materyal, destekli sütyenler ile birleşince dik ve dolgun görünüm daha güçlü bir şekilde sağlanıyor. Balenli destekli sütyen satın almadan önce batma ve çıkma riskini azaltmak için dikişlerinin sağlamlığına dikkat edebilirsin.

Yarı Dolgulu Sütyenler

Yarı dolgulu sütyen modelleri, sütyenin kup kısmının sadece alt yarısında dolgu materyali bulunan destekli sütyen çeşididir. Göğüsleri büyük olduğu halde sarkmanın önüne geçmek ve göğüslerinin dik görünmesini isteyenler yarı dolgulu sütyen modellerini tercih ederek konfor alanlarını genişletebilirler.

Double Push Up Sütyenler

Dolgulu ve yarı dolgulu sütyenlerin sağladığı hacmi ve dik duruşu iki katına çıkaran double push up sütyen modelleri, sahip oldukları ekstra dolgular sayesinde hem gün boyu rahat bir kullanım sağlar hem de göğüslerin daha büyük görünmesine yardımcı olur. Eğer sen de seksapelin dozunu ikiye katlamak istiyorsan, double push up sütyen modelleri ile iş birliği yapabilir, iddialı kombinlerinle tüm meraklı bakışları üzerinde toplayabilirsin.