Beden Ölçüsü Nasıl Alınır ?

Giyim parçalarının vücut üzerinde duruşları ve giyim süreci boyunca sundukları konfor, doğru beden seçimi ile mümkündür. Hem iç hem de dış giyim parçalarının alışverişini yaparken doğru beden seçimi yapmak için kendi beden ölçülerinizi bilmeniz gerekir. Vücudun farklı bölgelerinde doğru ölçüm yapılması için dikkat edilmesi önerilen belli başlı noktalar bulunur. Yanlış yerlerden ölçüm yapılması veya ölçüm sırasında yanlış tekniklerin kullanılması, alınan kıyafetlerin istenilen özellikleri sunmasını engeller.

Hem rahatlık açısından hem de giyim parçalarının duruşu açısından istenmeyen sonuçlar oluşur. Yazımızın geri kalanında sizlerle paylaştığımız yöntemleri uygulayarak beden ölçünüzü alabilir ve alışverişleriniz sırasında doğru beden seçimi yapabilirsiniz.

 

Sütyen Koleksiyonu

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

Basen ölçüsünün doğru şekilde alınması için ilk olarak dizlerin birbirine yaklaşması ve ayakların hafifçe ayrı durması gerekir. Ayakların tamamıyla birbirine değdirilmesi, yanlış ölçüm alınmasına neden olur. Doğal, dik bir duruş, tüm vücut ölçülerinin alınması için en önemli ayrıntı niteliğindedir.

Basen ölçüsü, basen bölgesinin en kalın noktasından alınmalıdır. Ölçüm aletinin doğru tutulduğundan, sıfır noktasından başlandığından ve tüm baseni sıkı bir şekilde çevrelediğinden emin olunması gerekir. En ideal ölçüm süreci için başka birisinden yardım alabilirsiniz. Kendi başınıza beden ölçülerinizi almak zor olabilir, ancak bunu yapmak da mümkündür.

Bel ölçüsü alınırken göbek deliği hizası, bir ölçüt olarak kullanılabilir. En ideal bel çevresi ölçüsü, göbek deliğinin altından yapılır. Ölçüm aleti, bel çevresinden dolaştırılıp sırta götürülürken bu hizanın kaymamasına özen gösterilmesi gerekir. Mezuranın aynı hizada olmaması normalden daha kalın bir bel ölçüsü bulunmasına neden olabilir. Ön ve arka kısmın paralel olduğundan emin olmak için bir ayna kullanılabilir veya birisinden yardım alınabilir.

Külot Koleksiyonu

Doğru Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır?

 

Göğüs çevresinin ölçümü, sütyenlerin doğru bedende alınması için oldukça önemlidir. Sütyen ölçüsünü bulmak için hem beden ölçüsünün hem de cup ölçüsünün hesaplanması gerekir. Beden ölçüsü, göğüsün tam altındaki hizadan ölçülür. Bu hiza mezura ile sarılarak göğüs beden ölçüsü bulunabilir. Cildi sıkıştırmayacak şekilde mezuranın tutulması, doğru sonuçların bulunması için oldukça önemlidir.

Sütyen alışverişini tamamlamak için beden ölçünüzü bilmeniz yeterli değildir. Cup ölçüsü olarak bilinen çevrenin de hesaplanması gerekir. Göğüs büyüklüğünü ifade eden bu ölçü, göğsün orta noktasının çepeçevre sarılması ile belirlenir. Göğüs büyüklüğü ölçüsü, beden ölçüsünden çıkartılır ve bulunan sayının uygun karşılığı, cup ölçüsü tablosundan belirlenir.
 

Kol Boyu Nasıl Ölçülür?

Kol boyunun ölçümü yapılırken dikkat edilmesi gereken iki temel nokta bulunur.

  • İlk olarak, ölçüm sırasında dirseğin düz tutulmasına özen gösterilmelidir. Dirseğin bükülmesi gibi durumlar, normalden daha az bir kol ölçüsü bulunmasına neden olur.
  • İkinci olarak dikkat edilmesi gereken nokta ise, ölçüm sırasında omuzun en yüksek noktasından başlamak ve bilek başlangıcına kadar ölçüm almaktır. Omuzun orta noktalarından başlanması da normalden daha az ölçümlerin yapılması ile sonuçlanacaktır.

Bacak Boyu Nasıl Ölçülür?

Bacak boyunun ölçümü, leğen kemiğinden bilek kemiğinin çıkıntısına kadar yapılan ölçü olarak belirtilir. Kendi başınıza yaptığınız ölçümler sırasında tek seferde tüm bacağın ölçüsünü almak zor olabileceği için ilk olarak dize kadar ölçüm yapılabilir. Daha sonra dizden bileğe kadar ölçüm yapılarak bu değerler toplanabilir.

YENİ GELENLER